25-12-2013, 03:08 PM
Na kojoj dubini je skenirano ovo?
pozz...
pozz...
|
Pomoc
|
|
25-12-2013, 03:08 PM
Na kojoj dubini je skenirano ovo?
pozz...
25-12-2013, 05:20 PM
ti predmeti se nalaze na dubini od oko 3 metra
26-12-2013, 03:28 PM
pozdrav kolega, ako hoces da se uveris u verodostojnst tog skenera kopaj pa ako se pojave predmeti onda je ok ali u mnogo slucaja nema nicega...mismo se naskenirali i nakopali na terenu zato sad dok detektor ne pisne ne kopam ako nisam siguran u svakom slucaju moras jednom da kopas da se uveris sta skenira i najbolje to uradi sad bez obzira na dubinu pozzz i srecno...
27-12-2013, 09:16 PM
jos jedno pitanje za sve vas koji imate iskustva sa skenerima,ako sam izgled slike nemora da znaci da je to sto se vidi da li ove brojke znace nesto i da li one oznacavaju pravu vrednost zracenja tog predmeta
27-12-2013, 09:33 PM
te brojke ti oznacavaju broj reda i broj inpulsa skeniranja u zavisnosti na kojem rastojanju si pravio redove i otkucaj inpulsa...mislim to je iz mog iskustva a ostali neka kazu njihovo misljenje, u svakom slucaju vise misljenja i iskustva dace bolje rezultate pozzz...
27-12-2013, 09:42 PM
Postovani kolega sasagre75 ! Vidim da si uporan da sam sebi dokazes da si u pravu. Najbolji nacin da to uradis je da na oznacenom mestu lepo zavrnes rukave i da kopas....NEMA TI DRUGE. Ja sam ti vec kazao da iz licnog iskustva znam da su to jako lazni prikazi i nazalost i rezultati. Kao prvo da ti pomognem malo. Svaki dobiven rezultat sa jasno izrazenom promenom boje na prikazanom skeniranom terenu a da se pritom taj objekat odnosno promena boje ne nalazi negde u centralnom delu prikaza vec na rubu slike OBAVEZNO PRIKAZUJE MINERALIZACIJU !!!. Ako pak zelis da se uveris da nije mineralizacija onda ponovi snimak tako da taj deo bude u snimanju negde u centralnom delu pa pogledaj rezultat. Ako je "predmet" nestao ...onda su stvari jasne a ako je pak pomeren i nalazi se na tom delu gde si i predpostavljao onda vredi proveriti i iz drugog ugla. Kod skeniranih i detektovanih predmeta na taj nacin osim jako izrazene crvene boje mora pored nje da se nalazi i jako izrazena plava boja...u suprotnom je to dokaz o mineralizaciji. Predpostavljam da u postavkama za skeniranje terena imas i opciju broja poslatih impulsa u jednom vremenskom intervalu i u odnosu na predjenu povrsinu. Ako koristis "auto" opciju...probaj da je promenis na manual i uzmi veci broj impulsa i ponovo skeniraj teren pa onda uporedi dobivene rezultate.
Nadam se da ti nisam odmogao ako nisam pomogao a ovo ti pisem sa dobrom namerom da se na vreme uveris u ispravnost rada sa takvim uredjajima da nebi gubio godine uzalud.
11-01-2014, 10:23 PM
Svim clanovima zelim srecnu novu godinu i hvala svima kojima su odgovorili na moje pitanje,znaci nemam nameru da kopam,e a sad drugo pitanje,da li neko zna nesto o ovoj PARICI , u pitanju je kovanica od 50 para iz 1925 godinu,sto i pise sa jedne strane a sa druge strane le lik kralja Aleksandra,a pise Aleksandar I kralj Srba Hrvata i Slovenaca,reko bi da je od bakra mada crvenkaste je boje,a evo i slike.....
12-01-2014, 12:29 AM
Pa nije lose da proveris za svaki slucaj.Moze da bude mineralizacija i sitni komadi gvozdja a mozda bude i nesto drugo.Najbolje je ako vec imas to sokocalo da napravis svoj poligon i da treniras i kako ti rece skeniras..Na razne dubine zakopaj predmete od razlicitog materijala i obelezi de je sta zakopano snimaj i gledaj poklapa li se snimljeno i zakopano i kakav oblik i boju daje i na koju dubinu.
14-01-2014, 12:36 AM
Ozbiljni skeneri takvu sliku pokazuju u slučajevima jače mineralizacije i kombinacije sa rudom Pirita.
Probaj da odradiš pobudu zemljišta i onda odradiš snimak. Ukoliko se u sredini pokaže jaka promena boje tada definitivno trebaš probati sa kopanjem, ali ako se promena pokaže samo na ivicama onda je to definitivno mineralizacija u kombinaciji sa određenim rudama, verovatno piritom. U svakom slučaju, bez muke nema ni nalaženja. |
|
|
|
|