Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 494 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 492 Gost(iju)
Bing, Google

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 54
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,762
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 875
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,561
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 653
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,912
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,107
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,743
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,333
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,569

prsten
Poslato od: nokta - 21-01-2017, 10:17 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (2)

Da li je ovo nas prsten ?

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Štampaj ovaj članak

Wave Terminator
Poslato od: crni1 - 20-01-2017, 12:57 AM - Forum: Prodajem - Odgovora (9)

Prodajem detektor Terminator sa sondom  32cm. dvodelnim štapom,punjivim baterijama.
Sa ovim detektorom trenutno radim ja,neko poređenje možda je malo plići od Nokte Velox ali je dublji od svih Fišera (Gemini)
Gareta (Gta 2500 i ATX) skoro svih Xp detektora,Tesora,C-Scopova,Whitesova(TM-serija) i da ne nabrajam, od ovih u zagradi nije.
Dubina mu zavisi od veličine predmeta i normalno sastava i vlažnosti zemlje,novčiće u zemlji maximalno hvata do 40cm,koplje do 80Cm.
Od štelovanja ima potenciometar za paljenje (tu se pojačava i smanjuje zvuk), Sens-osetljivost,Diskriminaciju (prekidačem i potenciometrom),Ground balans (prekidačem AUTO ili ručno potenciometrom) i prekidač za jedan ili dva tona.
Radom, iskustvom i pravilnim štelovanjem se može izvući maximum na svim terenima,ne smeta mu ni dalekovod ni razno kamenje,cigle jedino ne trpi jače udarce tu malo zvrcne ali se opet smiri.
Sve ostalo što vas interesuje  pitajte preko poruka.

Štampaj ovaj članak

Tesoro
Poslato od: TIMOK - 19-01-2017, 11:12 PM - Forum: Tesoro - Odgovora (12)

Tesoro nema ni jedan jedini odgovor .

Štampaj ovaj članak

Katalog
Poslato od: nokta - 18-01-2017, 04:01 PM - Forum: Oglasna tabla - Nema Odgovora

Potreban mi je katalog za rimsko posudje sa cenama ako ima na nekim sajtovima  Smile

Štampaj ovaj članak

hajduk stanko
Poslato od: barbarevec - 17-01-2017, 03:27 PM - Forum: Priče i legende o zakopanom blagu - Nema Odgovora

https://youtu.be/VmhXV-mSiOE

Štampaj ovaj članak

поп Трапантони
Poslato od: golub77 - 15-01-2017, 05:00 PM - Forum: Priče i legende o zakopanom blagu - Nema Odgovora

Interesuje me da li je neko od kolega cuo za njega, dal ima nesto pisano o njemu,
neku informaciju koju moze da podeli!

Štampaj ovaj članak

potreben prevod
Poslato od: barbarevec - 14-01-2017, 04:34 PM - Forum: Oglasna tabla - Nema Odgovora

poreben mi e prevod od turski na makedonski  ako nekoj znae od kolegite neka pisi  selo.....KARAHASALI  treba da ne nekade vo ovcepolieto i nekoj poimovi kako sto se .........HEREZI JAJLA .......... EREKLI JAJLA.......KARA KAJA .....TOTALAJI....

Štampaj ovaj članak

Kupujem
Poslato od: nokta - 13-01-2017, 11:15 PM - Forum: Literatura o zakopanom blagu - Nema Odgovora

Da li ima neko da prodaje neku literaturu za skriveno blago rimskih predmeta ako ima javite se da se dogovorimo

Štampaj ovaj članak

Pecina-Crna Trava
Poslato od: Vucko74 - 13-01-2017, 06:44 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (79)

Postovani tragaci,pre nekih mesec dana loveci na Crnotravskom terenu naiso sam na jednu stenu sa potkapinom,slucajno skinem mahovinu i pojavi se klesani znak,otvorene makaze.Pocnem da skidam dalje i nadjem krst sa rupicom u gornjem desnom kvadrantu.Nastavim dalje da skidam i skidajuci veci deo mahovine otvori se rupa u steni nekih 25 cm u precniku.Dubina rupe je oko 4 m ali na nekih 3 m ima rupa nanize.Tada sam ostavio tako i vratio se naredne nedelje i onda naso ispod mahovine i 41 krst,srp odozgo na steni velika rupa kao cinija i oko nje 6 manjih rupa.Sa strane sam naso isklesan kantar a kopajuci tamo gde sam stajao iskopao sam isti takav kantar,turski sav premazan voskom. Pola metar od kantara sam naso bokal i 5 case kao za kafu od gline koji su bili zasticeni kamenim plocama. Na steni sam slucajno uocio isklesan natpis na turskom koji sam pomocu prijatelja preveo , bukvalan prevod je OTVORI VRATA BOGATSTVO DO CRNE DEVOJKE ispod toga pise NADA CRNO MOMCE a u originalu pise samo sto nema takva slova na tastaturi ovako AC KARIZENGIN UP KARAKIZ ispod pise UMUT KARAMAN.  U blizini na nekih 20 m ima riba na kamenu pored potoka.  Jel interesantno ovo nekome?

Štampaj ovaj članak

Gornja Kamenica
Poslato od: PROFESIONALNI AMATER - 13-01-2017, 02:05 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (11)

Izmedju selo Gornja i Donja Kamenica ima manastir.Kada udjes u manastir na ulaz sa desne strane imas do manastir  stenu.Koja pocinje od nule i kako je pratis na istok ona je sve veca.Ides pored nje do momenta kada dostigne visinu do brade coveka srednjeg rasta.Stani tamo obrni se prema steni i videces znak velicine 1 ped.Videces devojku sa kobilicu....

Štampaj ovaj članak