22-09-2013, 07:58 PM
Zasto mislite da kamion nije stigao do Lukova?
|
Zajecar-Boljevac
|
|
22-09-2013, 07:58 PM
Zasto mislite da kamion nije stigao do Lukova?
22-09-2013, 08:29 PM
Imao sam neka saznanja da je kamion stigao do Lukova i da je ostavljen-istovaren pre Lukova(iz pravca Boljevca) levo na jednoj poljani.
O tome više zna T... kovač iz Lukova kome je deda bio učesnik puškaranja sa Nemcima.
23-09-2013, 12:12 AM
Zasto li onda taj T... nije tragao za tim izgubljenim tovarom kada mu je deda ocigledno znao najtacniju verziju desavanja?
Mora da je Video tokom borbe gde se izgubio kamion,nije to mala stvar,zar ne?
23-09-2013, 11:38 AM
Pa tragao je on i još uvek traga al nema čovek opremu,a deda nije baš bio blizu.
23-09-2013, 11:30 PM
ja sam cuo da je kamion,negde pored starog puta ,sklonjen u neki procep ,i da je tu minirana zemlja koja se survala na kamion ,ekipa iz mog kraja je pre tridesetak godina bivakovala na Tom terenu jedno nedelju dana sa masinama , ali bez rezltata ,ako je to od neke pomoci pozdrav ,piro.
25-09-2013, 09:50 PM
Ljudi,pa to nije bio pun kamion zlata. To sto se nalazilo u kamionu moglo je veoma lako da se sakrije.
25-09-2013, 10:40 PM
U pravu si Plandžija,to su bili manji kamioni_benzinci.Nekoliko sanduka sa polugama (malo li je),nekoliko vojnika,naoružanje i to je to.
25-09-2013, 11:17 PM
Kao sto kaze g.Plandzija Nemci nisu zakopali bukvalno ceo kamion nego su najverovatnije na vise manjih mesta u okolini zakopali sadrzaj kamiona jel je pre desetak godina na samoj raskrsnici gde se odvaja put za s.Osnic sa desne strane u njivi na metar od puta iskopana manja kolicina zlata a pre 4-5 godina u vododerini iznad mesta dge je vodjena bitka neki cetvrtast,metalni predmet oko 70 cm visine,po opisu najverovatnije se radi o sefu , sadrzaj sefa (ili sta bi vec moglo biti) nije mi poznat.
25-09-2013, 11:31 PM
IZ BORA JE 1944 KRENULO PET KAMIONA U PET PRAVCA JEDAN ZA BRESTOVACKU BANJU A JEDAN PREMA ZAJEČARU , JEDAN PREMA MAJDAPEKU I PREMA KRIVELJU TAJ NIJE PROŠO KRIVELJ, A PETI NEZNA SE GDE SUMNJA SE DA JE DA JE ZAVRŠIO IZA BOLJEVCA A KAMION JE U REKU. TO MI JE TVRDIO JEDAN STARI ZLATAR A OVAJ U BRESTOVAKU BANJU JE MINIRANA PEĆINA TA PEĆINA IMA OZNAKU..............VEROVATNO OD HAJDUKE.
26-09-2013, 10:59 AM
a sto bi svi posli u razlicite pravce,sta su hteli da iznesu poluge iz bora samo van grada
ili negde dalje |
|
|
|
|