Teme: 6
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
O istom znaku govorimo, samo sto taj znak vise nije isti kao pre(malo je doradjen). Jedan znak je polomljen, drugi je uklonjen(ceo kamen) i sada da ti se javi neko sa opisom, nista se nece poklopiti, a tu nastaje problem. Znam nekoliko osoba iz tog kraja: jedni unistavaju znakove, a drugi ih klesaju na drugom mestu... Osim ovog znaka, na staroj planini su unistili RAK dugacak oko 70cm, u s.Dragovita je unistena Kokoska sa 12 pilica i SRNA, u s. Vrabca je unistena KOCIJA... itd. A da ne pricam sta je sve unisteno u okolini Poganovskog manastira.
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Imali mala crkva sv.Nikola ima česma i grobovi i gde je oltar i kada izadješ gledaš u stenu i na stenu veliki znak.........U Poganovo........
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
mala crkva sv. Nikola, cesma(voda je dovedena rimskim cevima), grobovi i stena..... reci koji znak je u pitanju.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(29-08-2016, 04:37 PM)truehuntter link Piše: mala crkva sv. Nikola, cesma(voda je dovedena rimskim cevima), grobovi i stena..... reci koji znak je u pitanju.
Po taj znak znaš da si na pravom mestu i u česmi je bakarno korito......pozdrav...
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Mozda je nekada bilo bakarno, vise nije, a ni Poganovo nije bilo gde je sada.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Srećko reci mi koji je znak na steni preko puta oltara, dali je crkva srušena ili nije samo mi reci koji je znak ako znaš ......pozdrav......
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
srecko, znakovi su unistavani u jednom selu, a isti klesani u drugom... da sad ne navodim konkretne primere.
Neznam sta si sve pronasao, ali na toj lokaciji ima preko 15 znakova.
BrankoV,crkvica je sagradjena relativno skoro,pre 15-20god... Jel me za tu crkvicu pitas?