Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prepoznavanje kamenja
Pozdrav svima. Izvinjavam se sto odmah otvaram novu temu a nov sam clan na forumu. Drago mi je da sam nasao jedan ovakav forum.
Nadam se da ce mi forum biti od koristi i da ce iskusniji kopaci i ispiraci izlaziti u susret.
Pre nekih godinu do dve poceo sam rekreativno da se bavim sakupljanjem dragog kamenja i ispiranjem zlata.
E tu se javlja problem jer nisam bas potkovan znanjem, tesko mi je prepoznati sta sam u stvari nasao, nekad nadjem kamen koji mi deluje privlacno jer je tvrd i lepo obojen ali imam poteskoce da prepoznam koji je to kamen.
Na brdu iznad moje kuce nalazim ovako nesto:
http://imageshack.us/photo/my-images/5/hv6n.jpg/
Zanima me da li je to cadjavi kvarc?

Dok u reci cesto zajedno sa crnim peskom bude po nekoliko ovakvih kamencica koji su dimenzije od 1 do 3 mm. Ova druga slika je malo mutna  Sad
http://imageshack.us/photo/my-images/191/odmv.jpg/

Ima jos dosta kamenja koje nisam uspeo da prepoznam a koje cu slikati ako bude potrebno za prepoznavanje.
Hvala svima koji budu voljni da pomognu.
Odgovori
Ako imas mogucnosti najbolje bi bilo da ti fotografije budu dosta cistije zbog boljeg prepoznavanja onog sta zelis da prezentujes.
Odgovori
Hvala na predlogu. Pokusacu da napravim jasnije fotografije.
Odgovori
diamanti Big Grin
Odgovori
Bilo bi lepo Big Grin
Odgovori
Naprosto nemogu da razumem zasto postavljate fotografije koje su tako loseg kvaliteta da se samo obrisima moze naslutiti o cemu se radi. Ako nemate dobro pregledne i ciste fotke nemojte postavljati sve i svasta.
Odgovori
imamo lose fotoaparate Smile
[Slika: vq1gzt.jpg] mozda je ova bolja , ne moze se zagrebati noktom a ni kineskim nozem ne ostavla dublje tragove. kvarc ili dolomit?
Odgovori
Kvarc,a gede ima kvarca ima i ...
Odgovori
da nije ovaj kvarcni kamen sa podrucja Laznica
Odgovori
Ne verujem da je sa područja Laznica jer tamo ima mnogo lepših komada,posebno u reonu Breze,tačnije Bigra i pećine.
Što se zlata tiče tu ga nema ili vrlo malo.
Da ne skrećemo sa teme,jeste to je kvarc i on je jako tvrd,postoje tabele.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 9 Gost(a)