15-02-2017, 07:49 PM
Pozdrav svima ko zna nesta da tumaci se radi za kluc klesan na kamen a na 60m se nalazi x sa 5rupa + 1rupa ima nad x ko zna nesto hvala
|
tumacenje znakova
|
|
15-02-2017, 07:49 PM
Pozdrav svima ko zna nesta da tumaci se radi za kluc klesan na kamen a na 60m se nalazi x sa 5rupa + 1rupa ima nad x ko zna nesto hvala
05-03-2017, 10:17 AM
Pozrav svima, novi sam na forumu. Pročitao sam cijelu temu o znacima i našao dosta zanimljivih stvari.
I sam forum sam našao tako jer sam pretraživao nešto što sam danas šetajući brdom našao. Naime, našao sam jedan veliki krst uklesan u stijeni, prečnika oko 50cm. Mogu reći da je baš fino urađen i isklesan. Evo slike: ![]() Molio bih iskusnije članove da me malo upute i pomognu oko tumačenja ovog znaka.
05-03-2017, 09:00 PM
koji znak....
bravo , kolko sam citao mislim da se radi o rimu ...
06-03-2017, 03:43 PM
Ovaj znak kaze kolega da je nasao setajuci brdom
Pa ovo se iz aviona vidi a kamoli da je sakriveno.Ne verujem da cela okolina ne zna za taj znak.Ili da nije pokusano sve oko njega.Uostalom posto nije sakriven na kom prostoru u nasoj zemlji je taj znak?Mozda bi onda mogo neko pomoci i objasniti zbog cega je taj krst tu.
07-03-2017, 01:05 PM
Odlican znak .Nevidim ispred kolika je platforma ali mislim da je najmanje 2m kvadratna. Ako je tako ovo je slavski obrok i tuje secen kolac za neki praznik verski obicaj .JA sam tog misljenja.
09-03-2017, 11:59 PM
Moje mišljenje je da je ovo novijeg datuma i verovatno je u blizini neka crkva ili manastir. Svakako religioznog karaktera a ne hajducki znak.
13-03-2017, 10:29 AM
Znak je u blizini starog grada.
U blizini znaka postoje dvije crkve koje su katoličke. Znak se nalazi u Starom Baru. Pa npr da računamo da je znak "napravljen" prije 100 godina onda mogu da kažem da u njegovoj okolini nije bilo ničega i da nije baš bio izložen da se može vidjeti. U tom dijelu u kom se nalazi i danas nema ništa i ne prolazi se tuda. Vjerovatno je samo kao vjersko obilježje ili kao putokaz za ove crkve. Nisam se baš nadao nekom blagu :-)))) Jedna crka se prvi put pominje u 16tom vijeku a druga je 17ti vijek.
23-03-2017, 11:01 AM
15-04-2017, 01:09 PM
![]() Pozdrav Zuco, nisam razumeo šta ti pričinjava problem da postaviš sliku da bih ti dao savet. Ti jesi uspešno pustio sliku tehnički gledano, i nije prvi put to si uspesno uradio ovde na forumu vise puta. Problem je sto ti je slika u nekoj niskoj rezoluciji sto je cini malo, ja ne znam kako si nacinio ovu sliku ali jednostavno sitna je i ona kad se postavi bude takva, ovajjl beli ram oko nje da li je to usled skeniranja? Mozda je slika mala jer je skener uradio obradu cele povrsine stakla u zadatoj rezoluciji pa tvoja slika tad postane sličica. |
|
|
|
|