Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 493 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 491 Gost(iju)
Google, Bing

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 49
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,656
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 872
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,556
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 645
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,903
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,098
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,718
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,322
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,568

`reka Tisa````````````````````````````````Zlatna kocija
Poslato od: Mica - 28-01-2017, 06:52 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (5)

ZLATNA KOCIJA i mene je doterala da se bavim ovom zanimacijom,i nije mi zao jer cujem,a ovde i procitam sta.Pa kao prvo mnogo zanimljivih,smesnih,naivnih ali i mnogo pametnih stvari.Ali da se vratim na Atilu Hunskog vladara. Posle pobede nad germanima,on je opljackao germane a kao plen carevu kci koja je imala oko osamnest god.Atila ili bic Bozji je imo oko cetrdeset .Pve noci sa mladom germankom njega ujutro nadju mrtvog SUMNJA JE BILA DA GA JE OTROVALA MLADA.Vidari su ustanovili smrt velike volje.Posto se to desilo pokra reke Tise nadredjeni naredise da se skrene tok reke i u staro koritou zlatnoj kociji stavise Ahilu i dosta blaga. Da  ne bi bio sam na onome svetu nadredjeni naredise da mu se stave konji i sva posluga koja rado pristade da ide sa njim ,ostavise i njima dosta blaga i zatrpase .Onda povukose vojsku a deo ostavise da vrati tok vode u korito gde je i tekla ranije .Ovo novo poravnase da se ne bi poznavalo da je reka bila skretana .Igrom slucaja sam tu radio kada su dosli mnogo ljudi njih mozda 20,30 sa rasljama koje sam ja prvi put video .Tu je bilo i ljudi iz  drugih zemalja .Upitao sam jednog sta rade ako smem da znam ? On mi je radog srca ispricao mnogo vecu pricu  koja ovde ne bi stala , ja sam  morao da skratim njegovu pricu .Pitao sam ga da li je to moguce i da li je to istina on je izvadio svoj opis na pargamentu i reko "evo  tu sve pise ali se treba snaci na kom je bas mestu ".Culo se je kako ljudi vicu mene vucu raslje ovamo,drugoga tamo i onda posle sat vremena su otisli nizvodno dalje tragajuci,a ovaj im rece  da ce tamo i biti u hotelu rucak .

Štampaj ovaj članak

Beograd
Poslato od: Mladenovic - 28-01-2017, 02:40 PM - Forum: Zanimljivi lokaliteti - Odgovora (8)

Te price po srbiji,od davnih dana,80% su mastarije,mada se nadje i po nesto,nemogu da kazem,ali vece kolicine to je bas retkost,ukratko cu reci samo jedno,deda od moje supruge je pocetkom 70setih godina,sto znam da je istina,u okolini beograda pronasao vecu kolicinu dukata turskih,neznam bas tacno ali se vrtelo oko 7 8 kg,u cupu,iskopao je bez metal detektora.Znam dobro da su imali ovde staru kucu sa 5 ari placa,i od jednom su poceli da kupuju ovde sve sto se prodavalo,pretezno je ulagao u zemlju,poljoprivrednu mehanizaciju,napravio novu veliku kucu itd.Skrivao je to dugo godina i od svojih najblizih,da bi pred smrt napravio sastanak svih nas i poceo da prica.Ukratko cu,reko je da je pronasao taj cup,pitali smo ga kako ga je nasao,rekao sanjao da je tu i tu,poranio reko ide da radi negde na dnevnicu,slagao ih tada i reko na dubuni 4tvrtog asova je udario u nesto meralno,kopo je okolo i nasao je to sto je nasao,par godina posle opet mu se prikazao u snu,ali je lokacija bila otvorena i kaze da je kopo par dana,i da ga je neko video iz mesta,i rekao kako sam zabo asov,naisao sam na pepeo,kaze kada naidjes na pepeo da nema tu vise nista,da je se zlato pretvorilo u pepeo,imao je tu neku logiku njegovu,ali nam je rekao tacnu lokaciju cupa,cak je i kupio ceo taj potez zemlje,nikome nije bilo jasno pre zasto je to kupio jer je uvala,ali je otvarao karte onako polako namazano,reko je da je tu nekada isao put za vreme turaka,sto ima logike uvala ima vode,cak ima i jedna pecina,mala doduse,i reko je da tu ima svega i svacega,97 ili 98 godine ponovo mu se pojavilo u san za veliki cup,ali je odustao i cutao,star je bio vec tada,zanimljivo je i to sto je zadnje reko,deco ja ako prezivim 7 dana jos,jer znam ovo kada odam da necu docekati mozda i sutra,preminuo je 4 dan od toga,ja sam jebiga nemam para bas,ali sam uspeo da skrpimza jedan jeftiniji detektrorcic,i isao uz tu recicu,nasao sam samo jedan manji grumen zlata,kao kliker velicine jer detektor je krs mislim da ide do 20 cm samo,deda je reko da se tu obruslia zemlja i da ga je dodatno prekrila,mada nismo uspeli da ga odvedemo da nam kaze tu,nego je onako iz kreveta pricao,ovaj bih porucio,pa ako se bolje razumete da mi date savet za detektor.......https://www.aliexpress.com/item/MD-5008-Underground-Metal-Detector-Gold-Digger-Treasure-for-Gold-Coins-Relics-Max-https://www.aliexpress.com/item/MD-5008-Underground-Metal-2 nasao sam na sajtu tom

