Teme: 10
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
U okolini Zajecara ima dva kladenca,iz jednog se voda ne pije(mirise na pokvarena jaja),a iz drugog se pije.Kod ovog kladenca sa kog se voda pije,na 10 koraka ima u steni podkapina i u njoj uklesan znak petao sa otvorenim kljunom.Kad podignes glavu gore vidis staro kale.Voda sa kladenca se uliva u recicu koja se malo dalje uliva u reku Timok.Zna li neko ovo mesto?
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
šta piše ispod petla..........i nije potkapina.........
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Znam jedno ovakvo mesto samo sto nije u krajini i ne znam da li ima petla .
Teme: 77
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Врло битна ствар, на коликој удаљености се налазе рушевине ?
Какав је тај петао, цео петао или само глава ?
Једна фотографија би решила многе дилеме
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ja sam pitao da li neko zna znak.Resenje imamo,ali mesto gde je znak petao sa otvorenim kljunom nemamo i neznamo gde je tacno.Videli smo razne petlove,sto na slikama sto na terenu,ali nijedan nije onaj koji mi trazimo.Kod petla postoji jos jedan znak,a to je broj 1847.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Petao treba da bude ceo,ali moze biti da je i unisten,a ostala samo glava,sto nije nista novo.Sto se tice starih zidina i daljine od petla ne pise koliko,ali moraju da se vide od kladenca koji je na 10 koraka od stene gde je slika petla i broja.
Teme: 77
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ето и ја да припомогнем мало, имам и ја решење али нема га знак, код мене би требало да се глава од петла налази на камену поред извора. Барљиво место би требало да буде ( да се задржава вода ), два кладенца један са пијаћом водом један са водом која није за пиће. У питању је римско кале. Јесте план је тачан, тај петао је само увод у нешто много веће , ако неко зна нешто нека пише или постави слику.