Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispiranje zlata na reci Pek
bgdtip koliko dana planiras da ostanes?
a ne planiram veliku masineriju, mala je ta pumpa, cisto da ubrzam ispiranje i da bude stabilan flow vode.
Odgovori
bio sam petak i subotu bez pumpe i nije bilo lose...spremam pumpu i onda ce tek biti odlicno!rucno je sporo i treba mnogo vise vremena da se odradi vise materijala.
Odgovori
Goldrush reci kakav je bio ulov Big Grin

Svega par zrna,manjih od zrna soli ( i to kudikamo manji) al mislim da je voda sad prejaka, mi smo nasli  los termin, na dan kise smo se zaputili. Potok je brz i nemoguce je naci dobra mesta sad. To je neki moj zakljucak. Uskoro ce pumpa biti spremna pa idemo opet da probamo. Ako ima neko kakvu sliku svog ulova neka okaci cisto da vidim da uporedim zrna Smile
Odgovori
bice bice!!baci se na posao i zavrsavaj pumpu!
Odgovori
Da li je neko za vikend ide???
Odgovori
Ako mislis na sutra, ja ne... jos sam u potrazi za pumpom Smile al naredni verovatno
Odgovori
eee drugari ....ja bio ......nije zlatna ribica al barem znam kako izgleda..... treba mi savet ....kako da znam da li mi zlato iz tanjira odlazi nazad u potok, za koliko vremena moze jedan tanjir da se ispere? i da li ima zlata u finoj prasini ali bas finoj ili sam ja halucinirao ...u zelji da ga nadjem? hvala p.s. ako nekog pocetnika zanima kako to sve izgleda ...tu sam
Odgovori
skullar nisam nista nasao!ne gine nam nova!ali nesto bolje,kvalitetnije..
Odgovori
Zdravo
Postovani ispiraci, pisao sam u nekoliko navrata o ispiranju i sam sam to radio dugi niz godina....Voleo bih da procitate i same pocetke ovih i slicnih postova...Kao prvo u nasim rekama nanos zlata se krece u proseku od 1,5-3,5 grama po kubiku..ali ako imate iskustva i znate gde zlato "ostaje",gde se talozi mozete iz kubika ipo 15 grama  isprati...Zlato je 99%procentno u cistoci (u nasima rekama samorodno) prodaje se po trzisnoj ceni na dan prodaje...MORAM DA NAGLASIM DA 80% ZLATARA "NEZNA " DA CENI I PROCENI OVO ZLATO ...Ali to je njihov problem...Nije samo uzeti masinu i raditi..      Pisao sam da zlato ostaje u delovima reke gde je pad na 2km 250 metara i manje sve iznad toga zlato ne ostaje i obrnuto...ako je pad mnogo mali zlato nece otici daleko vec veeeoma duboko............
Pozdrav
Odgovori
Bgdtip verovatno si video prasinu ostaje na samom dnu tanjira ispod crnog peska,ako pazljivo "drmas tanjir" videces po koju cesticu velicine dobro samlevene kafe Big Grin . A sto se tice ispiranja jednog tanjira par minuta,bar je meni toliko trebalo ne verujem da ce ista ispasti iz tanjira kad sam uspeo da sadrzim cestice koje jedva bukvalno vidis,a komad kao zrno soli jedva da se mrda u tanjiru kada vrtis vodu u krug.. tako da ne verujem da ima neke prevelike tehnike oko ispiranja. Goldrush77 mi cekamo jednog coveka da nam dotera iz inostranstva pumpu, posto doterava razne masine i stvari pa prodaje ovde. Pricali smo oko pumpe pre par dana, i rece da tamo imaju polovne bukvalno za dzabe da se nadju. Bas smo gledali kosacice benzinke po 100 evra su, a sve su hondini motori. Pa predpostavljam da ce takva i pumpa biti. Otom potom, cucemo se za par dana..
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)