Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 518 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 516 Gost(iju)
Google, Bing

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 49
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,655
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 872
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,556
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 644
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,903
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,098
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,718
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,322
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,568

Pulse star 2 pro
Poslato od: nokta - 09-02-2017, 12:21 AM - Forum: Metal detektori fabrički modeli - specifikacije i testovi - Nema Odgovora

Hteo bih da uzmem ovaj dubinac pa me zanima sve o njemu kakav je u radu kako reaguje na zakopane predmete jel dobro odvaja gvozdje od plemenitih metala i kako se moze odrediti dubina kod njega kad nadje predmet

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Štampaj ovaj članak

Mustafa
Poslato od: TIMOK - 07-02-2017, 08:00 PM - Forum: Zanimljivi lokaliteti - Odgovora (3)

Dali neko zna gde je mesto zvano  La Mustafa , to je negde kod Nikoliceva ( Zajecar ) ali neznam tacno gde .

Štampaj ovaj članak

ADMIRAL - 2
Poslato od: mazalo - 07-02-2017, 07:05 PM - Forum: VLF - Metal detektori - Odgovora (8)

Da li je neko izradjivao ovaj detektor i kakve su mu karakteristike ?

Štampaj ovaj članak

Garrett atx
Poslato od: nokta - 04-02-2017, 09:29 PM - Forum: Metal detektori fabrički modeli - specifikacije i testovi - Odgovora (6)

Da li neko ima iskustva sa ovim detektorom kakav je u radu kakva mu je dubina

Štampaj ovaj članak

Pitanje o elektronici metal detektora
Poslato od: nokta - 03-02-2017, 08:30 PM - Forum: Korisne stvari - Odgovora (5)

Imam pitanje za ljude koji znaju o elektronici za metal detektor.Da li u fabricki model metal detektora moze da se ugrade jaci delovi na plocici da se dobije veca dubina i osetljivost

Štampaj ovaj članak

Simbol i rimska slova na stijeni, sta je ovo ?
Poslato od: sasivoje - 03-02-2017, 06:36 PM - Forum: Ostalo - Odgovora (1)

Postovane kolege, u pretrazi terena sam naisao na ovo...da naglasim...na fotografiji djeluje vece i citljivo ali kada ste ispred stijene ,jedva se vidi. Ako nesto znate o znacenju,pomognite ! Hvala !

Štampaj ovaj članak

Zdr sto znaci znakov
Poslato od: tragalo - 03-02-2017, 06:01 PM - Forum: Razgovori i legendi za zakobano bogatsto - Nema Odgovora

Ima iks okolu nego krug misam krug u sredini ika a odnadvor na krugot 4 rupe od site cetiri strani .sto bi mozelo toa da znac???

Štampaj ovaj članak

Zdr sto znaci znakov
Poslato od: tragalo - 02-02-2017, 02:47 PM - Forum: Znakovi - Odgovora (9)

Zdtavo koj znae so znaci znakov q

Štampaj ovaj članak

Metal detektori i njihove funkcije
Poslato od: Mica - 02-02-2017, 10:48 AM - Forum: Ostali - Odgovora (9)

Evo i ja par reci da kazem o kako ih ja nazivam aparatima za pretragu.Ja sam prvi imao GARET 3 jois pre 30 godina . Sa kim sam nasao na dubini od  metar  racunajauci pola metra kamena a drugi pola u zemlji . To je bilo  celik koji se kove na hladno odnosno sluzio u to vreme pre  200 godina za izradu nozeva,sablja,jatagana kako su mi objasnili u muzeju .Od tada pa do sada znam maltene sve aparate pa i GEO koji sluzi za otkrivanje potonuca kota  kod geometara . Namena ima dobru dubinu i kada naidje na cvrsti predmet kao kamen njegova moc tu stane . Moje licno misljenje je da su svi  aparati koje mi koristimo napravljeni na model MINO DETEKTORA. Za vojne svrhe.Pre dvadesetak godina sam razgovarao sa covekom iz Bugarske potkovan i to dobro znanjem za ovo sto trazimo .Evo sta on rece ' Sve sto je bilo ostavljeno je i odneto i to od strane velikih .. Ne smem ih nabrajati . Zato najbolje kupi 100 do 200 eura neki mali detektor pa pravac kale, lopata i kopac  kopaj i proveravaj  jer jos tu se moze naci po koji komad . Tacni prepisi postoje ali su pusteni u promet kada su ispraznjene ostave ' Sada se sluzim jednim malim fiserom i za daljinu imam rucno pravljeni rimski  BASTUN a on je sluzio jos rimljanima  jer u sebe sadrzi silicijum i metal koji trazis pa i on nije mnogo pouzdan . Zato radite zabavljaj te se zelim vam srecu i dobro je verovati u ono stop radite .ali nemojte  brukati tidje jer svako ima pravo na svoju nadau i na kraju samo uzmite pa ima bogatih ljudi koji mogu da kupe i detektor od 100  ili 200 hiljada eura . kad bi jos postojalo  ono nase pod znake ,pored znake ima ga u svakoj nasoj glavi. POZDRAV

Štampaj ovaj članak

Valjevska Mionica reka gradac
Poslato od: nokta - 01-02-2017, 09:35 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (2)

Da li neko nesto zna o terenima na toj reci i oko nje

Štampaj ovaj članak