Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,121
» Najnoviji član: Sinisa-Sabac
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 1169 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 1168 Gost(iju)
Bing

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 56
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,866
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 885
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,563
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 673
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,930
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,128
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,781
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,356
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,575

metkovi
Poslato od: Indian86 - 27-12-2014, 08:36 PM - Forum: Militarija - Odgovora (1)

Nasao sam ova dva metka,pa me zanima koliko mogu biti stari i ko ih je koristio i od kojeg su oruzlja.Kada na netu trazim takve metkove samo mi izbaci metkove iz civilnog rata iz amerike.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Štampaj ovaj članak

Vanzemaljci i ljudi u saradnji
Poslato od: bili - 26-12-2014, 06:53 PM - Forum: Razno - Odgovora (6)

Pomalo i polako se saznaje od kada su na zemlji i šta rade vanzemaljska -  braća na našoj planeti :

http://www.kurir.rs/zabava/ludi-svet/nes...ak-1644891

Nije baš prijatno !

Štampaj ovaj članak

Za Kosaca
Poslato od: mladipirocanac - 26-12-2014, 03:57 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (3)

Pozdrav svim clanovima sajta.Imam jedno pitanje za Kosaca
Nov sam u ovome zeleo bih malo istrazivati po srbiji,ovako na jednom mestu se nalazi Krst velicine preko metar ipo u visini a sirok skoro metar debljina krsta je odo 50x30 ,iz prica moih predaka kazese da je krst jako star i da se nezna iz kog je doba da je tu krst vec postojao a da je neznam u kom veku po postojanu krsta sagradjena crkva jer su seljani poput krsta mislili da je to sveto mesto i Sagradili su crkvu na oko 5 metara odeljenu od istog.Krst je jako star i sav je u rupicama od starosti malo mahovine po njemu ali se neki znacvi na njemu jako jasno vide krst je oronuo na krajevima mislim da je bilo i jedno slovo Mozda gresim mislim da je M koje fali,ali ostalo u produzetku je jasno vidi IC  XC  ta slova su obelezena na krajevima kraka krsta.Na sredini krsta je uklesan mali krst normalne velicine i jasno se vidi.A na dnu krsta tako reci blizu zemlje jasno se vidi znak ili je zzz u donjem delu ove odnake podvuceno debelom linijom koja je povezana sa ovim slovima a na kraju te linije je pahuljica ili malo slovo z cirlicno. Mada ovo zzz neznamtacno dali je z ili je broj 777 jer je dole vezano linijom koja moze liciti i na z .Unapred hvala Moliobih KOSACA da mi ovo rastumaci ...

Štampaj ovaj članak

Baterija za noktu velox one
Poslato od: Novica1389 - 26-12-2014, 12:51 AM - Forum: Kupujem - Odgovora (3)

Kupio bih bateriju za noktu velox one ako neko ima da mu je nedaj boze riknula elektronika a ostala baterija Big Grin ili novo nije vazno javite se u privatnoj poruci

Štampaj ovaj članak

КУПУВАМ ЗАПИСИ
Poslato od: fati - 25-12-2014, 11:39 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (8)

Било какви,за РЕСЕНСКИ, БИТОЛСКИ, ДЕБАРЦА, ПРИЛЕП, МАРИОВО и ДЕМИР ХИСАР
Може да ми пратите фотографија од оригиналниот дел од картата или записот со цел да утврдам дали може да  преговараме. Може да ги затскриете поимите и имињата,но ве молам да напоменете на кој материјал се записите, и ако не е проблем нивното потекло.

Štampaj ovaj članak

kokoska ili ?
Poslato od: nervisraging - 24-12-2014, 02:37 AM - Forum: Znakovi - Odgovora (18)

pomos....! 

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Štampaj ovaj članak

Prsten
Poslato od: vladabugarin - 23-12-2014, 11:34 PM - Forum: Numizmatika - Odgovora (10)

[Slika: 16023xg.jpg]
[Slika: rubhxh.jpg]

Možete li da datujete prsten?

Štampaj ovaj članak

prasanje za sve kolege
Poslato od: zorko - 23-12-2014, 07:28 PM - Forum: Sve o zakopanom blagu, literatura, karte, snimci ... - Odgovora (4)

imam sledke knige pa me interesuje koliko ima istina ;apostolov 1,2 i 3 .212 sekretni hajducki znaci i nisani.novo razskretno 3 i 6.tajnite skrivalista 1 i 2,zlato,zmej kale,skrivalista na vlcin vojvoda i pop martin.talkovnik nadejda,ivan babulov,tajnite podzemnji 1 i 3,tct,imaneto,knjiga pop martina i dr.

Štampaj ovaj članak

ZAKASNILI SMO
Poslato od: sale67 - 22-12-2014, 10:17 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (17)

Uvazene kolege zelim da zapocnem ovu temu iz razloga koji me je pratio vise puta na vise mesta.
molio bih da se i ostali clanovi ukljuce u ovu temo da se malo neke stvari razjasne i skine senka oko toga.
1. U opisu se trazi potkapina koja je malo vislja i ona je iznad vece pecine a kaze se da se na sredini ulaza u potkapinu nalazi crni trn nama poznat kao glog.Skloni glog i uzmi pare...aj sad pronadjeno mesto na visini od oko 8 metara ali se odozdo do njega ne moze , ajmo odozgo.Vezali planinarsko uze za drvo i spustili se odozgo ali zbog izbacenog gornjeg dela pecine veoma tesko smo uspeli da bukvalno u skoku udjemo u pecinu.Pustili aparat , nasli puscano zrno i parce metala koje je velicine oko 10 cm debelo oko 7 mm i savijeno kao klin stim sto je sa spoljnje strane bilo naostreno.Prva pomisao je bila da se radi o alatu za obradu kamena t.j. da se napravi rupa u steni za ostavu.Iz pecine izbacena zemlja za pun kamion sitna i suva.Uklonismo i crni trn i samo smo pronasli poklopac grncarije od CUPA.Znaci zakisnili smo. :'(

2.Trazi se samorodna mecka i pecina sa prozorom.Nadjeno mesto isto nepristupacno , jedva doci do njega.Trazi se lepenka u kamenu.Nadjena lepenka , ostaci materijala za lepljenje parce ovcije koze i opet se zakasnilo.

3.Crvena rupa mnogi bili dno od kotla i samorodni odzak.Nadjeno sve i znakovi i opet se zakasnilo.

4.Zazidana pecina...nadjena dva ulaza jedan zazidan a na drugi postavljena kamena vrata ili ti ploca.
Tu se jos uvek radi i nadamo se da ce biti rodno.Na ulaz u pecinu se spominje dzep u kome su pare nadjeno sa zakasnjenjem.

Aj sad ono zbog cega sam ovo poceo.Po meni se jos vuku neki zapisi i planovi i mnogi se drze i dalje tragaju na istim mestima.pojavila se sumnja da ti zapisi i planovi nisu mozda price skupljane vekovima gde je i sta je nadjeno pa pusteno u promet da se i dalje traga za pronadjenim.
  Mnogo se kasni KUME

Štampaj ovaj članak

rimsko deset ili krst, ima rupu u sredini.
Poslato od: cuturica - 22-12-2014, 08:49 PM - Forum: Znakovi - Odgovora (9)

[Slika: 346te6r.jpg]

Štampaj ovaj članak