Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stara dzamija ispod njive srusena 1908god
Na tom mestu ranije su moji preci nalazili stari crkveni nakit , prstenja  i posudje. Zanimljivo je da u jednom delu cuje su tup zvuk pod zemljom kad se udara motikom. Itrijumski detektor je pokazao da ima nesto (kao podzemna rupa -supljina), pa me zanima da li vredi da se pretrazi ? I jos jedna informacija tu je u blizini koji metar temelj dzamije..
Odgovori
Svkako druže. Kad se ima dobra volja i neki nalazi kažeš da su nađeni, ja bih na tvom mestu pregledao celu tu parcelu.
Otvori ti tu šupljinu. Putaš vredi li to pretražiti niko ne može da ti kaže sa sigurnošću ali nije na odmet, hteo sam reći nećeš štetiti ako pretražiš.
Odgovori
Naravno da vredi pretraziti,detaljno svaki deo.
Sve sto pronadjes(ne mora da bude samo zlato-svakako ako nadjes zlato onda si naravno ubo premiju  8))
stari nakit,kovanice,prstenje i ostalo,kao sto kazes da su tvoji preci nalazili,moze biti dobro,nikad ne znas koliku numizmaticku vrednost mogu da imaju-dobro proveri.

Odgovori
Tu nesto ne uklapa stara dzamija, a crkveni nakit....ne diraj u bogomolje,nek ostane cije je.
Odgovori
(24-01-2016, 08:37 PM)Matica link Piše: ....ne diraj u bogomolje,nek ostane cije je.

A čije je?
Odgovori
(24-01-2016, 08:37 PM)Matica link Piše: Tu nesto ne uklapa stara dzamija, a crkveni nakit....ne diraj u bogomolje,nek ostane cije je.

Druze
mnoge crkve manastiri dzamije itd su se gradili da bi se u njima cuvalo to blago tj sluzile su kao "banke" u to doba,za skladistenje vrednosti i sl
Docice onome kome je sudjeno!                zato opusteno  Wink
ako je neko blago namenjeno nekom visem cilju nece se moci uzeti,a strah od trazenja po bogomoljama,zapisima trebaju imati samo losi ljudi
Odgovori
Da si imao priliku da vidis kako izgleda covek koji tako nestro prica "od obale", kad ga snadje jaca sila,kolega nebi tako pisao sigurno ti kazem.
Odgovori
video sam,i razne slucajeve.
znam i ljude koji su imali smrtne ishode u porodici "zbog iskopanog blaga"

i ponovicu-ako je covek cist ne treba imati strah od rada ni na svetim mestima,u najgorem slucaju ako je blago namenjeno specificno necemu nece ga moci uzeti,svakako podrazumeva se ako si posten da unapred pre nego krenes u akciju-rad znas da ces donirati nesto od eventalnog nalaza,ali namera da bude iskrena od srca,a ne zato sto je tako neko napisao ili od straha od "visih instanci",tj da taj poklon koji ces dati ne bude samo zbog tebe
Odgovori
U kom delu Srbije je ta dzamija..........imam dva opisa za dzamije
Odgovori
(18-01-2016, 03:56 AM)haisenberg link Piše: Itrijumski detektor je pokazao da ima nesto (kao podzemna rupa -supljina),
Izvinjavam se sto upadam u temu...moze li neko da mi objasni sta je to "Itrijumski detektor".Hvala unapred.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)