Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MIJINO Kale ????
Moram dodati , da su stare Topografske vojne mape Srbije i Bugarske nezamenljiv izvor toponima , reka, izvora , zaseoka i sela koja su izumrla...jer su radjene pre 70 god

Tako da dosta tragova ima i tamo.
Odgovori
Imas karte dzeneral mape iz 1892 i ranije ...........Neznam sta istrazujes ali tvoje milijino kale od njega preko orlovog kamena ides na tri sipa......to povezuje dosta mesta oko tog kaleta...pozdrav i mnogo uspeha........
Odgovori
Gde mogu naci te dzeneral mape ?.ima li ih online ? Neki link smernica kako da ih trazim , jer ih pod tim nazivom nema na internetu
Odgovori
to i mene zanima ;D
Odgovori
Mijino kale se nalazi u Topli dol rejon Midzor ali bez tacan opis netreba gubiti vreme.Prostor je dosta vidljiv a glavni nisani za zatvoren otvor su zatrpani . Za ovo kale ima dva ulaza .
Odgovori
(02-04-2020, 09:50 PM)djomla1984 link Piše: to i mene zanima ;D
kolega kucas na google ,,djeneralstabne karte srbije,, znaci bitno je da otkucas spojeno kako sam ti napisao tad ce da ti izadje ,pozdrav
Odgovori
Pirgosus hvala veliko na odgovoru , bio bih zahvalan ako bi mogao da udjes na Google Map i podelis samnom lokaciju ili bar screenshot (sliku ekrana) gde mogu videti kordinate ili bar priblizno gde je to kale bilo ili su ostatci....
Bas se radujem nalazenju novih tragova korena rodonacelnika moje loze....godinama ga trazim.
Odgovori
To nije klasicno zidano kale to su rimski rudnici (supline gde je kopana ruda).J  suncana strana ispod Midzora i Tupanara. Bez obzira sto figurira ime kuliste i kale Ja sam lokalitet video sa razdaljine 500m tu je prolazio rimski put po vrh na balkana kako kazu ,a drugi ih zovu Turske poteke (potece
Odgovori
Supline ?  mislis shupljine ili rec supline ima konkretno znacenje ?
Da bih te shvatio i povezao stvari , reci mi jel mislis da je kale bilo u stvari rudnik ? Tj ostatci rudnika ?

P.S.(Kako da nakacim.sliku ? Koji servis koristite da podelite link ?? )
Odgovori
(19-04-2020, 02:17 AM)Juzna pruga link Piše: P.S.(Kako da nakacim.sliku ? Koji servis koristite da podelite link ?? )

Користи искључиво алате и сервисе форума, немој качити које где, јер тог већ сутра може да не буде.
Прати упутства нашег администратора и не можеш да имаш проблем!

(20-05-2016, 07:37 PM)Administrator - Mudrac link Piše:

Da bi ste postavili fotografije na forum Skriveno blago potrebno je da uradite sledeće :

1. Da upišete naslov teme
2. Da upišete sadržaj poruke
3. Da kliknete na Dodatne opcije ( kako bi se pojavio meni za postavljanje fotografija )
4. U sekciji Priloži potrebno je kliknuti na polje "Chose file" kako bi ste odabrali fotografiju koju želite da postavite na forum
5. Potrebno je kliknuti na Pošalji kako bi se završila operacija.

Ако се и догоди нека потешкоћа онда је у питању следеће :

1. Превелика величина фотографије тј резолуција ( потребно је умањити фотографије на око 500КБ - 1МБ)
2. Превелики број фотографија, максимум 10
3. Укупан збир величина постављених фотографија не може бити већи од 5МБ
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 7 Gost(a)