09-11-2013, 02:28 PM
Jako cudne price kruze o raskovniku i o njenim mocima. Cak i da moze da bude opasna. Uglavnom je nadje osoba kojoj se to predkaze ili javi u snu.
|
hitno!!!
|
|
09-11-2013, 02:28 PM
Jako cudne price kruze o raskovniku i o njenim mocima. Cak i da moze da bude opasna. Uglavnom je nadje osoba kojoj se to predkaze ili javi u snu.
09-11-2013, 03:09 PM
Ja sam nasao Raskovnik, nosim ga sa sobom uvjek u dzepu,imam i kuci, ali bas tako da sam dozivio, kako nam ti opisa, nisam. Lagao bih. Raskivnik ili Raskovnik je magijska biljka. Jako je dobra i kao caj, jak antisepticki napitak. U svakom slucaju biljka, koju treba postovati. Poznajem covjeka, koji tvrdi da su Raskovnici u stvari mali ljudi, koje je on vidjao po Rtnju kako tumaraju nocu. Mozda o i ta tvoja baba puse neku mocnu biljku pa imaju bolji kontakt. Dalje. Raskovnik se kopa u samo jednom danu u godini. Obavezno ga obmotati u crveno konce. Ako se drzi u nekoj lijepoj drvenoj kutiji sa Strasnikom i pod jastukom, onda je jos magijski jaci. Imam zelju da vidim sta bi se desilo da jezici ili kornjaci zatvorim mlade.
09-11-2013, 04:05 PM
Ima li ovaj "raskov" i svoj naučni (latinski) naziv ili je tajna o kojoj biljci je reč?
Jer u Vikipediji piše da je za nju još Vuk Karadžić napisao da je mitska, zatim da je kod svakog naroda to naziv druge biljke, npr. Bugarima to je četvoročlana detelina (Marsilea quadrifolia), u Istočnoj Srbiji gladac ili javorak (Laserpitium siler), u drugim krajevima siljevina (Peucedanum officinale) itd.
09-11-2013, 07:01 PM
Nisam znao da je to RASKOV(NIK), kad su mi pricali da ako zatvoris jeza i on izadze, onda taj jez ima raskovnik, ali kao dete ja sam zatvarao i ujutro jeza nigde nije bilo, sada skontam sta je bilo u pitanje, ako je sam izasao.
10-11-2013, 04:02 AM
@Groto sam sam iso sa predpostavkom posto zena pita za taj praznik da je i pravoslavne vere inace da nije sta se njoj onda tice koji je pravoslavni praznik...nisam mislio na polemiku verske prirode jer i mi radimo 26decembra a katolici slave badnje vece...tako samo mislio da je pravoslavne vere ili bar ne neki ateista
mislim nemo se ljutis ![]() p.s Mico gde moze se nadje ta osoba sa raskovnik cisto da si proverim 2-3-4-5 riznice ;D
10-11-2013, 08:45 AM
:'( ,Pa njoj Ne treba vise nista u zivotu, a nema vise pare aj po jedno kotle.
Ako cuju ovi novokomponovani UDBA-si, ugasila ga je... :o
10-11-2013, 06:33 PM
pa stvarno ne znam sta da kazem u vezi te zene sa raskovnikom?ja sam cuo( mada nikad video)da raskov otvara,otkljucava ali da nalazi zlato to stvarno nisam.nosis ga kao metal detektor i trazis,pa to je nesto nezamislivo,meni neshvatljivo da je toliko mocan...
10-11-2013, 08:00 PM
ovo nije normalno...ona ga je dobila od neke vracare....zakopam ti ja prsten kilometar daleko od kuce i pozovem nju ona dodje a ja zabelezim da ako ona ne pronadje da mogu ja da uzmem nazad...bez promasaja pravo je odveo na njega...
10-11-2013, 08:36 PM
A da snimite video klip mi to da vidimo kako izgleda?
10-11-2013, 08:49 PM
Kada mica krtica prestane sa pisanjem na ovom forumu znacemo razlog
8) a do tada u predstojece zimske dane mozete da nastavite sa ovom bajkovitom temom, koja je uzgred budireceno vec obradjivana na ovom forumu ali kako se kaze....STARA METSTA ZA NOVE BUDALE...ovo nisam ja izmislio i ne odnosi se na nikog licno vec tako narod kaze u ovom nasem hobiju.
|
|
|
|
|