18-04-2014, 08:07 PM
hvala kosac citao sam tvoe tumacenje znakova i ostao sam bez reci mogu samo da zahvaluem tebi HVALA .
|
tumacenje znakova
|
|
18-04-2014, 08:07 PM
hvala kosac citao sam tvoe tumacenje znakova i ostao sam bez reci mogu samo da zahvaluem tebi HVALA .
18-04-2014, 08:51 PM
SA VELIKOM PAZNJOM SAM PROCITAO VECI DEO PORUKA SA OVE TEME PA BIH HTEO NESTO DA DODAM,STO SE TICE TUMACENJA ZNAKOVA SLAZEM SE SA TUMACENJEM ISTIH ALI POKUSAVAM DA POVUCEM PARALELU IZMEDJU ZNAKOVA I NECEGA STO MISLIM DA JE ZNAK ALI JE IZVAN GABARITA BAR MENI POZNATIH,OVDE KONKRETNO MISLIM NA KRSTOVE I TUMACENJE ISTIH ALI MI NE IDE U PAMET KAKO DA DESIFRUJEM KRST VELICINE 5M UKLESAN U STENI SIRINA KRSTA JE PETNAESTAK CM PA BIH MOLIO KOSACA UZ SVO POSTOVANJE DA PROKOMENTARISE OVO ZIVO ME INTERESUJE A USPUT MISLIM DA JE RESENJE JAKO VELIKOG REBUSA ZVANI SUVA PLANINA POZDRAV
18-04-2014, 09:03 PM
HOCU DA DODAM NA OVU TEMU JOS JEDNO TUMACENJE KOJE JE OVDE OBRADJIVANO A TO JE TERZISKI ALAT KONKRETNO MAKAZE ,ZNAM I TO DA SE POJAVLJUJU NERETKO NA VISE MESTA PO SRBIJI PAR MESTA I SAM ZNAM ,A HOCU DA PITAM KAKO DA PROTUMACIM PRAVE MAKAZE U PECINI I TO BEZ ICEG DRUGOG SAMO MAKAZE O TOM MESTU ZNAM DOSTA ALI BI HTEO DA PODELIM MISLJENJA SA VAMA POZDRAV
19-04-2014, 10:22 AM
Makaze su uvek povezane sa pecinu. Ja znam jedne nacrtane na kamen U korito male reke. Mislim da su crtani I sa biljnih bojama. A mozda I ne. Otvorene su I sece u pravac vode. Jel moze neko malo vise da me nasoci sta da trazim dalje?
28-04-2014, 08:09 PM
Pozdrav svima!
ovo je jedna od najboljih tema na forumu jer svakodnevno na terenu srecemo svakojake znakove isklesane uglavnom na kamenu,steni. mislim da je Kosac jedan od najiskusnijih na forumu i zasluzuje postovanje,pored njega su jos nekoliko kolega tu dosta jaki na tom polju,kao na primer Grotagold i jos neki koji su napredovali mnogo. Bitno je dosta znati citati znakove mada licno mislim da oko njih ima nekih odstupanja jer niko nije ostavio i mislio na isti nacin,ali u svakom slucaju vredi znati otprilike gde i kako. Ja sam ovde na forumu postavio neke moje znakove koji doduse nisu puno ali se ipak nadam da pored njih ima nesto(jer nada umire poslednja) ali nisam naisao na neku veliku i nesebicnu pomoc,ali nema veze svako ima pravo da kaze koliko i kako hoce,jer niko nije duzan na kraju krajeva,samo dobra volja. ja se izvinjavam sto na tom polju i nisam dao neki doprinos na ovom forumu,nije zato sto nemam dobru volju nego zato sto malo znam o citanju znakova,nisam dolazio do tih saznanja tako da ne znam koliko bi nekom pomogao a i nemam obicaj da lupam o necemu kada ne razumem.zato i pitam,da naucim i pokusam da sam ili zajednicki resimo neki znak.ali ja i sam ne odustajem,pokusavacu i dalje pa ce valjda negde upaliti.zato mislim da treba slusati i uciti od starijih i iskusnih kolega. pozdrav svima
25-07-2014, 11:14 AM
Pozdrav, treba mi tumacenje za neke znakove.
Tri uspravne crte na steni, posle 2 vodoravne crte na sledecoj steni ispod toga obrnuti broj 4 pa X 000 U blizini je kruska i reka-vodenica-vir hvala unapred.
