Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SAMORODNO ZLATO

http://www.youtube.com/watch?v=aOUl3GrS5Wg
Odgovori
Šta mislite o onim reverzibilnim sluice boxevima gde se sipa kanta, dve vode, pa onda zahvataš iz donje kutije pa presipaš natrag preko materijala? Gledao sam klip nekog Amerikanca, čovek se baš potrudio da sve lepo objasni, otišao u pustinju Arizone, poneo dva balona vode i kutlačom presipa, isprao finu količinu zlata. Bez mašina bez ičega samo taj sluice box i dva balona vode. Gde ima da se nabavi takvo nešto kod nas? Ili da odem kod limara da sam napravim?
Odgovori
(16-09-2013, 12:02 PM)masni link Piše: znaci nema ga sto je u domenu teroije to je  0, znam da ima poludragog kamenja ali to nikome ne treba Smile

Ko kaze da na Fruskoj gori nema zlata? A i od poludragog kamenja se trenutno moze napraviti veca lova nego od vaseg samorodnog zlata. http://www.blog.hr/print/?id=1620363418 . Inace bi Nemci pravili sajam samorodnog zlata!
http://static.politika.co.rs/uploads/rub...AS-(4).jpg
Odgovori
gde su kovacnice zlata tamo su blize rudnici ^^
Odgovori
pozdrav prijatelji moze li mi neko reci do koje dubine uzimati uzorak da bi se ispitalo dali ima zlata u nekoj reci ili nema znam da je sto dublje to bolje znam i gde traziti ali znam i da je na povrsini slaba vajda pa bih vas molio ako moze dubina na kojoj je idealno probati
Odgovori
Evo ovako ukratko i malo uopsteno-uklonis sa povrsine gde uzimas uzorak krupniji kamen uzmes dve lopate materijala u ispitak i isperes LAGANO (mozda je kod tebe pre svega nacin na koji ispires uzrok sto nema ni trunke zlata ali ja to odavde iliti bilo ko od nas u ovom trenutku ne zna) ukoliko u ispitku nema rezultata ponavljas isti postupak par puta iz iste rupe ukoliko se nista ne pojavi menjas lokaciju. Eto otprilike ukratko kako se vrsi proba. Najbitnije kod ispiranja zlata je sama tehnika ispiranja da ono sto si uzeo u karlicu ne vratis nazad u reku.
Odgovori
(23-01-2014, 11:01 PM)koloseum link Piše: pozdrav prijatelji moze li mi neko reci do koje dubine uzimati uzorak da bi se ispitalo dali ima zlata u nekoj reci ili nema znam da je sto dublje to bolje znam i gde traziti ali znam i da je na povrsini slaba vajda pa bih vas molio ako moze dubina na kojoj je idealno probati
Pozdrav Koloseume. samorodno zlato trazis skroz na dnu do osnovne stene, negde ako postoji lazno dno od okamenjenog sljunka  ili gline onda trazis na njemu, ukratko kopas skroz do dna sloja koji voda nosi tokom poplava, na samom dnu se taloze najtezi minerali i zlato kao najtezi od svih metala.
Odgovori
Moja firma je angazovala neku gradjevinsku firmu da pojacaju molove na obali posto je u zadnje vrjeme sve podivljalo i vjetrovi i nevrjeme,more i valovi. Nevjerovatno koja snaga lezi u valovima.

Ti gradjevinci su dovukli neke granitne stjene, a kamenolom lezi otprilike u blizini vulkana ugasenog ko zna kada. Svetlucanje sitnih zrna mi je privuklo paznju, kao i boja naslage. Onako,kao boja korozije i hrdje. malo sam poblize zagledao i otkrio da je stjena "nafilovana" sitnim grumenjem izgleda zlata. Metaldetektor reaguje i detektuje VDI odgovarajuci zlatu.

Veoma zanimljivo, a i lijepo izgleda na suncu. Steta sto nema komercijalnu vrjednost :-( Inace imam namjeru da malo njuskam po lavi. Inace ta lava je izbacila neko stijenje,koje se i danas moze naci. Bjele je boje sa malenim crvenim kockicama utisnutim u kamene djelove. Ti crveni minerali su u kategoriji poludragog kamenje i imaju vrjednost. Otkupljuju ih proizvodjaci nakita i jako su lijepi posle obrade.
Odgovori
pozdrav svima.  Smile ja sam iz okoline kuceva tacnije iz sela '' brodica.  Bavim se ispiranjem 6 god. iskljucivo na toj reci! pa ako vas nesto zanima mozete slobodno da pitate!  8)
Odgovori
Pozdrav knele, ja sam planirao da idem ove godine na pek i dosta sam citao o tome. Prosle godine sam poceo da pravim neku masinu za ispiranje. Imam plan da je uskoro zavrsim i da se uputim tamo sa prvim lepim vremenom. Ne mislim da cu se obogatiti al jednostavno me zanimalo to i dosta sam proveo vremena na netu gledajuci razne masine za ispiranje i citao o zlatonosnim potocima iz tih predela. Ako nije problem kad budem krenuo tamo da se cujemo da mi pokazes mesta malo i gde se koja reka(potok)nalazi. ne planiram odmah da dodjem sa tom skalamerijom vec sa drugom samo da obidjemo mesta i da vidimo kako je tamo  Smile Masina me izasla dzabe jel sam sve potrebno uzeo sa odpada koji drzi moj prijatelj, a toliko se smejao kad sam rekao zasta skupljam delove Big Grin
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)