| Dobro došli, Gost |
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.
|
| Na vezi Korisnika |
Trenutno je 417 korisnika na vezi. » 0 Član(ova) | 414 Gost(iju) Google, Applebot, Bing
|
| Poslednje Teme |
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 54
|
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,770
|
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 877
|
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,562
|
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 658
|
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,917
|
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,113
|
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,751
|
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,337
|
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,569
|
|
|
| Manastir Araca |
|
Poslato od: Gora Romanija - 23-01-2013, 03:02 PM - Forum: Zanimljivi lokaliteti
- Odgovora (1)
|
 |
Eto,sad se sjetih pisajuci gore jedan komentar. Sjetih se napustenog manastira Araca u Vojvodini. Bijadoh tamo jednom,ali sam bio nezaintersovan za ovo sto me danas zanima.
Mislim da bi se oko manastira dalo naci nekih starina,novcica,uopste zanimljivih sitnica.
Prvi pisani podaci se pominju negdje u 13. vjeku,a samo njegovo postojanje je jos starije.
Jeli mozda neko bio tamo? Ja cu smjestiti negdje u moj kalendar,negdje na ljeto i otici cu da ga obidjem. Bilo bi mi drago,ako neko zeli da mi se pridruzi. Kasnije rucak i vino u dvorcu Dundjerskih :-))
|
|
|
| popov most |
|
Poslato od: Vlatko - 23-01-2013, 02:38 PM - Forum: Oglasna tabla
- Odgovora (1)
|
 |
imam dokument za popov most dali znae nekoj kaj se naoga vo makedonija pozzz
|
|
|
| Kako vi to radite |
|
Poslato od: Gora Romanija - 23-01-2013, 02:32 PM - Forum: Razno
- Odgovora (19)
|
 |
Kako planirate gdje da idete ispuniti svoj hobi? Naime,zanima me kako planirate rute? Da li prvo skupljate podatke i informacije,stvarate sliku o terenu ili kako vec?!
Sta mene zanima?? Kako i gdje poceti?
Mislim pitanje je malo priglupo,ali volio bih koji savjet o planiranju rute.
|
|
|
| Verovatnoca da se napune dzepovi |
|
Poslato od: zivkovic.branimir@yahoo.c - 23-01-2013, 12:52 AM - Forum: Priče i legende o zakopanom blagu
- Odgovora (26)
|
 |
Cobanica iz Topolnice kosmovacke je prisla da oslobodi nevolja jarca koji se rogovima zapleo u alku na Divnoj gorici, podigla beocug i otkrila dragocenosti. Udali su je daleko, preko Okeana da ne bi pricala.Orlovi u gnezdu imaju sokroviste , krtica rove dukate.
Tragac iz Braniceva je tvrdio da je veca verovatnoca da zivotinje nadju skrivene stvari nego ljudi. To je potkrepio licnim primerom. Kupio je zemlju na planini u Makedoniji,okupio ekipu u kojoj su bili kopaci,kuvar,novinar,speleolog,zmijar,itd,izgradio fabriku u divljini da maskira zasto je tu,mestani su ga ismejavali jer firma nje imala perspektivu.Imao je detektor iz Holandije placen 12000 maraka,mapu po kojoj je radio. Nije bilo rezultata ali nije odustajao.Ortaci su poceli da ga napustaju. Posle cetiri godine ostao je sam. Danju je spavao a nocu kopao jer je lokacija bila na saobracajnom mestu.U toj akciji nije nasao nista, a ulozio je sve.
Poznata je racunica da je veca verovatnoca da coveka pogodi grom nego da dobije premiju na americkom bingu ili lotou.U kojoj meri opasnosti koje vrebaju pogorsavaju verovatnocu pronalaska ako,na primer,neki ortak nije dovoljno hrabar da rizikuje?Da li su bolji izgledi ako u tim uvrstimo talicnog ortaka, popa,zenu cija bi intuicija mogla da se pozlati?Ili nekoga kome je sudjeno,za slucaj *vocatio lucrum cesans*(apel skrivenog blaga),ili po nasem poznatom obicaju *goresljaci*? Mozda treba razmisljati kao jarcevi,orlovi,krtice,snabdeti se i rogovima,da ne vadimo cepove za pivo i zardjale eksere vec da popravimo verovatnocu na uspeh tamo gde trza zlato ?
|
|
|
| Turcin sa kuburama |
|
Poslato od: citytaxi - 21-01-2013, 09:31 PM - Forum: Znakovi
- Odgovora (4)
|
 |
Sta znaci stem Turcina koji sedi skrstenih nogu ima dve prekrstene kubure koje drzi u rukama. Na glavu mu cizma i gleda u brdo. Blizu je izvor odmah iza bukve. Sliku nemogu da postavim nisam slikao , a veliki je sneg tako da je moguce kad se otopi sneg da slikam. Bukvu mogu dva coveka da obuhvate rukama ,tolika je u precniku
|
|
|
|