29-01-2025, 02:08 PM
Hvala na savetu!, cenim to sto ste izneli Vase znanje o ovoj temi.
Plamen iz zemlje
|
29-01-2025, 02:08 PM
Hvala na savetu!, cenim to sto ste izneli Vase znanje o ovoj temi.
08-07-2025, 08:28 PM
Pretražio sam detaljno sa detektorom 5 m okolo kruške, međutim ništa značajno nisam našao sem par eksera, žica i ostalog smeća. Koristio sam Nokta Makro Simplex +, znam da on nije idealan, ali to je detektor koji trenutno imam. Ne znam, možda i nema ništa, vrag bi ga znao, jedni kažu da se zlato zakopavalo baš duboko, drugi kažu plitko, ali sve je to koliko sam čitao forum, individualna stvar, nema pravila izgleda. Možda je ovo ipak samo neka legenda ili plod mašte moga dede, ako nekada nabavim bolji detektor pretražiću svakako. A setih se i onog pravila da se ćuti dok se kopa, a obzirom da su moj otac i ujak kopali na tom mestu, velika je verovatnoća da se nisu držali ovog pravila te je blago, kako pravilo nalaže, potonulo dublje.
17-07-2025, 05:42 PM
Evo novih informacija, ispitujuci ponovo ukucane koje to sto ih pitam smara, saznadoh pravu pravcatu verziju vezano za krusku koju sam spominjao. Naime, bilo je ono vreme pred kisu, ono kad se malo "namraci" nebo i deda je cuvao ovce na livadi, grmelo je i u jednom trenutku u neposrednoj blizini te kruske - oskoruse udari grom (dakle nije udario u nju ,vec par metara od nje). Deda je bio dete kada se to desilo, kako on kaze cuo je zvuk kao da je udario metal o metal. E sad to kako je on opisao ne mora nista da znaci, ipak je bio dete sto je samo po sebi kompleksno za ovu pricu i moze biti otezavajuca okolnost. Istina je da je ponavljao to vise puta u toku zivota, onda kad nije bio pod "gasom". Mozda je bio obican udar groma a mozda je on i stvarno cuo taj neki karakteristican zvuk udara metal o metal koji mu je ostao u secanju. Ako nista, zanimljiva prica.
|
|
|