Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 347 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 345 Gost(iju)
Google, Bing

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 54
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,679
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 875
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,561
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 649
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,909
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,103
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,735
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,327
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,568

oruzije
Poslato od: mladen - 06-11-2012, 04:52 PM - Forum: Militarija - Odgovora (15)

jel zna neko da mi malo detaljnije objasni u vezi ovog pistolja..unapred zahvalan [Slika: 2s0bsx5.jpg] [Slika: k51u3c.jpg]

Štampaj ovaj članak

Saka i potkovica u kamenu
Poslato od: dipsy - 04-11-2012, 07:37 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (27)

Pozdrav, novi sam korisnik i odusevljena sam sajtom.E sad vidim da sve ovo sto se nalazi,je uglavnom iz Srbije.Ja sam inace iz Bosne,i u mom kraju postoji jedno brdo i tu imaju tri kamena u jednom ima otisak ruke i potkovice i kao otisak straznjice,znaci kao da je neko sjedio ,pa ostao trag,kao jedno udubljenje.E sad nemam slike,ali cu se potruditi da cim budem isla kuci u Bosnu slikam to i postavim,da vidim mozeli mi iko reci o cemu je rijec.To kamenje su inace nasli moj otac i njegova braca jos dok su bili mali i igrali se,po predavanjima dole to je kamen koji je Marko Kraljevic bacio sa nekog brda,pa je tu pao.E sad to je samo prica,niti ja vjerujem da je tuda ''harao'' Marko Kraljevic,niti vjerujem da je bio kadar ''itnuti'' kamen od cirka nekih 300-400 kg. Big Grin Al znam po predavanjima da su na tim teritorijama bili turci,i da je bio neki hajduk dimitrije koji ih je napadao i otimao sto su oni ubirali od naroda.I jos znam da je jedan kamen neko pomakeo i gurnuo u potok i da je se taj covjek razbolio poslije toga.E sad... to je sto ja znam povrsno,zanima me samo jel postoji mozda neko koji je upucen na desavanja na ovim terenima,odnosno Bosna i Hercegovina konkretno Doboj i okolina .Hvala i ujedno sve pohvale administartoru i svim korisnicima sajta....
PS-jedva cekam da idem kuci i da slima to kamenje pa da vam postavim slike  8),pa makar i ne bilo nista toga  ;D

Štampaj ovaj članak

abe ova so potkovicite e moe
Poslato od: sokolec - 03-11-2012, 05:13 PM - Forum: Oglasna tabla - Nema Odgovora

2 potkovici edna od konj edna od maska pisete na ovaj  majl od crkva kamen ne mozam da go otvoram lozinkata ja zaborajv

Štampaj ovaj članak

Metal Detektor HomeMade Test
Poslato od: bravodenisu - 03-11-2012, 05:11 PM - Forum: Komentari i testovi - Odgovora (2)

Smile
Pre neki dan sam zavrsio ovaj lepi White 's Surfmaster Detektor i jako puno sam zadovoljan sa njime. :ohno:
Neko ko ne moze da kupi neki Metal-Detektor zbog cene i ako se razumete bar malo u elektroniku mozete i sami napraviti jedan. Pa nek se nadje u kuci, ko zna zasto ce nekad zatrebati.
Stavio sam snimak na YouTube da bi se vidjelo mada je malo los snimak jer sam uradio sa Aparatom za slikanje. Ako vam se svidja mozete i sami da probate i experimentisete. :'(
Tu ima i promjene koje sam napravio u shemi da bi bio ovaj Metal Detektor jos osetlivjim, jacim i stabilan pri mokrom zemljistu. Takodje sam malo više s njim eksperimentisao i napravio sam za traženje elektricne instalacije i metalne cevi po zidovima. Veoma dobro detektuje i to. mnogo, mnogo bolje i od kupljenih poznatih detektora za zid. Probao sam ih nekoliko... Jedino ne vidi drvo u zidu kao sto mogu videti oni. Tu malu bobinu sam je napravio od 0.3mm.Culak žicom negdje oko 95uH da ne bi ništa menjao ubacivanjem u detektor. A ubacio i jednostavnu shemu sa 3 led diode koje mi pokazuje jacinu baterije.

