Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanimljiv znak na oko 1km od puta VIA MILITARIS
O istom znaku govorimo, samo sto taj znak vise nije isti kao pre(malo je doradjen). Jedan znak je polomljen, drugi je uklonjen(ceo kamen) i sada da ti se javi neko sa opisom, nista se nece poklopiti, a tu nastaje problem. Znam nekoliko osoba iz tog kraja: jedni unistavaju znakove, a drugi ih klesaju na drugom mestu... Osim ovog znaka, na staroj planini su unistili RAK dugacak oko 70cm, u s.Dragovita je unistena Kokoska sa 12 pilica i SRNA, u s. Vrabca je unistena KOCIJA... itd. A da ne pricam sta je sve unisteno  u okolini Poganovskog manastira.
Odgovori
Imali mala crkva sv.Nikola ima česma i grobovi i gde je oltar i kada izadješ gledaš u stenu i na stenu veliki znak.........U Poganovo........
Odgovori
mala crkva sv. Nikola, cesma(voda je dovedena rimskim cevima), grobovi i stena..... reci koji znak je u pitanju.
Odgovori
(29-08-2016, 04:37 PM)truehuntter link Piše: mala crkva sv. Nikola, cesma(voda je dovedena rimskim cevima), grobovi i stena..... reci koji znak je u pitanju.
Po taj znak  znaš da si na pravom mestu i u česmi je bakarno korito......pozdrav...
Odgovori
Mozda je nekada bilo bakarno, vise nije, a ni Poganovo nije bilo gde je sada.
Odgovori
Truehunter,sve je moguce... Mislim da znam na koje ljude mislis,kad kazes da su unistavali i klesali druge znakove... Medjutim,ljudi koji tvrde da imaju mapu,kazu da bliza lokacija tog znaka nije toliko bitna,bitno im je da se poklapa okolni teren i neki drugi znaci koje sam ja pronasao Wink
Odgovori
Srećko reci mi koji je znak na steni preko puta oltara, dali je crkva srušena ili nije samo mi reci koji je znak ako znaš ......pozdrav......
Odgovori
srecko, znakovi su unistavani u jednom selu, a isti klesani u drugom...  da sad ne navodim konkretne primere.
Neznam sta si sve pronasao, ali na toj lokaciji ima preko 15 znakova.
Odgovori
BrankoV,crkvica je sagradjena relativno skoro,pre 15-20god... Jel me za tu crkvicu pitas?
Odgovori
Truehunter,ni ja ne znam koje si ti znakove tu pronasao,pa eto zivim i bez tog saznanja Wink Mala sala... Imas neki razlog sto me pitas koje znake sam pronasao,ili pitas iz ciste radoznalosti? Smile Kad kazem razlog,mislim dal imas neku mapu,plan,opis,zapis... Bilo sta...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)