| Dobro došli, Gost |
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.
|
| Statistika Foruma |
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011
Puna Statistika
|
| Na vezi Korisnika |
Trenutno je 511 korisnika na vezi. » 0 Član(ova) | 509 Gost(iju) Google, Bing
|
| Poslednje Teme |
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 54
|
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,769
|
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 876
|
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,561
|
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 653
|
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,913
|
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,109
|
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,748
|
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,333
|
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,569
|
|
|
| SMOKOVA DUPKA-jos po nesto o toj temi |
|
Poslato od: srecko - 03-04-2016, 02:11 AM - Forum: Priče i legende o zakopanom blagu
- Odgovora (81)
|
 |
Mislim da je dosta toga vec receno o ovoj temi. I na ovom forumu sam puno procitao. Kao izvor su korisceni raznorazni opisi i planovi. Uvazene kolege ce se verujem sloziti sa mnom,ako kazem da u svakom opisu ima neke istine,ali da nijedan nije u potpunosti tacan. Ja bar na tacan nisam naisao. Buduci da sam iz tog kraja poreklom od malih nogu sam slusao price... Neki ljudi znaju cak i imena par ljudi koji su ulazili u smokovu dupku. Svi su ubrzo potom umrli i svi pricali istu,vec poznatu pricu o tome sta im se desilo unutra... Meni je bila zanimljiva prica o jednom pokusaju u kome je ucestvovala i tadasnja milicija... Posle neuspeha i smrti coveka koji je usao,kazu da je tadasnji nacelnik sup-a naredio da se taj ulaz zatvori... Kakav god da je mehanizam koji je ubio te ljude,ostale clanove poduhvata je toliko uplasio da niko nije hteo ni po koju cenu da bilo kome kaze lokaciju ulaza kroz koji su pokusali da udju. Pre nekoliko godina sakupila se ekipa ljudi veoma iskusnih u alpinizmu,speleologiji i u jos po necemu... Ekipa spremnih i hrabrih ljudi sa dosta dobrom opremom. Jedan od njih mi je pricao kasnije da su usli,ali da tamo nema nicega. Po njegovom misljenju to je 'drzava odradila'... Sa velikim uvazavanjem prema tim ljudima,ja se ne slazem sa njima. Razlozi su mi sledeci. Nista ne moze da se uradi tako tajno da mestani tog kraja ne saznaju. Pa jos ako se uzme u obzir kolicina zlata koja se,po opisima i planovima tamo nalazi,ne mogu poverovati da je bilo ko uspeo da 'ocisti' smokovu dupku u takvoj tajnosti da niko to ne vidi niti cuje o tome. Takva jedna expedicija,po mom misljenju ne bi mogla proci neopazeno. Prema tome,mislim da legenda o smokovoj dupki produzava da traje
|
|
|
| Uklesano kravlje vime u stijeni . |
|
Poslato od: Paraglajder - 02-04-2016, 09:10 PM - Forum: Znakovi
- Odgovora (6)
|
 |
Molim za pomoć .Prvo da se izvinem administratorima.Pretražujem sedam dana nemogu da nađem tekst koji je neko nekad napisao.Radi se o uklesanom vimenu u stijeni "tamo gdje kaplje mlijeko iz vimena tamo treba kopati".Našao sam ogromnu stijenu (lepenku),sa prelijepim isklesanim vimenom i svašta ponešto.Radim bez detektora pa bih molio administratore ili nekoga ko zna o čemu se radi da mi pošalju tekst na pp.Iskopao sam ispod vimena metar dubine ispod stijene i ukazala se pečinica prelijepog oblika stepenasto klesana sa špicom kao srce odozgo.Teško za raditi glina i stijene dvije su me zaustavile.Stijenu lepenku odvajam uporedo sa kopanjem :čuskijom,macolom i glavni alat žmajzlo i čekič ali joj nemogu pera odbit.Ložio sam vatre ali slabo imam vode i za sebe gore.Bitan mi je tekst pa još jednom molim sve vas administratore i veterane u ovom hobiju.
|
|
|
| PITANJE JEDNO |
|
Poslato od: dekisa - 02-04-2016, 09:02 PM - Forum: Oglasna tabla
- Odgovora (1)
|
 |
Da li neko od kolega zna po opisima koji je od hajduckih vojvoda bio levoruk* i kako se zvao.
Pozz
*reč (kevoruk) verovatno greškom u kucanju ispisana i postovana zamenjena sa reč levoruk
Administracija
|
|
|
| Zanimljiv znak na oko 1km od puta VIA MILITARIS |
|
Poslato od: srecko - 02-04-2016, 07:39 PM - Forum: Oglasna tabla
- Odgovora (22)
|
 |
Moj otac je pronasao znak isklesan na steni. Znak je XXVF (kao rimski broj 25 i latinicno slovo F. Iznad prvog X ima isklesana strelica koja pokazuje unazad (prema levo). Ceo znak je uokviren u vidu pravougaonika. Znak se nalazi na oko 1 km od puta VIA MILITARIS.
|
|
|
|