Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turski han
Turski han,bela voda,golemo gradiste,pecina,dzigljina vodenica. Atar s. Dragovita. Ima li neko opis?
Odgovori
"Turski han " je opsti pojam jer hanovi su imali nazive po gazdama n.p.Hamitov Han , Qamil Begov Han , Eminov Han ,Vasilov Han ,Gazda Mitkov Han itd to pitanje o turskom hanu nema smisla .
Odgovori
Pozdrav Shema. Ne znam ime hana,znam mesto gde se taj han nalazio... Zato sam naveo i sta ima u okolini... Pa ako neki kolega ima neki opis gde se to spominje,ima... Ukoliko nema,onda nista Smile
Odgovori
Čak i da se ništa ne pominje po opisima, ako zaista znaš tačnu lokaciju na kojoj je han ležao nemoj zabataliti stvar nego mašinu u ruke i u krug okolo naokolo. Imam razlog zašto ti ovo govorim, a nije velika mudrost ako dublje zagrebeš sa razmišljanjem shvatićeš i sam.
Odgovori
Timpolok hvala na dobronamernom i prijateljskom savetu. Radim vec nesto po tom pitanju Smile Ali jos bolje ako neki kolega ima neki opis,nisam ja lakom pa da hocu sve za sebe Smile Ceo taj kraj je veoma zanimljiv za nas sport,jer su hajduci tu dosta boravili... Jedan moj predak je bio jatak Vlcanu i ekipi,mozda je to zanimljiva prica da je ovde ispricam...
Odgovori
Svakako u rubrici:
"Vladari, hajduci, turci, tragači i ostale znamenite ličnosti sa Balkana"
Slobodno podeli te zanimljivosti iz porodične istorije.
Verujem da bi bilo pravo osveženje da dobijemo jedan takav članak.
Odgovori
Pored hana ima kamik za kacenje na konja na zapad od hana ima strmno mesto na zalaz sunca.
Odgovori
zna li neko nesto o Hanovima u Novom Pazaru i okolini ?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)