Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispiranje zlata na reci Pek
crni je u pravu potpuno!od price nema nista nego treba probati i rintati pa da vidimo gde smo i sta smo pa posle moze da se prica!
Odgovori
inace ja sam najdalje od majdanpeka 180 km i nece mi biti tesko da odem i probam..
Odgovori
Retko se upustam u ove komentare ali eto da napisem jednu istinu: JA SAM OD ZLATONOSNOG POTOKA UDALJEN MANJE OD 300 METARA PA ETO JOS UVEK NIKADA NISAM IZASAO DA SE OPROBAM NA TERENU A IMAM SVE PREDUSLOVE ZA TO !  Verovatno se pitate zasto? Pa ono cuveno...NEKA ..IMA DANA...PROBACU...  ???  nase ljudsko prokletstvo..valjda..ko bi ga znao !
Odgovori
e skullar izvini brate. nisam bio na netu.. imao sam neke obaveze ovih dana.. naravno pokazacu ti sve sta znam.. i videces konacno to samorodno zllato.
Odgovori
Poz drugari,
Registrovao sam se jer vidim da ima entuzijasta ovde. Poz svima Smile
Vec duze vreme istrazujem, citam literaturu o aluvijalnim nanosima i planiram da napravim sluice box, mozda bih i pumpu ukljucio mozda i ne, zavisi od vasih saveta iskreno. Znam citao sam temu, ali mene zanimaju neke stvari o kojima se nije pisalo.
Prvo, nasao sam DC 12v pumpu, koja mi se cini da bi bila dobra za neku velicinu sluice box-a, no ne razumem se u hidrodinamiku Big Grin
pogledajte pumpu i spec. [url]http://www.takolako.rs/user/pumpe-za-vodu/womax-potapajuca-pumpa-dc-w-dcp-50/44_884_24268_1_0_0/item.jsp[link/url]
Mislio sam da iskopam rupu pored potoka koja bi se punila i iz koje bih crpeo vodu, inace pumpa radi na akumulator i mogu kleme direktno da se stave na nju. Takodje bih pripremio materijal prvo pa, pa tek onda bih ukljucio pumpu radi sto manje potrosnje struje. Radio bih sa 2 akumulatora, jedan bih punio negde u lokalu uz dogovor. Takodje u tom slucaju mi je potreban najbolji dizajn u smislu produktivnosti materijala, a u tome nemam puno iskustva. Pa ako je neko raspolozen za pomoc? Smile
Najbitnije pitanje je dostupnost takve skalamerije na malim potocima i sta je ustvari najbolje pokazano za ove nase reke?

Takodje sam raspolozen za pronalazak ozbiljnog partnera, koji bi zasukao rukave sto bi se reklo. Realno, niko oko mene ne misli da sam ozbiljan i svi me gledaju kao "ludaka" kad ih pitam da li bi trazili zlato Smile

A najbitnija stvar je ustvari lociranje dobrih mesta, planiram nekoliko odlazaka imam automobil, idem iz Bg-a pa ako ste spremni mozemo da krenemo u mapiranje Smile

Predloge, kritike sve prihvatam. samo navalite Smile
Odgovori
pozdrav za nemanjubg!sto se tice malih potoka tu ti ne trebaju neke velike masinerije za pocetak.za prvi put su ti dovoljne osnovne alatke da udjes u fazon i odredis mesta...
Odgovori
ajde mogao bi neki pocetnik da ode u avanturu pa da javi kakvi su utisci.......il cu ja biti taj
Odgovori
pa ako cekas drugog da odradi posao za tebe...onda ces tesko saznati..
Odgovori
ja idem 23 3 .......da vidim kako izgleda teren. mozda je jos uvek hladno al nema veze idem u izvidnicu sa lopatom i tanjirom
Odgovori
ja odoh sutra na 3 dana pa cemo videti koliko je rodno ove godine Big Grin
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)