Upravo citam vasa misljenja, i zahvaljujem se na korisnim savetima.A ja cu kad se bude popravilo vreme ispitati to. Nemam nikakve zle namere ili sam previse znatizeljan da vidim sta ima dole, samo hocu da resim tu misteriju jer ni moj otac ni deda nisu iskopali to, jednostavno ih nije zanimalo. A prica je slucajno dosla do mene kroz neki razgovor i ja sam se zainteresovao. Moje pitanje je kako znati da li je to prokleto ili ne ? Vidim da delite misljenja jedni su za drugi protiv kopanja,a u principu svi ste vi tragaci ! Ne postoji nista ni u jednom zapisu sto se tice tog mesta.Jos neke korisne informacije- moja cukun baba nije dedi dozvolila nikako da pravi kucu u toj njivi zbog dzamije sto je bila tu,dok jedan deo njive je komasiran i tu trenutno zivi jedna porodica.
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
prijatelju upamti da nepostoji prokleto zlato, postoje samo prokleti ljudi...a sa zlatom treba samo umeti... i ispostovati proceduru
Pozdrav kolega buda,nisam dovoljno upucen pa me zanima sta podrazumevas pod ispostovanje procedure,zamolio big te day mall pojasnis ako mode.
Teme: 2
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(03-02-2016, 04:17 AM)buda link Piše: prijatelju upamti da nepostoji prokleto zlato, postoje samo prokleti ljudi...a sa zlatom treba samo umeti... i ispostovati proceduru 
upravo to
Itrijumski Detektor Zlata
Detektori su novi, proizvedeni u Vojno Tehničkom Zavodu u Rusiji!
Namenjen traženju zlata ili metala koji Vi sami izaberete.
Stavljanjem određenog metala u prednju kapsulu, određujete šta tražite, ukoliko u kapsuli nema ništa detektor traži zlato.
Distanca traženja je preko 4000 metara.
Tretiran NEGATIVNIM ITRIJUMOM, što omogućava brzo pretraživanje velikih površina terena, određivanje tačnog položaja i dubine traženog materijala.
Takođe otkriva podzemne ili nadzemne šupljine, prolaze, ostave, . . .
Dubina na kojoj detektor locira metale je do 40 metara.
Dubina na kojoj otkriva prolaze, prostorije, šupljine i sl. do 30 metara.
Dubina na kojoj otkriva horiyontalne prolaze, prostorije, šupljine i sl. je do 20 metara.
Radi na principu atomske mase, gravitacionog i magnetnog polja zemlje, tako da mu ne trebaju baterije ili akumulator.
Vrlo precizno lociranje i određivanje dubine traženog materijala.
Detektor je testiran na svim terenima uključujući i Srbiju, na mestima sa jakom mineralizacijom rudama i geomagnetnim poremećajima i sličnom, bez ikakvih problema i poteškoća locira traženi materijal.
Ne reaguje na podzemne vode, mineralizaciju, oksidaciju i slično. (Kopirao sam opis iz oglasa )
Dali ima neko foto tog detektora, cenu, gde se moze nabaviti.
Teme: 19
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(05-02-2016, 01:02 PM)Matica link Piše: Dali ima neko foto tog detektora, cenu, gde se moze nabaviti.
Ako ste zainteresovani za taj detektor,
Mišljenja sam kolega da bi primarnije od uvida u njegovu sliku, fotografiju bilo da nekako nađete nekoga, znači realnu osobu koja je sa time radila vise puta na vise terena i neki kredibilan broj sati, zatim da vam distributer tog uređaja obezbedi original specifikaciju iz Rusije a isto tako ne bi bilo loše da postoje bar 2 kolege ćija bi ste mišljenja čuli
Ovoj moj najiskreniji savet, pre ulaganja novca u nešto što je u nedovoljnoj meri poznato i opisano u našem hobi krugu.
Hvala na korektnom upozorenju, no pored ovakvih osobina detektora,kako je kolega opisao zaista covek pozeli da sazna i nesto vise.
Pa ovo je nesto poput lasera, u svakom slucaju hvala na pomoci kolega,efektno i konstruktivno bez uvijanja.