Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Egipatsko zlato ?!
E sad si ga ubio u pojam, ima da sedne da nauci svu svetsku istoriju od maja pa na ovamo.... A sto se tice profila ljudi koji su se obogatili od pronalaska zlata sve sami intelektualci i profesori istorije.... Izvinjavam se svakom ko se oseti uvredjenim ovim mojim komentarom!
Odgovori
Hvala Grota , ustvari nadao sam se da ce Kosac da objasni tu povezanost rudnika, egipatskog blaga i Dusanove magaze. Pitao sam to samo zato sto se zna koje doneo to blago iz egipta i gde je sakriveno.
Odgovori
Meni je deda pričao o tome da na jednom mestu ima mnogo kostiju od kamila i da su njemu njegovi stari pričali da je tu prolazio karavan koji je nosio blago iz Egipta prema Gamzigradu.E onda se tu nešto desilo i blago je sakriveno,opet po priči ono se nalazi u visokoj pećini do koje se dolazi veoma uskom stazom a iznad ulaza ima veliko sunce uklesano.
A da u toj pećini sigurno ima zlata i još svega i svačega deda je rekao da je njegov stric Jova kao dete od 15 god. ulazio tamo i nekoliko puta donosio na salaš zlatnike ali je tamo i poginuo,pao je sa stene.
Mesto nije hteo da pokaže ali je rekao samo ime i tragajući za svim i svačim jednom prilikom sam video znak sunce visoko na steni oko 30-40 metara ali se nikad nisam usudio da probam tamo da priđem.
Isto tako iz priče starih ljudi čuo sam da je ispod te stene-pećine bio rudnik ali se vremenom zatrpao,sada na tom mestu gde bi trebao da bude ulaz izbija voda iz kamenja a ispod u potoku prema jednoj većoj reci nalazi se šljaka i ponegde pepeo.
Odgovori
Pa vidis..Panki....znao sam da ce se neko "naelektrisan" pronaci u svemu ovome ...i takve i netrazis...SAMI SE JAVE  Wink
Uopste nije tesko sve to dokazati ali puno traje i mora mnogo da se pise pa sam i hteo da postaknem ostale da u dokolici po nesto jos dodaju (jer je ovde dosta vec napisano - ko razume) a za ostale predlog da menjaju hobi i da krenu da skupljaju kafanske salfete a mogu da prave i herbarijum skupljajuci biljcice po terenu jer za ostalo nisu ni sposobni...TO CE IM BITI JEDINI ULOV !!!

..apropo intelektualaca i njihove sposobnosti odgonetanja tajne "hobija" , oni imaju verovatno neke svoje akademske forume na kojima sifrovanim porukama razmenjuju znanja i iskustva - prepustajuci nama nedostojnima i manjeg inelektualnog fondusa da se jadni sami snalazimo o tumacenjima duginih boja magle koja se nalazi oko nas a u nedostatku iste trudimo se da maglu sami farbamo izucenim savrsenstvom kameleonskog kamuflaznog umeca !!!
Kad takvom kameleonu stanes na rep DREKNE I SAM SE OTKRIJE...sta da se radi....stara proverena seljacka taktika  ;D
Odgovori
grota gold zakon si samo mesto je na drugu stranu,sveti grat,podzemni grad
Odgovori
POZDRAV DRUGOVI
Tražio sam nešto na internetu i naišao sam na FORUM malo razgledao i našo nešto interesantno za mene,počeću sa teme Egipatsko blago,ja imam neki podatak da se pećina ili rudnik(jama)nalazi na jugu Srbije i to negde u Grdeličku klisuru tačno gde nemože se reći jer ima više mesta koja ukazuju.Počev od Grabovnice(NEOLIT),Male Kopašnice(SASE),Karamanovca(STRAŽA),GRDELIČKO KALE(gde je tražio g Milošević i g Pavković 2001g)itd uz J Moravu do V Hana.neka dosta je za početak, poz.
Odgovori
bizu si............
Odgovori
Haj svima,pre neki dan sam se registrovao,a sto se tice ovog hobija u praksi,jos sam zelen.Medjutim,nesto mi je upalo u oko,sto se tice ovog rudnika,o cemu kosac prica,kao i nekoj crkvi u planini,andjelu cuvaru,grobnici,svetlosti od koje se slepi,o cemu pametuje grota.Zanima me da li zaista niko ne zna gde se nalaze ove lokacije?pozz. P.s.valjda sam potrefio kako se salje poruka.
Odgovori
Pisao sam o ovoj temi poodavno ali vidim da je aktuelna i sada....Oragoti nazalost nije rudnik ovde kod nas(jug Srbije)....Tebalo mi je podosta godina da pronadjem isti....Sada trenutno ne moze da se udje niti vidi (osim ako ne znas gde da gledas) jer je zarusen(glavno okno) Zacudo kako je iskopan "primitivnim" alatom ako se zna koliko je tvrda stena....Zato ako postoji rudnik (a postoji) mozda postoji i egipatsko zlato...
Odgovori
Da taj rudnik nije u okolini Bora?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)