Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moj predak-Vlcanov jatak
(12-06-2016, 01:22 AM)novak77 link Piše: ...i izadjosmo u planinu.Tu su bili vojvoda Vlcan,vojvoda Stojan i vojvoda Angan koji se jedini utekose od turci od pandiralo.......ajduk Veljko se pozdrave sas nji i pozele im dobrodoslicu..........vojvoda Vlcan tada naredi ajduk Veljku da sas odanijem ajducima pare iz ostru cuku premeste.............te ajduk Veljko i uradese sto zapovedase "kara kolja" te odabra odanije ajduke......
Nole,jel se pominje godina,kada se odvija ova radnja?
Odgovori
(11-06-2016, 12:41 AM)srecko link Piše: Daljina,mogu samo da te pozdravim. Iluzorno je da bilo sta odgovorim Smile
Ova slika me nece ubediti,ni da je postojaoSmile A reci ti meni druze,sta cemo sa onim planovima sa Vlcanovim potpisom iz 1769?
Odgovori
Druze Srecko mislim ako ne gresim da ova slika ima na nekom bugarskom saitu vezano za istu tematiku
Odgovori
Daljina, Vlcan je istotijska licnost i ziveo je u periodu koji sam naveo. Jedan bugarski istoricar je dvadesetak godina istrazivao o njemu i napisao dve knjige o njemu... Sto se tice tog podpisa koji pominjes,meni to nije poznato,ali je verovatno to neki drugi hajduk... Mnogi hajduci su i pre i posle uzimali nadimak Vlcan,ali je samo jedan Vlcan vojvoda.
Odgovori
DekiSa,sliku sam skinuo na ovom forumu Smile Mada ne sumnjam da slicnih slika ima i na bugarskim forumima,sa ovom tematikom...
Odgovori
Daljina,gde se nalazi taj Vlcanov podpis ,koji spominjes? Zaista zanimljivo... Pozdrav
Odgovori
(29-06-2016, 04:34 PM)srecko link Piše: DekiSa,sliku sam skinuo na ovom forumu Smile Mada ne sumnjam da slicnih slika ima i na bugarskim forumima,sa ovom tematikom...
  Na ovim slikama nije Volcan vec to su neki turski hajduci, a Volcan Vojvoda nikada nije fotografisan tako da slika sa njim ne postoji.Na bugarskom forumu www.anticadavsdava.it  tema sa Volcanom je detaljno obradjena jos pre pet godina.
Odgovori
Mangir,nisam imao cast da upoznam Vlcana Smile tako da ne znam jel to on na slici ili nije Smile Ne znam ja puno o Vlcanu,samo to sto sam citao u nekim spisima... Neke informacije sam dobio i iz odlomaka iz knjige izdate u Bugarskoj " Vlcan zlatnija Bog za Blgarija". Knjiga ima dva dela,pisac je vise od dvadeset godina po raznim arhivama i spisima istrazivao Vlcanov zivot... Takvo temeljno istrazivanje meni uliva poverenje. Nadam se da cu biti u prilici da kupim te knjige...
Odgovori
https://www.book.store.bg/search?srchstr...lcan&sin=1

Knjige o Vlcan Vojvodi na bugarskom...
Odgovori
Srecko, jesi li tumarao oko ove pecine?

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)