09-06-2017, 10:32 PM
ZAR I TI SINE BR.... HAHA SALIM SE MICO
|
tumacenje znakova
|
|
09-06-2017, 10:32 PM
ZAR I TI SINE BR.... HAHA SALIM SE MICO
10-06-2017, 09:01 AM
Kada sam poceo ovu temu nisam stigao ni da zagrebem a morao sam se odjavljivati.
. Morate shvatiti da pravilno protumacite znak, beleg ili kako god.Znači da li je kovan ako je kovan kako je kovan i kog je kvaliteta i po mogućstvu odrediti približno vreme rađenja istog. Jer po načinu rada se vrlo brzo indentifikuje i vreme izrade znaka. Govorio sam da su najkvalitetnije izrade u vremenu rimske imperije kasnije su sve lošijeg kvaliteta. Ne trebam stavljati slike svako je išao u neki muzej i video rimske spomenike e takvog kovanja ima i na stenama.Drugi po kvalitetu rada su verski znakovi. Njih po pravilu uvek više ima po manastirištima...crkvenim imanjima i sl. Tu treba napomenuti da UVEK imate krstove na kamenu i ribe..nemojte pobrkati krstove međnike sa krstovima običnim. Postoje dve vrste krstova međnika.Inače ti krstovi su špicani na povećem kamenu i označavali su međe...Sećam se kako sam sedeo sa jednim mojim prijateljem i gledali kako tragači idu redom i podižu svaki kamen sa krstom i puštaju aparat-- kada smo im rekli šta je to kamenje bili su veoma iznenađeni i zbunjeni kako razlikovati? Složeno je i tumačenjeznakova. Znači prvo biti siguran da si pronašao i šta si pronašao. Tek tada je rešeno 90% pretrage. Moram da se osvrnem na tunele i oznake za tunele jer vidim da neko piše kako postoji neki znak špican..U Rimu NE POSTOJI špican znak za tunel a ulaz se vidi i sa 100 metara.Kada se to jednom nauči lako se uočava..Njihov problem je bio to što su se držali šablona i u zatvaranju i kopanju.....
10-06-2017, 09:05 AM
Setih se da pozdravim Vudi Alena i da mu kažem da sam tek sada uspeo da pronađem Templarski znak na steni..Bio sam iznenađen zašto je tu ali ipak sam shatio da su i u ono vreme bili dobro obavešteni o svako jačem rudniku. Pogrešno sam mislio da nisu sve znali ...Uči se čovek dok je živ....
10-06-2017, 12:49 PM
Postovani g.Amater1(Kosac),
hvala na pozdravima.O kakvom se Templarskom znaku radi i kom mestu? S postovanjem, Vudi
10-06-2017, 09:23 PM
Pozdrav poštovani Vudi
Znakova je puno ali jedan je ključni za odgoneku misterije... to je slovo T sa krstovima na sva tri kraja ..znači krst na levom i desnom kraju ali i krst na izduženom nosećem ,uspravnom ...a i godina koja je iskovana se poklapa sa povratkom krstaša... To se nalazi blizu rudnika zlata...
10-06-2017, 10:25 PM
znam sta znaci taj znak.Ako ste za saradnju Vi se javite. S postovanjem, Vudi
11-06-2017, 10:18 AM
Postovani Vudi Alen
Danas, vec sada, idem u planine i ne verujem da cu se vracati za 20 - 30 dana..Kada se vratim javicu se.. Pozdrav
11-06-2017, 12:46 PM
zelim Vam puno srece u potrazi i ocekujem Vas da se javite. S postovanjem, Vudi
20-06-2017, 09:33 AM
Dva krsta i iznad jednog dve rupe ima li neko objasnjenje krstovi su na steni jedan je sa desne strane a jedan je napred taj sto je napred ima dve rupe sa desne strane odma iznad
23-06-2017, 09:51 AM
Postovani g Amater, poslah vam lepo napisan tekst sa znacima ali mi niste odgovorili. Ja jos cekam odg, naravno ako hocete da podelite svoje znanje.
|
|
|
|
|