Dr.Jare...sto ne kazes odmah covece u cemu je zapravo caka oko ovog naseg malog dopisivanja. Ja se grdan ubih dokazivajuci (oko gpx 5000) a u stvari poenta je u "samogradnji" i predpostavljam reklami istog. Samo jos da nam lepo kazes kako se zove to tvoje cedo samogranje i nacin dobavljanja istog pa da odemo konacno negde na picence..... Eto kao sto vidis (nemoj da se ljutis) i ja umem da se salim.
Ovo sad sto cu da ti napisem "NIJE REPLIKA" na tvoju teoriju vec "FAKT". Ground balance nema ama bas nikakve veze sa "sitnim zlatom"..."IMA" ali kad je jaca mineralizacija. E pa u tome se gpx 5000 razlikuje od ostalih detektora slicne vrste (OSIM ONIH IZ SAMOGRADNJE) sto moze da se ukljuci , sto moze da se podesava ali moze i da se iskljuci. GB - off je za nemineralizovanu zemlju i ja sam lepo objasnio da u tom slucaju detektuje DUBLJE...
Pa i ti sam kazes..citiram "moja je procena u idealnim uslovima bi to moglo da se detektuje od 5cm - 10cm max. PA TI PROCENJUJES JER NEMAS MOGUCNOST DA PROVERIS...A JA SE NADAM DA CU U BLISKOJ BUDUCNOSTI DA TI OMOGUCIM DA SE UVERIS KAD BUDEM NAPRAVIO VIDEO ZAPIS KAKO DETEKTUJE ZLATNE PREDMETE SA RAZNOM KARATAZOM ISTE VELICINE NA RAZLICITIM DUBINAMA. U tome je poenta koju sam gore vec objasnio...DA CISTO ZLATO DETEKTUJE SA MAX OSETLJIVOSCU I DUBINOM (a one tvoje mindjuse sasvim sigurno nisu od 24k).
Za druge vrste metala postoje drugi programi , pa se zato cesto koristo opcija COIN/RELIC jer se nezna sta je dole.Postavio sam i tablu za detekciju i vrstu sonde kao orjentir za podesavanje.
Ne ja ga uopste nisam do sada proveravao...cekao sam da me neko sa foruma prozove pa da ga skinem sa zida (jer mi tamo visi kao ukras) pa da to probam kao da letos nisam imao vremena za to. PA NORMALNO JE DA SAM GA PRVO PROVERAVAO KAKO FUNKCIONISE...DA NE KAZEM UCIO SE NA NJEMU I TO SKORO DVA MESECA A ONDA TEK U PRAKSI SHVATAO NJEGOVE MALE TAJNE I CAKE KOJE SE SAMO NA TERENU OTKRIJU....KAKVA BRE SOBA...KAKVI BAKRACI...KAKVO GASENJE TELEVIZORA I KOMPJUTERA ...NITI IMAM RADIONICU ZA SKLAPANJE (SKLEPANJE) DETEKTORA NITI ME TO ZANIMA . TE TAKOZVANE VAZDUSNE TESTOVE SAM RADIO NAPOLJU NA LIVADI U VIDOKRUGU NIJE BILO NI DALEKOVODA NI TELEFONA ...AMA NIKAKVE TEHNIKE NITI IKAKVOG METALA NA MENI PA SAM ONDA ISPROVERAVAO RAZNE MOGUCNOSTI...I TO NEDELJAMA ..PA TEK ONDA KRENUO NA TERENSKO ISTRAZIVANJE. IZ PROSTOG RAZLOGA ..."ZATO STO JA NISAM MONETARAC"...ZATO SAM TAKO DETALJNO PROVERAVAO SVE NJEGOVE FUNKCIJE ( i jos nisam sve opcije proucio).
Uostalom...nek se jave slobodno drugi "vlasnici" a ne "posmatraci " pa nek sami iznesu svoja licna iskustva a Tebe eto MOLIM da se malo strpis i Tebi za ljubav cu napraviti video zapis sa tim testovima i javno cu da publikujem .
" Nemoj da se ljutis"....priznaces da i ja imam pravo da se salim