Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 4 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Srbin - Rimski Car
Licinije -  car Rimski, po poreklu Srbin, predak Nemanjica :
http://www.forum-srbija.com/viewtopic.php?f=392&t=19007
Odgovori
Car Licinije je onaj za koga narod kaze da je predak Nemanjica a sa dvora cara KOSTADINA. On je ustvari ozenio Kostantinovu sestru Konstanciju i to je ostalo u narodnom secanju.
Odgovori
Postovani forumasi,

Imperator Licinije je bio Srbin iz plemena Tribala kao i jos 17 tzv"Rimskih" Imperatora.Licinije je rodjen u Gamzigradu i bio je rodjak Galerija.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
Sve su to bili Vlasi romanizovano stanovnistvo ,bilo starosedelacko ili doseljenicko. Da li je medju njima bilo Slovena ? Najverovatnije da jeste.Da li su to bili Srbi ? To je potpuno nebitno ili bi moralo  da bude nebitno. Zasto? Pa zbog toga sto se ujedinjena germanska Evropa  i germanska Amerika pod cvrstim vodjstvom Jevreja nicega na ovom svetu ne plase vise od ujedinjenih Slovena. Zbog toga svim silama nastoje da sto vise iscepkaju slovenski prostor . Sve te male slovenske drzavice guraju jednu protiv druge a sve zajedno protiv jedine kakve takve slovenske sile - Rusije. Dosta je Srbovanja,braco. Treba raditi na ujedinjenju svih Slovena . U protivnom ne gine nam germanska cizma za vratom.
Odgovori
ZNACI NEKA VRSTA SLOVENSKOG MEL POTA ?
Odgovori
Slovensko udruživanje je odavno najveći strah vladara sveta.

Do pojave hrišćanstva Sloveni su bili najmoćnija i najbrojnija plemena u Evropi. Tradicionalno su živeli u nekoj vrsti demokratije -  slobodna plemena, bez gazda i nametnutih državnih obaveza.
Možda su zbog velike brojnosti živeli dosta opušteno, oduvek su bili miroljubivi, gostoprimljivi i iznad svega cenili slobodu i svoje Bogove.  Plemena su se ujedinjavala samo u slučajevima nekog rata a čim bi opasnost prošla vraćali su se svom tradicionalnom načinu života.

Germani, Skandinavci i druga plemena iskoristila su hrišćanstvo, ujedinili se u države i počele da uništavaju jedno po jedno Slovensko pleme.
Da bi to što efikasnije uradili trebalo je prvo uništiti Slovensku religiju, što su i uradili :

http://facebookreporter.org/%D1%80%D0%B0...%82%D0%BE/

To surovo uništavanje Najvećeg svetilista Slovenske civilizacije u Arkoni na ostrvu Rujan (Rugen-sever Nemačke) na Vidovdan 1168/69 godine uradili su Danci pod patronatom katoličke crkve.

Trebalo je prvo uništiti slobodnu dušu - religiju Slovena, pa onda nametnuti krstaškim ratom hrišćanstvo sa robovskim statusom u feudalnim državama.

To je i uradjeno s tim da su Slovenske države podeljene na katoličke i pravoslavne a zatim žestoko sukobljene.

Udruživanje Slovena, koji su i dalje najbrojniji u Evropi (oko 40%) je stara ideja koja će se možda nekada i ostvariti ali bez hrišćanstva.
Odgovori
ma nismo mi sloveni!!!!! mi smo arijevci.....od nas potice pola evrope!!!! dok je ledeno doba bilo u evropi kod nas je vincanska kultura cvetala tako da nismo mi sloveni mi smo srz i koren indoevropejskog naroda arijanaca i taj arijevski gen imamo u sebe!!!!http://www.telegraf.rs/vesti/832272-naucno-dokazano-srbi-najstariji-narod-iz-cijeg-gena-poticu-hrvati-bosanci-i-arijevci za sve ostale informacije nadjite si na net imam i jaci izvori ali me sada mrzi da gi trazim..... pozdrav od mene arijevci moji Wink
Odgovori
Znam za naše poreklo, potpunosi u pravu. Mi smo u najvećem procentu Iliri, tačnije Tribali - arijevci starosedeoci mešani sa oko 20% Slovenske DNK.
Preuzeli smo ime, Slovenski jezik i kulturu pa se zato računamo u Južne Slovene. Ime Srpsko je prvobitno ime kasnijih Slovena.
Evo zastave Karadjordjevih ustanika sa Tribalskim grbom - glavom divlje svinje probodene strelom :

[Slika: kardjvojvzast1str.jpg]

Odgovori
Karadjordjev grb Tribalije :

[Slika: images.jpg]
Odgovori
Vidis Bili , mislim da je neostvarivo ujediniti lovene tako sto ces ih prevesti u neku drugu religiju. Gotovo svi Sloveni su hriscani i treba poceti od toga. Katolicka  varijanta je mnogo bliza pravoslavnoj nego protestantskoj pa ipak Nemci katolici i Nemci protestanti zive u slozi. Problem je sto Sloveni katolici nemaju nekog znacajnijeg uticaja u Vatikanu. I papa Karolj Vojtila ili ti Jovan Pavle 2. je postavljen na to mesto da bi se rasturio monolitni slovenski Varsavski Ugovor . Vatikan je pod kontrolom Germana i njima srodnim narodima i zbog toga gura nasu bracu katolike protiv nas pravoslavaca. Nemoj misliti da Jovan Pavle 2. nije to znao ali je kao svesteno lice smatrao da rusi komunizam i da je to bitnije. Ne zaboravi da se ovaj Poljak zdusno zalagao za ekumenizam odnosno pomirenje i ujedinjenje svih hriscana. To bi ,i po mom misljenju ,trebao da bude i prvi korak ka pomirenju i ujedinjenju svih Slovena. To naravno ne bi znacilo i ujedinjenje crkava pogotovu ne pod dominacijom rimskog pape i Vatikana. Jednostavno treba se izboriti za medjusobno priznanje ravopravnosti obreda tako da postane nebitno ko je u kojoj crkvi krsten i u koju ide da se moli. To bi veoma zblizilo podeljene narode a tu pre svega mislim na Slovene .
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)