Ocena Teme:
  • 3 Glasov(a) - 3.67 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tumacenje znakova
(21-09-2014, 11:00 PM)Milanobrenovic link Piše: ....koristi PP...(privatne poruke).

Kako to lako zvuci kad ti kazes....
Odgovori
;D
Odgovori
(29-09-2013, 11:54 AM)kosac link Piše: Evo primera (Mesto Stara planina iznad Brezove i Rezove reke): Tri kladenca srednji podzidan sa tri reda cigle(kamena)...znaci ona dva kladenca nisu...

Da li neko može da mi kaže gde je gore pomenuta Rezova reka u smislu neke bliže lokacije atar sela tog i tog, teče tuda... i sl. O Brezovoj reci ima podataka al ovu drugu ne mogu locirati, stoga ako neko zna neka kaže. Hvala kolege.
Odgovori
Pozdrav svim clanovima sajta.Imam jedno pitanje za Kosaca
Nov sam u ovome zeleo bih malo istrazivati po srbiji,ovako na jednom mestu se nalazi Krst velicine preko metar ipo u visini a sirok skoro metar debljina krsta je odo 50x30 ,iz prica moih predaka kazese da je krst jako star i da se nezna iz kog je doba da je tu krst vec postojao a da je neznam u kom veku po postojanu krsta sagradjena crkva jer su seljani poput krsta mislili da je to sveto mesto i Sagradili su crkvu na oko 5 metara odeljenu od istog.Krst je jako star i sav je u rupicama od starosti malo mahovine po njemu ali se neki znacvi na njemu jako jasno vide krst je oronuo na krajevima mislim da je bilo i jedno slovo Mozda gresim mislim da je M koje fali,ali ostalo u produzetku je jasno vidi IC  XC  ta slova su obelezena na krajevima kraka krsta.Na sredini krsta je uklesan mali krst normalne velicine i jasno se vidi.A na dnu krsta tako reci blizu zemlje jasno se vidi znak ili je zzz u donjem delu ove odnake podvuceno debelom linijom koja je povezana sa ovim slovima a na kraju te linije je pahuljica ili malo slovo z cirlicno. Mada ovo zzz neznamtacno dali je z ili je broj 777 jer je dole vezano linijom koja moze liciti i na z .Unapred hvala Moliobih KOSACA da mi ovo rastumaci ...
Odgovori
Skoro sam i zaboravio da sam ovde pitao za lokaciju reke, evo bilo je to pre gotovo 3 meseca i niko ne zna gde je taj vodotok iz mog gornjeg posta. Krajnje neobično.
Odgovori
reka rezova i brezova nalaze se u tatrasnici
Odgovori
(27-12-2014, 01:21 AM)Timpolok link Piše: Skoro sam i zaboravio da sam ovde pitao za lokaciju reke, evo bilo je to pre gotovo 3 meseca i niko ne zna gde je taj vodotok iz mog gornjeg posta. Krajnje neobično.
Sveti Jovan li trazis prike? ;D
Odgovori
(06-01-2015, 03:00 PM)APIS link Piše: Sveti Jovan li trazis prike? ;D

Trazim, i zlo ne mislim. I sta mi kaze Svrlizanin jesam li na dobrom tragu? Treba li da se korigujem ?
Odgovori
Paraglajder.Nemogu da ti pošaljem poruku sa tvoga odgovora.Imaš spavanje samo ponesi mašinu.Nalazim se u I.Sarajevu Bi H.Imam više reona od kojih je i (glasinačka kultura).Ako možeš ponijet detektor mislim da bi smo ostali sretni i ja i ti.Garantujem bezbijednost.Kontakt tel;+387-XXX-XXX.
Odgovori
Postovani, vezano za prirast Bukve na toj nadmorskoj visini i oblasti o kojoj pricate. NA tom lokalitetu NE POSTOJE Bukove sastojine starije od 80 godina na visini do 1.100 metara nadmosrke visine. Iznad toga, da. Jer dokumentovano je da su Nemci pravili prugu (tj. pruzne pragove od bukve) koja je koristila sirovine upravo sa tih lokaliteta. Druga stvar, bitnija naravno, nisam znao da su Hajduci ziveli tu poslednjih 100 godina jer toliko je maksimalna moguca starost bukava trenutno tu,a  koliko ja poznajem istoriju Hajduka davno nema. Smile Treca stvar, visina i prirast stabala zavisi direktno od boniteta stanista na kojem raste vrsta drveta i shodno orografsko/eskpozicionim uslovima na datom stanistu. Tako da dimenzije nisu indikator starosti.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)