Ocena Teme:
  • 3 Glasov(a) - 3.67 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tumacenje znakova
To me podseca na jednu pricu od jednog iz okoline svrljiga Smile prica meni lik zna on gde ima 800oke i neka voda od koje kada je popijes vise ne staris....ja tada jos mladji nisam shvatio da starac od preko 80leta ne trazi tih 800oke sta ce mu vec je sa dve noge u grob .....prica on meni kako je iso vec jednom tamo i kopao i pojavi  se covek u tu rupu gde je kopao ali ne ceo nego polovina se vidi polovina je jos u zemlji i oni se uplasi i pobegne ali tada je bio mladji...zavrsi on tu pricu i krene da mi prica kako njega stalno jure neki djavoli i zmije.....razmisljam ja dali je lud ili voli da laze....na kraj shvatim da je neki vid demencije ......
Odgovori
Lepo sam sebi rekao da nikada ne pisem o "ljudskoj" pameti...Ne zelim da polemisem o raznoraznim radijacijama i slicnim stvarim...Izvinjavam se svima ..Koliko vidim ovo je tema tumacenje znakova pa bih molio lepo SVE  da se pridrzavaju zadate teme a svoje polemike neka iznesu recimo u nekoj temi kao npr. "predskazanja,gorelo , treperelo... '" i tu da se pise otome...
A ovde ajmo malo postovanja!
Pozdrav
Odgovori
(12-10-2013, 12:52 AM)kosac link Piše: Zdravo svima
  Za oko 50 -60 godina bavljenja ovim "sportom" naslusao sam se bisera i bisera...MOLIM ONE KOJI CE ODMAH DA REAGUJU  ..da spreme dobar argument da me demantuju!!!
  Elem, toliko sam se naslusao "istina" citaj izmisljotinja da vise i nezanam koji je jaci biser...Primera ima puno od toga da me ljudi zovu i kazu kako su usli u pecinu ali ne mogu nista da iznesu (na stranu to da ne zele nikoga da vode dok im on ne otvori trezor narodne banke na daljinu) pa do toga da im "Andjeli" govore gde ima zlata...
  Jednom prilokom sa sada pokjnim mojim prijateljem sedimo u nekom selu i odmaramo ...pozove nas neki covek koji "zna" znakove..naravno mi mladi , verujemo ljudima odemo kod njega kuci ..pocne on da crta znakove ..pogledamo se i pomislimo ovaj "vredi" ..ali..da nije ali...rece on nama ;"Evo sinoc je moj drug izvadio cup !!" Kako druze? "pa izasao cup i trcao oko drveta i on ga uhvatio za usi."...naravno nismo sacekali ni kafu...Zato moj jeremaja011 mlad si ima da se kalis pod svom tvojom opremom godinama ....valjda to tako i treba...
    Ja sam presao celu Srbiju ,Bugarsku i  Makedoniju i ukupno sam video preko 150 znakova - ne racunam krstove i tackice ...i presao kilometre po rimskim tunelima ....
Jos davnih sezdesetih godina poceo sam da radim "lokalitete" naravno ne zasticene vec sve ono sto nasi veliki arheolozi nikada nece da otkriju...
  Zato kada kazem da ima malo hajducije to i znaci..Mnogo je  i izpraistorije ..svaki(skoro) znak farbom radjen je iz tog doba...  iz Rimske imperije a gde su Iliri ,Tracani.Tribali i ko zna ko sve nije ziveo na ovim nasim prostorima...
Ali da me ljudi pogresno ne shvate..postoji jos negde iz srednjeg veka..Evo pre izvesnog vremena sam jednom prijatelju procenjivao nalaz zlatnika ...znaci ima ali...??
Pozdrav !
Slažem se ali mislim da sam se ja samo nadovezao na ovo tvoje iz prethodnog posta.
Svaki ciga svoga konja hvali,poštujem tvoje znanje ali zašto tebi smeta suprotno mišljenje,niko ne zna sve i nilo nije svemoguć.
Odgovori
PREPUSTIMO KOLEGAMA KOJI ZELE DA OBJASNE I TUMACE OZNAKE NA TERENU A OSTALE KOMENTARE DA ZAISTA POSTAVLJAMO NA ODGOVARAJUCEM MESTU ZA TO (OVO VAZI I ZA MENE LICNO) I IZVINJAVAM SE KOSACU NA OVIM UPADICAMA.
POZDRAV
  Smile
Odgovori
(12-10-2013, 12:32 AM)branko77 link Piše: u storiji o DECAKU SA KACKETOM nesto skripi, ne pije vodu, *STUCA* , zato sam je i otvorio. Mnogo je repromaterijala na relativno malom prostoru. Dosta detalja mora biti beznacajno ili suvisno. Ali ako, od viska informacija ne boli glava, otkricemo, * naci ce se ono sto je izgubljeno * !
GoldMonstera ova prica podseca na bajku. Zaista je puno * patuljaka * .
A BOLJE JEDNOM SA SNEZANOM NEGO SEDAM PUTA SA PATULJCIMA !

Ja samo da ispravim grafit  BOLJE JE SEDAM PUTA SA SNEZANOM NEGO JEDNOM SA SEDAM PATULJAKA.  Smile  Zivi mi bili
Odgovori
Gospodine Kosac ja imam nula dana na terenu ali kad citam vase poruke i savete stalno se povecava moje znanje zato molio bih vas da nastavite, normalno ukoliko vam zdravlje to dozvoljava.
Odgovori
Branko 77  Mozda ti se i javi neko sa dokumentom  ali tesko.Pojedini bi vise voleli da ti imas taj dokument i zavrsis posao po njemu a onda ima to lepo poklonis .Sto se decaka tice nebih rekao da je u pitanju kacket  .
Odgovori
nije mi jasno zasto admin dozvoljava provokatorima da prozivaju ljude koji zele da pomognu nama koji nismo bas tako iskusni na terenu? hvala svima koji konstruktivno saradjuju na ovoj temi i zelim da cujem svacije misljenje ali da se ne iznosi tako sto ce se pocenjivati i ismejavati tudje. molio bih ako je moguce bez podrugljivih komentara.
Odgovori
(12-10-2013, 12:47 PM)Timakumminus link Piše: To me podseca na jednu pricu od jednog iz okoline svrljiga Smile prica meni lik zna on gde ima 800oke i neka voda od koje kada je popijes vise ne staris....

Izgleda da je ta priča o toj vodi istinita! Očigledno se neko napio te vode sa ovog foruma Wink
Odgovori
Ma ima prica ali da su pare stavljene u mrtvu vodu...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)