Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tuneli ispod gradova
znam da Kosac zna dosta o tunelima pitajte njega.... ja jedino mogu da kazem da iako nesto nadjem tome slicno bila bi prava avantura iztraziti tako nesto jer je pitanje u koje je stanje takav tunel...a da ne pricam o tome sta sve moze da ima unutra  :o jesam znatizeljan ali opet ponavljam ne po ceni glave svoje  Big Grin ...trazio sam po lokalni muzej ako imaju neka saznanja ali shvatili koja mi je namera i nisu mi nista rekli Smile a mozda i nisu ni znali.... tako da ostaje sami da se snadjemo ....pozdrav drugovi.
Odgovori
(21-11-2012, 12:10 AM)kosac link Piše: Pozdrav svim forumasima
Narocito onim koji rade stare gradove.I evo iz iskustva malo objasnjenja kako da nadjete tunele . Kao prvo nema u svim gradovima tunela. Lako cete naci dobar grad ako imate dobar HISAR. Gledajuci Hisar nacicete lepo uradjenu crkvu ili hram. E sada ispod hrama se nalazi jedan ulaz na otprilike 9 metara iza oltara nalazi se otvor za dole. Tako da ljudi koji rade Srebrenicu moraju naci crkvu i iz nje ce naci ulaz u tunele. Dubina ulaza , otvora , je negde oko 2-3 metara i uvek ima ploca na otvoru. Precnik ulaza je od 0,8 do 1,2 metara.  Ploca je uradjena sa metalnim sipovima sa strane i ima ih uvek 4 komada koji kao da su "srasli " sa kamenom. Kada otvorite taj ulaz iz crkve uvek po pravilu ima jedna odaja velicine 2 sa 3 metara i nekoliko stepenica koje vode jos na dole. E sada u stranu iza stepenica se UVEK  nalazi mala zazidana prostoruja sa ostavom nekih upotrebnih predmeta i relikvija. Kada ponovo otvorite ulaz za tunele koji su uvek po pravilu na 4,5 metara dubine mozete ici satima bez ikakvog rezultata jer ima nekoliko caka za otvaranje novih odaja. Ali kada otvorite pravi tunel i jos onaj koji ide ispod grada i jos naidjete na grad koji ima nasledje od Nemanjica eee tamo se onda nalaze nekoliko odaja ali po pravilu UVEK  su na dubini od 30 metara  i onda eeee  to je  nesto za nastavak u kome ce biti i slika....

Poštovai Kosaču,
Obzirom da se dugo baviš tunelima i lagumima molim za info ukoliko imaš o srednjevekovnom gradu Magliču kod Kraljeva. Naime, postoji priča da je grad koji se nalazi na brdu bio povezan tunelom sa rekom Ibar koji prolazi ispod brda i da se protezao kroz sredinu samog brda. Takođe, ima li neka informacije za tunele i lagume Raškog okruga (kome inače pripada i Kraljevo) i okoline.
Veliki pozdrav od T007
Odgovori
Beogra je ispod BEOGRADA,sto se tice tunela imam prijatelja koji radi u Beograd sklonistima,i tu ide prica da je jos tito,sve pretrazio,posle njega je isti poso obavila Miloseviceva vlast,mozda samo neki procenat nije pretrazen zvog odrona i gde je voda napunila tunele,naprimer postoji put od Beograda  do novog sada podzemni,ali delovi tog puta su natopljeni vodom,tako da to nije nikada ispitano,isto tako spojeni delovi oko beograda su ka jugu beograda ide sve do zeleznika necu bas tacno reci gde je ali u blizini pa do ostruznice i lipovacke sume gde su stacionirane policijske kasarne za obuku,o tome ima sve i svasta ali kako doci do tih kada su ulazi u kasarnama i pokriveni kamerama,jer se deo tih laguna koriste kao skladista naoruzanja,ima i sporednih  ulaza ali su oni sazidani armirani i to su ploce po pola metra ako ne i deblje,naprimer fazanerija gde je nekad bila /to retko ko zna ali ima ljudi koji znaju/tu je jedini ulaz ali potrebna je lopata i rad i to veliki je poso to nemoze 2-3 coveka da odradi treba vise ljudi,i dal bi se nesto naslo jedino da se oslonimo sto je to pretrazivano 50 godina pa da se oslonimo na savremenu danasnju tehniku,naprimer postoji detektor univerzalni da kazem podvodni i klasican koji daje preciznost 90 % do 3 metara dubine ali kosta 10 000e
Odgovori
Postovani forumasi,

