Ocena Teme:
  • 3 Glasov(a) - 3.67 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tumacenje znakova
Pozdrav svima  ko zna nesta da tumaci se radi za kluc klesan na kamen a na 60m se nalazi x sa 5rupa + 1rupa ima nad x  ko zna nesto hvala
Odgovori
Pozrav svima, novi sam na forumu. Pročitao sam cijelu temu o znacima i našao dosta zanimljivih stvari.
I sam forum sam našao tako jer sam pretraživao nešto što sam danas šetajući brdom našao.

Naime, našao sam jedan veliki krst uklesan u stijeni, prečnika oko 50cm. Mogu reći da je baš fino urađen i isklesan.

Evo slike:

[Slika: Vlfodlxm.jpg] [Slika: q6GgWhYm.jpg]

Molio bih iskusnije članove da me malo upute i pomognu oko tumačenja ovog znaka.
Odgovori
koji znak.... Smile bravo , kolko sam citao mislim da se radi o rimu ...
Odgovori
Ovaj znak kaze kolega da je nasao setajuci brdom Big Grin Pa ovo se iz aviona vidi a kamoli da je sakriveno.Ne verujem da cela okolina ne zna za taj znak.Ili da nije pokusano sve oko njega.Uostalom posto nije sakriven na kom prostoru u nasoj zemlji je taj znak?Mozda bi onda mogo neko pomoci i objasniti zbog cega je taj krst tu.
Odgovori
Odlican  znak .Nevidim ispred kolika je platforma ali mislim  da je najmanje 2m kvadratna. Ako je tako ovo je slavski obrok i tuje secen kolac za neki praznik verski obicaj .JA sam tog misljenja.
Odgovori
Moje mišljenje je da je ovo novijeg datuma i verovatno je u blizini neka crkva ili manastir. Svakako religioznog karaktera a ne hajducki znak.
Odgovori
Znak je u blizini starog grada.
U blizini znaka postoje dvije crkve koje su katoličke.
Znak se nalazi u Starom Baru.

Pa npr da računamo da je znak "napravljen" prije 100 godina onda mogu da kažem da u njegovoj okolini nije bilo ničega i da nije baš bio izložen da se može vidjeti. U tom dijelu u kom se nalazi i danas nema ništa i ne prolazi se tuda.
Vjerovatno je samo kao vjersko obilježje ili kao putokaz za ove crkve. Nisam se baš nadao nekom blagu :-))))

Jedna crka se prvi put pominje u 16tom vijeku a druga je 17ti vijek.
Odgovori
(07-03-2017, 01:05 PM)trz link Piše: Odlican  znak .Nevidim ispred kolika je platforma ali mislim  da je najmanje 2m kvadratna. Ako je tako ovo je slavski obrok i tuje secen kolac za neki praznik verski obicaj .JA sam tog misljenja.
Odgovori
KAKO DA POSTAVIM SLIKU?

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Big Grin
Pozdrav Zuco, nisam razumeo šta ti pričinjava problem da postaviš sliku da bih ti dao savet. Ti jesi uspešno pustio sliku tehnički gledano, i nije prvi put to si uspesno uradio ovde na forumu vise puta.
Problem je sto ti je slika u nekoj niskoj rezoluciji sto je cini malo, ja ne znam kako si nacinio ovu sliku ali jednostavno sitna je i ona kad se postavi bude takva, ovajjl beli ram oko nje da li je to usled skeniranja?
Mozda je slika mala jer je skener uradio obradu cele povrsine stakla u zadatoj rezoluciji pa tvoja slika tad postane sličica.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)