Štampaj ovaj članak

Misljenje o skenerima
Poslato od: nokta - 27-01-2017, 11:37 PM - Forum: Skeneri, georadari, LRL i ostale stvari - Odgovora (3)

Voleo bih da iskusniji tragaci ili ko se bavi radom sa skenerom da kaze koji je dobar skener da moze da pronadje krupne predmete posto citam ovde na forumu za razne modele skenera i raznih komentara ima nekom valja neko ne e zato bih voleo da neko kaze preporuku nekog dobrog skenera  Smile

Štampaj ovaj članak

Korisna stvar
Poslato od: PiksiMC - 27-01-2017, 10:43 PM - Forum: Zanimljivi linkovi - Nema Odgovora

Evo jedna korisna stvar gde mozete naci neke mjesta gde nisu oznaceni na Google map.
https://mapcarta.com/
ZIVELI

Štampaj ovaj članak

Potrebno misljenje i iskustvo iskusnih tragaca
Poslato od: nokta - 25-01-2017, 03:38 PM - Forum: Kupujem - Nema Odgovora

Hteo bih da kupim skener ali da stvarno radi da moze da nadje ostavu i ostale krupnije predmete pa me zanima koji je dobar i koja je vasa preporuka i zanima me jos lokator isto pitanje kao i za skener da stvarno radi i moze da nadje predmete koji su modeli dobri za to  Smile

Štampaj ovaj članak

test detektora vlf rucni rad iron mask
Poslato od: nigi - 24-01-2017, 11:05 PM - Forum: VLF - Metal detektori - Odgovora (4)

ajmo ljudi da postavimo rucni radovi detektora  i  fabriske detektore da stvori masku na gvozdje i hvata ispod nje obojene metale jer neko to testirao i radio u stvarnosti test bez namestaljke  evo jedan taskav                pirate p3+ test            i test 2            na  youtub

Štampaj ovaj članak

Takovski kraj
Poslato od: sasa1982 - 23-01-2017, 06:03 PM - Forum: Zanimljivi lokaliteti - Odgovora (5)

Ima li ko šta na ovu temu? Pozdrav svima

Štampaj ovaj članak

Pomoc oko prstena
Poslato od: nokta - 22-01-2017, 09:18 PM - Forum: Nakit - Nema Odgovora

Kom periodu pripada prsten i jel vredi nesto

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Štampaj ovaj članak

MIŠLJENJE I SARADNJA
Poslato od: drvoseca - 22-01-2017, 05:53 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (4)

POŠTOVANI TRAGAČI  pre 20 dana našli smo na jednoj manjoj steni tri plitke tačke u vidu trougla  razmak nije isti što znači prva i druga tačka udaljene  jedna od druge je 12 sm a treća tačka je udaljena 22 sm. Pošli smo u pravcu najduže tačke .Na daljini oko 50 metara naišli smo na gramadu dužine 2,5m,široka 1,6m i visoka 30 sm.Pustimo aparat preko gramade aparat ništa ne pokazuje.Molim za vaše mišljenje poz.

Štampaj ovaj članak

Mecka i samogradno kale.
Poslato od: PROFESIONALNI AMATER - 22-01-2017, 03:24 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (11)

Trazim opis.Ima mecka koja kao da je padla.i gleda u levo na istok u kamen kao plast seno.Mecka ima levo culo uvo.Na mucunu ima znak potkova od koji polazi uluk prema zemlju.Udaljena je od reke 10m.Ispred mecku na 1m do reke ima izvor.Preko puta bila vodenica.Iznad mecke ima rimski put koji vodi prema samogradno kale.udaljeno oko 200m iznad mecke.Kazu da su bila 72 kamena povadjeno je.U kale u zatrpanu potkapinu imalo iseceno kao kvadrat i do njega sat sa sindzir.Jedna skazaljka bila na 9 sati.Gore zalepljen kameni krst.Kopali su i na 4m otvorena prostorija -sada je prazna.U blizini u kale jos stoji  velika mogila koja nije radjena..Aparati ne pokazuju nista.Svaka pomoc dobrodosla.

Štampaj ovaj članak