Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 354 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 352 Gost(iju)
Bing, Google

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 54
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,679
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 875
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,561
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 649
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,909
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,103
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,735
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,327
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,568

Kamene ovce u bisevu
Poslato od: El-lobo - 27-10-2012, 07:52 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (1)

Da li ima neko bilo kakvo saznanje,plan ili mapu o kamenim ovcama u selu Bisevu.Mesto se zove jezero na kome su kamene ovce.Kada voda preplavi ovo mesto ovce se nevide malo dalje od ovaca nalaze se dva ovna od kamena.Na mestu zvanom Rujiste nalazi se izvor ili kladenac pored kejeg je ploca na kojoj su ustemovani pastir sa konjem i psom.Preko ove ploce plavi voda koja otice od kladenca.Da li moze neko sa ovog foruma da mi pomogne.Pozdrav svim clanovima ovog sporta.

Štampaj ovaj članak

DZIDOVSKA GROBLJA
Poslato od: grotagold - 27-10-2012, 03:41 PM - Forum: Zanimljivi lokaliteti - Odgovora (13)

Moze li neko da mi objasni pojam Dzidovska groblja" ? Naime postoji u narodu verovanje da su ta groblja tzv Latinska ili Grcka groblja ali se veruje da ipak pripadaju stanovnistvu srednjevekovnih Srba.Za njih je karakteristicno da su obelezavani sa postavljanjem velikih tesanih ali neuglacanih kamenih ploca i uglavnom bez ikakvih natpisa. Imam podatak da kada se izvode neki radovi na tim mestima..obicno kada se prociscava trasa za put na povrsini se mogu naci velike kolicine starog novca,prstenja,nakita i drugih metalnih predmeta poput sablji,nozeva,delova koplja i oklopa. Mozda neko zna malo vise o takvim mestima pa ako zeli da podeli sa nama svoja saznanja jer znam nekoliko takvih lokacija ali nisam sasvim siguran u verodostojnost vezano za verovanje o poreklu.

Štampaj ovaj članak

Sto pishuva ovde ?
Poslato od: Stibera - 26-10-2012, 05:18 PM - Forum: Znakovi - Odgovora (5)

Koj znae da mi kaze sto pishuva ovde vo Mkd e?

Štampaj ovaj članak

Spekulacije
Poslato od: plandzija - 26-10-2012, 02:44 PM - Forum: Razno - Odgovora (5)

Postala je praksa da se zaludjenici medju tragacima lazno predstavljaju i u kontaktima sa kolegama kazu ,,Ja sam onaj Plandzija koji se javlja na raznoraznim forumima'' . Moram da vas upozorim da ukoliko vam neko licem u lice kaze da je on ,,TAJ''Plandzija mozete slobodno da mu kazete da laze. Ja nemam niti sam imao ikakvog kontakta sa kolegama a da sam im rekao da sam ja taj plandzija sa foruma. Cak i moji prijatelji u razgovoru samnom cesto pominju tog Plandziju i kako bi bilo dobro kad bi stupili u kontakt s njim .
Drugo ,spekulacije oko mog identiteta. Ja nisam Bratislav-Braca Petrovic kako neki nagadjaju niti coveka uopste poznajem. Sa druge strane ja sam i mladji i lepsi od njega pa mi ne bi islo u prilog da mu ukradem identitet. Gospodine Petrovicu nadam se da se necete naljutiti zbog ove moje konstatacije ali ukoliko se budemo upoznali nacicemo kompetentnu, mladju zensku osobu da presudi o tome da li sam u pravu. Inace ,Bratislavu zelim puno uspeha u projektu koji je otpoceo(ili je vec zavrsio ).

Štampaj ovaj članak

Dva trougla
Poslato od: south - 26-10-2012, 01:01 AM - Forum: Znakovi - Odgovora (18)

[Slika: 35brvyw.jpg]

Velicina je paklica cigareta. Ima li neko komentar?

Štampaj ovaj članak

ORIJENT
Poslato od: grotagold - 25-10-2012, 11:24 PM - Forum: Ostalo - Odgovora (22)

Jako dobro ocuvana posuda iz Turskog perioda u srednjem veku / verovatno koriscena za mirisljava ulja visine 12 cm. Pronadjena u udubljenom kamenu u steni zasticeno sa necim crnim i jako tvrdim (na moju srecu rastvorljivom u nito-razredjivacu).Dosta je teska ali mislim da se radi o mesingu.Mada me muci jedna stvar.Zasto bi to neko tako dobro zatvorio i zastitio u steni bez dodatnih stvari kao pratnja a napominjem da MT tu dalje vise nije reagovao.Ili je nekom to bilo nesto itekako vazno ili ukazuje na nesto u blizini ili nesto drugo? Ako neko zna nesto o ovakvim stvarima molim za pomoc jer je teren na visini preko 1000m tako da za neki dan bice kasno za rad za ovu sezonu Big Grin
[Slika: mtp3j7.jpg]

Štampaj ovaj članak

VOJNICKI PRIBOR
Poslato od: grotagold - 25-10-2012, 11:12 PM - Forum: Militarija - Odgovora (5)

Ovaj nalaz je potpuno nebitan ali bih molio za objasnjenje o eventualnom poreklu zbog samog terena.Ovaj par kasike i viljuske (ocigledno vojnickog porekla) sam pronasao na dubini od oko 70cm / na kome ima oznaka "H-H-L  40 Ako neko zna mozda poreklo ovog pribora mozda mi malo pomogne zbog samog terena u daljem istrazivanju.
[Slika: 6r3p1z.jpg]

Štampaj ovaj članak

kumanovo selo rabrovo
Poslato od: kosac - 25-10-2012, 09:25 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (20)

Pozdrav Makedonci
Ko je iz sela Rabrova okolina Kumanova?Tamo se nalazi manastir sv.Ttrojice i jos nekoliko dobrih stvari.Iz razumljivih razloga ne mogu da postavim SVE  sto trazim . Ko je blizu tog mesta neka se javi.
Pozdrav

Štampaj ovaj članak

Ne treba mi pomoc - samo se hvalim :)
Poslato od: geolock - 24-10-2012, 11:43 AM - Forum: Zanimljivi lokaliteti - Odgovora (18)

Ovde svi trazimo isto, pa rekoh da se pohvalim malo...

Trebalo nam je puno vremena da je lociramo i da se popnemo do nje
[Slika: 2lc4ch2.jpg]

a onda smo usli i pronasli ovo...
[Slika: 2ebsdah.jpg]

i ovo...
[Slika: f1kv7l.jpg]

a onda smo malo radili...
[Slika: 121akn5.jpg]

i sad cemo na

http://www.youtube.com/watch?v=RT1kXKbWM4s

Toliko od nas  ;D

Štampaj ovaj članak

despot
Poslato od: skiper - 21-10-2012, 07:15 PM - Forum: Komentari i testovi - Odgovora (7)

zna li neko nešto više o  Despot-u?

Štampaj ovaj članak