Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispiranje zlata na reci Pek
Kolega...ti izgleda spadas pod one "instant" tragace  Wink zapravo...gotovane , neces da pretrazis vec samo hoces gotovo. Pitanja koja si postavio imas odgovore na forumu , ali...treba citati..SVE JE OBJASNJENO.  8)
Odgovori
rado bi procitao ali nisam uspeo da nadjem
Odgovori
Moji drugari sa Rasine kazu:kad u ispitaku ima olova,ima i zlata.Olovo je sitno,kao manje zrno peska,u obliku suze.I ja mislim da je u pitanju rimska metalurgija!
Odgovori
Dobar dan...ja sam nov ovde i pokusavam da prikupim neke informacije o ispiranju zlata. upoznao sam tipa koji je to radio u Kanadi pre 20god pa odatle moja zelja. Ako neko zna zanimaju me dve osnovne stvari, znam da mi niko nece reci gde tacno ima sanse ali ....da li u svim potocima koji vode u Pek ima sanse da se nadje zlato ili samo u nekim? ....i da li lokalno stanovnistvo ima svoja mesta koja nisu za ostale (ne bi da se osecam nezgodno jel nisam odatle)? hvala
Odgovori
pitanje za iskusne ispirace dali sem  u istocnom delu srbije ima zlata i u ostalim delovima zemlje pogotovo me zanima jug srbije kod mene u kraju se nalazi rudnik olova i cinka kriva feja rudnik molibdena mackatica kod surdulice otkrivena velika kolicina bakra i zlata rudnik olova i cinka izmedju lebana i medvedje 260 grama zlata se dobija flotacijom po toni rude olova e sad pitanje je dali je moguce da u okolnim rekama ima zlata .vec sam bio na terenu ali sem crnog peska poludragog kamenja ,pirita i liski (tj kamena koji se razmazuje po noktu kada se pritisne )nisam naso nista drugo moja dubina ispitivanja nije prelazila 30 cm voleo bi da podelite svoja iskustva samnom pa ako nesto ima na mom terenu organizujemo jednu ispiracku avantuuru za sve zainteresovane ipak je najbitnije druzenje i razmenjivanje iskustva .pozdrav svima i svako dobro
Odgovori
U Jablanici kod Shilova (bliza okolina Lebana) imas po koje trunce zlata inace je dno reke jako tvrdo i nabijeno krupnim komadima kamena i jako tesko se radi lopatom. Velicina zlata je od vha igle do musicijeg go.nenceta i jako male koncentracije u ispitku do maximalno tri trunceta a neretko bude bez icega.
Odgovori
Crni, a u opštini Medveđa, ima li šta u potocima sa Radana?
Odgovori
Ne znam Mister No nisam obilazio siru okolinu za Shilovo znam jer smo testirali na vise mesta reku koncetracija magnetita varira i ima zlata u tragovima mozda ga neka pritoka donosi vise ali nam nije bilo zanimljivo da se vise angazujemo oko toga mada to ne znaci da ga negde nije ostavila i vise. Posto je pitanje bilo ima li cega u tom delu Srbije dao sam podatak koji imam iz licnog iskustva.
Odgovori
crni svaka cast, konacno jedan odgovor iz licnog iskusva.. jer uglavnom su takvi odgovori nemoguci za dobiti
Odgovori
Da je vise ovakvih kao sto je Crni.Crni,da li si ti radio i kod mosta na Rasini kod Mudrakovca,sad skoro?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)