teski su studiji,a bez njih i znanja tesko je razviti kriticko razmisljanje (razdvojiti cinjenice od pretpostavki i uhvatiti koncept,nauciti citati izmedju redova i sl.)! Moj licni stav je da je najbolja "zivotna skola",al da treba covek i da se "obrazuje". I pocnem da razmisljam kako i gde da ostvarim dobru naobrazbu?! Dok sam se tako informiso i premisljo oko raznih "fordova" (Stenford,Oxford...),"upisase " me na "DzEJL" (bez da su me pitali,tj bez moje saglasnosti);al rekose tu ces sve da naucis!!! Na (citaj "u" pr.aut.) Dzejlu moje iskustvo i skolovanje je bilo otprilike ovakvo:...
Prvo sam saznao da i oni imaju forum slican nasem (u daljem tekstu navescu slicnosti i razlike);
kod pristupanja forumu prvo ide prijava, zatim registracija i dobijas lozinku/pasvord (koju ti oni odrede i nema menjanja dok si na forumu)!!! Takodjer nemozes da se odjavis sam,samo uprava "foruma" moze da te odjavi.
Na forumu isto kao i na nasem imaju:TRAGACE (hobiste),RASLJARE (sportiste),ADMINA,MODERATORE,SUPER MODERATORE,GURUE..... Takodjer imaju i razne teme za hobiste i sportiste. Ima doduse nekih ralika u hijerarhiji,al to cu preskociti. Admin je taj koji upravlja forumom,Gurui su ti koji pomazu "mladjim" i neiskusnijim tragacima... Hobisti i sportisti rade zajedno,ali se malo ili nimalo druze (verovatno zbog "pravila foruma" i jos ponecega)...
OPREMA I NACIN RADA "RASLJARA" I "HOBISTA";
Rasljari koriste dve vrste opreme;"RAVNE SIPKE" i "L-ANT3ENE" (i jedne i druge su od gume i na nultom jonskom polju-da bi svaki rasljar mogao "jednako" i bezbedno da "radi") i njima "usmerava tragace/hobiste,a gurui su tu da objasne mladim tragacima kako da rade i ponasaju se i da slusaju rasljare,HOBISTI naravno imaju manje sofisticiranu opremu od rasljara (metle lopate i slicno-uglavnom sve radi na relativno malim dubinama...Sportisti naravno hobistu najpre "usmeravaju" rasljama,ali ukoliko nemogu da se usaglase oko "lokacije",mogu da se posluze i "PI-DUBINCEM" (koji radi sa vi sokim voltazama i na razlicitim frekvencijama),ili zovu i druge sportiste da" razjasne " hobisti to sto mu nejasno oko lokacije... Hobisti takodjer mogu od sportista dosta toga o ISTORIJI i slicnim naukama (TO UGLAVNOM RADI CITAVA GRUPA SPORTISTA-DA BI UCENIK STO BOLJE "UPIO" ZNANJE I IZ VISE UGLOVA,SVE OCE DA OBJASNE;JEDINO KRITICKO MISLJENJE NIJE DOZVOLJENO

...
Ukoliko hobista "drasticno odstupi od pravila foruma",sledi BANOVANJE na odredjeno vreme...
Naravoucenije -moje (kao "hobiste") za vreme skolovanja u "DzEJLU";SLUSAJ GURUA,DRUZI SE SA KOLEGAMA "HOBISTIMA",NE RASPRAVLJAJ SE SA" SPORTISTIMA",POSTUJ PRAVILA FORUMA-DA NEBUDES "BANOVAN",I BEEZZI OD KRITIKA

...
SVE OSTALO JE "ISTORIJA"!
P.S. SVE OVO JE NAPISANO DA SE MALO NASMEJETE-NEMOJ NEKO DA SE "UVREDI"!!!