ovo ja bas sjajna tema koju je g.Kosac zapoceo.Zaista on je jedan od retkih ovde za koje mogu reci da su pogodili srz cele ove nase avanture a da se pritom vidi i iskustvo koje zraci iz njegovih reci.Sada je svima valjda jasno da to nema veze sa Hajducima pa da je cak starije i od Rima.
Hodnici na Staroj planini su pak najveci a ovom priliko cu Vam skrenuti paznju na jedan koji vodi od Gamzigrada(Istocna Srbija) ka planini Rtanj.Naime u taj hodnik je usao cuveni Dragoslav Srejovic a ulaz je pronadjen kod Hrama Boginje Kibele.Mislim da je i tu bili stradalih a i Srejovic je imao povrede ali se o tome nije pricalo.Deo tih saznanja preneo je prijatelju koji je to iskoristio za scenario u filmu Sabirni centar.Tu je bas lepo i kroz alegoriju prikazana misterija vremenskih kapija i portala...hodnici vremena.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
Zdravo svima
Jos malo o tunelima. Sa mojim velikim prijateljem sa kojim sam radio veoma dugo i odavno... presli smo skoro oko 40 km tunela.Raznih visina oblika i dubina.Nisu samo tuneli ispod gradova...vec ih ima po celoj Zemlji..Nikada se ne nalaze tuneli pod pravim uglom a ima ih raznih...SVE ulaze zu zatvorili...U jednom delu nase zemlje sam naisao na nekoliko povezanih odaja od kojih je poslednja precnika 50 metara i visine 30 metara.U jednoj od odaja postoji izvor svetla koji trenutno samo treperi....a;o o ovome drugi put...Samo da se malo zagreje atmosfera
Pozdrav svima
Odgovori
U bre kosac....
da sE ZAGREJE... >Sad

Anunaki
Odgovori
Veliki poz Kosac    Bravooo  samo ti moses Veliki Poz
Odgovori
Klesana srna i umetnos sudo kako mosele takva da klesat orginal  samo ne edna  srna ima uste da znaete sekoja e razlicna da znaete site zatova ste vo zabluda POP MARTIN I HIMOVIC I KLUC  POZ
Odgovori
debre- himovich... stiga so tvoite prazne prikazki -postavi bar jedna slika ...umoriseme da cimam sto ti znaes ,pa neces da spodeli sa nama prostosmartnite-divimse...imas i znaes sve u nesta ...pa vadi gi parite...  pozzz.
Odgovori
Postovani g.Kosac,

veoma je interesantan komentar koji ste objavili i svakako impozantno je Vase iskustvo i iskazana hrabrost.Da li Vi smatrate da su sve te tunele i citav lavirint hodnika iskljucivo gradili Rimljani?

Prostorija koju opisujete je zaista tih razmera ukazuje da je verovatno tu mauzolej nekog Kralja ili Imperatora verovatno iz kasnijeg doba IV na V vek.Prisustvo svetla tzv.vecno gorucih lampi je poznato kao obavezan detalj grobica Careva i Imperatora.To sto tinja ukazuje da je dirana ...verovatno je neko pokusao da je iznese ili mozda unisti iz straha.

Poruku ste napisali kao da saljete odredjenom krugu poruku pa je ja dalje necu analizirati.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)