19-08-2014, 04:46 PM
Veliki pozdrav svima,treba mi pomoc oko citanje znakova,pronaso sam szenu 5*8 velicina stene,na donjoj strani stene je kvacka sa 6 pilica a iznad nje utisnuta puska na vrhu cevi ima kao kuka,a pored kljun kvacke ima neko ispupcenje.sa leve strane te stene na oko 100 metara ima druga stena,na njoj sa desne strane ima 3 kruga 2 su iznad a jedan ispod u trouglu,na vrhu stene 3 krsta sa jednim duzim krakom,onda iznad kvocke na oko 500 metara pravougaona stena na njoj odozgo cela covecja sapa a sa strane pola strapka bosa,sa desne strane kvacke velika stena na 1000 metra sa jedne strane 2 oka kao jaje i do tih ociju malo desno rupice 18 komada po 5 cm u krug,a odozgo mecija sapa 40 santine velika i do nju 3 bivolje sape slomljene u trougao,300 metara ispod kvacke veliki izvor velika livada,molim za pomoc,hvala unapred.
19-08-2014, 05:05 PM
Veliki pozdrav,treba mi pomoc oko citanje znakova,pronaso sam szenu 5*8 velicina stene,na donjoj strani stene je kvacka sa 6 pilica a iznad nje utisnuta puska na vrhu cevi ima kao kuka,a pored kljun kvacke ima neko ispupcenje.sa leve strane te stene na oko 100 metara ima druga stena,na njoj sa desne strane ima 3 kruga 2 su iznad a jedan ispod u trouglu,na vrhu stene 3 krsta sa jednim duzim krakom,onda iznad kvocke na oko 500 metara pravougaona stena na njoj odozgo cela covecja sapa a sa strane pola strapka bosa,sa desne strane kvacke velika stena na 1000 metra sa jedne strane 2 oka kao jaje i do tih ociju malo desno rupice 18 komada po 5 cm u krug,a odozgo mecija sapa 40 santine velika i do nju 3 bivolje sape slomljene u trougao,300 metara ispod kvacke veliki izvor velika livada,molim za pomoc,hvala unapred.
20-08-2014, 03:37 AM
Veliki pozdrav svima,treba mi pomoc oko citanje znakova,pronaso sam szenu 5*8 velicina stene,na donjojstranistene je kvacka sa 6 pilica a iznad nje utisnuta puska na vrhu cevi ima kao kuka,a pored kljun kvacke ima neko ispupcenje.sa leve strane te stene na oko 100 metara ima druga stena,na njoj sa desne strane ima 3 kruga 2 su iznad a jedan ispod u trouglu,na vrhu stene 3 krsta sa jednimduzim krakom,ondaiznadkvocke na oko 500 metara pravougaona stena na njojodozgocelacovecja sapa a sa strane pola strapka bosa,sa desne strane kvacke velika stena na 1000 metra sa jedne strane 2 oka kao jaje i do tih ociju malo desno rupice 18 komada po 5 cm u krug,a odozgo mecija sapa 40 santine velika i do nju 3 bivolje sape slomljene u trougao,300 metara ispod kvacke veliki izvor velika
20-08-2014, 04:14 AM
Veliki pozdrav kosacu i svima na forumu,treba mi pomoc oko citanje
znakova,pronaso sam szenu 5*8 velicina stene,na donjoj strani stene je kvacka sa 6 pilica a iznad nje utisnuta puska na vrhu cevi ima kao kuka,a pored kljun kvacke ima neko ispupcenje.sa leve strane te stene na oko 100 metara ima druga stena,na njoj sa desne strane ima 3 kruga 2 su iznad a jedan ispod u trouglu,na vrhu stene 3 krsta sa jednim duzim krakom,onda iznad kvocke na oko 500 metara pravougaona stena na njoj odozgo cela covecja sapa a sa strane pola strapka bosa,sa desne strane kvacke velika stena na 1000 metra sa jedne strane 2 oka kao jaje i do tih ociju malo desno rupice 18 komada po 5 cm u krug,a odozgo mecija sapa 40 santine velika i do nju 3 bivolje sape slomljene u trougao,300 metara ispod kvacke veliki izvor velika livada,molim za pomoc,hvalak unapred. |
|
|
|
|