http://www.youtube.com/watch?v=-jsbQ11ZBQE
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-jsbQ11ZBQE[/youtube]

[color=#FF0000]Srecno!
  Wink

Štampaj ovaj članak

PRICA O CUPU
Poslato od: MIKELI - 31-10-2012, 02:25 PM - Forum: Zanimljivi lokaliteti - Odgovora (25)

ZDRAVO VEC DUZI PERIOD SLUSAM NEKE PRICE O ZAKOPANOM BLAGU ISKRENO NISAM VELIKI POZNAVAOC TOGA ALI PO PRICAMA KOJE SU SE PRENOSILE SA KOLENA NA KOLENO NA MOM IMANJU PREMA PRICAMA TU IMA SKRIVENO BLAGO JA SAM I SAM PRONASAO JEDNU KAMENU PLOCU KOJA JE LEPO OKLESANA ALI NEMA NIKAKVOG NATPISA NA NJOJ SAMO STO ZA NJU KAZU DA JE SAHRANJEN NEKI VOJNIK KO ZNA KADA PODTO JE TU MOJA KUCA VEC 11 KOLENA UNAZAD PA SADA AKO GBI MOGLI DA MI KAZETE NESTO O TOME IPAK STE ISKUSNIJI... Smile

Štampaj ovaj članak

FISHER GEMINI III na prodaju
Poslato od: marsovac - 30-10-2012, 05:55 AM - Forum: Prodajem - Odgovora (10)

Prodajem Fisher Gemini III, zainteresovani neka se jave...cena je niza od one sa sajta u Beogradu gde je 870e.

Annunaki

Štampaj ovaj članak

POTKOVICI
Poslato od: crkva kamen - 30-10-2012, 12:52 AM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (4)

IMAM 2 POTKOVICI EDNA OD KONJ EDNA OD MASKA SO KLINCI NE DVETE AKO ZNAJ NEKOJ NEKA PISI RESENJE DA SRABOTIME 

Štampaj ovaj članak

AJ DA OTKOPAME NEKOJ TOVAR KOJ ZNAE KAKO
Poslato od: crkva kamen - 30-10-2012, 12:45 AM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (2)

IMAM 2 POTKOVICI NA KAMEN EDNATA E OD KONJ DRUGATA E OD MASKA AKO ZNAJ NEKOJ NESTO NEKA PISI AMA AKO ZNAE A NE DA SI NAGADJA KOLKU DA SE NAJDI VO MUABET Wink -/A NA DRUGO MESTO 7 DUPKI      3 VO EDEN RED 3 VO DTUG POD NEGO I 1 SAMA POD NIV TE 3 RED                                                                                                .                                                                                                                                                                                                                                    .                                                                                                              KAZVAJTE AKO ZNAJTE

Štampaj ovaj članak

devojka nosi voda
Poslato od: MAJSTOR - 28-10-2012, 04:12 PM - Forum: Znakovi - Odgovora (7)

[Slika: 548506_522048944491560_1969306315_n.jpg]

Štampaj ovaj članak

Pecina u Djerekarima
Poslato od: El-lobo - 27-10-2012, 08:05 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (13)

Zdravo dragi formasi.Evo da vas zamolim za pecinu u Djerekarima.Pecina izgleda ovako kada se ulazi u pecini dva metra se ulazi puzeci pose se postepeno ustaje na cetiri metra.Unutrasnjost pecine izgleda ovako na svodu pecine cuci zenska osoba naga dok iz njenih dojkih posepeno kapa voda.Iza nje sedi isto naga zenska osaba koja prede vunu na preslici.Njih cuva nag muskarac sa kopljem u rukama.Ovo nije stemovano vec je nalepljeno kao da je izvajano.Nalazi se u redu istok zapad na visini oko deset metara.Pecina je poplocana i velicine je fudbalskog igralista da li neko ima bilo kakav dokument za ovu pecinu?Pozdrav

Štampaj ovaj članak