19-02-2013, 07:06 PM
Nije bitno KO je LOMIO, RUSIO...steta je kako god bilo...
|
Anticki lokalitet na Suvoj Planini
|
|
19-02-2013, 07:06 PM
Nije bitno KO je LOMIO, RUSIO...steta je kako god bilo...
19-02-2013, 08:55 PM
Pa neznalice to rade
Ko je bre ostavljao vrednosti u kamenu . Kako ce ih brzo transportovati? Kako pomeriti . Mada je ovo po svemu sudeci stvarno jak i veliki grad (tvrdjava) bio pa onda i ide verovanje da su neosvojivi . Svejedno , oce li taj vladar ili vec ko da pomera stene od dve tone da uzme njegovo ? Malo verovatno . bauljali su bezveze i rusili bez veze .
20-02-2013, 07:49 AM
Cuo sam pricu od vodica koji je iz ovog kraja i imao kratke kontakte sa izvodjacima radova da je u pitanju grobnica PhilipaII , mislim da je to otac od Aleksandra Makedonskog ili mozda deda , svejedno ko je nacin gradnje odgovara vremenu ali je dosta na sever u odnosu kakve su tada granice Makedonije bile po kartama , mada niko nista ne moze da zna dok ne izleti nesto opipljivo , u svakom slucaju ako su izvodjaci jos uvek tamo imajuci u vidu da je ovo bilo pre vise od dve godine onda su oni sada vec na pola puta do Tokija .
20-02-2013, 12:46 PM
Tako to izgleda ka se sasucu rukavi. Bas me zanima kako to sad izgleda ? Ako je neko iz tih krajeva pa da obidje. Da sam u Srbiji odmah bi otisao da pogledam, naravno kad bi Germanicus rekao mesto
20-02-2013, 03:33 PM
Nije problem , nisam ni ja u Srbiji pa sam i zbog toga pitao jel zna neko nesto o ovome , ajd nek prodje jos neko vreme mozda se neko i javi a ako nema odgovora napisacu gde se tacno nalazi pa ko je zainteresovan nek obice mesto i napravi koju fotku da vidimo bar sta je ostalo
20-02-2013, 06:42 PM
Pa pise na slikama
20-02-2013, 07:42 PM
Da li tu postoji RIMSKI put?
20-02-2013, 10:43 PM
(20-02-2013, 03:33 PM)Germanicus link Piše:Nije problem , nisam ni ja u Srbiji pa sam i zbog toga pitao jel zna neko nesto o ovome , ajd nek prodje jos neko vreme mozda se neko i javi a ako nema odgovora napisacu gde se tacno nalazi pa ko je zainteresovan nek obice mesto i napravi koju fotku da vidimo bar sta je ostalo Dogovoreno
21-02-2013, 07:59 AM
Pozdrav svima
Postoji rimski put jer je u takvom stanju kao iz tog perioda , tamo je jedino moguce stici nekim dzipom ili terenskim vozilom , objavicu jos par fotografija koje ce objasniti gde je mesto a pisani opis objavicu danas popodne posto vise ne vidim da pisem radio sam cele noci , slede fotke :
21-02-2013, 04:42 PM
hvala Germanicus, to sam i pretpostavio....
|
|
|
|
|