12-11-2012, 01:07 AM
Neeeepooopraaavljiiv...
|
Probus
|
|
12-11-2012, 01:07 AM
Neeeepooopraaavljiiv...
10-12-2012, 08:48 PM
zanimljiva diskusija
ja kao glavna mirodjija i zaprska moram da dodam e vako ja kao pocetnik i neko ko nema dve blage veze o numezmatici i ostalim pratecim pojavama ovog hobija nudim na prodaju iste ili slicne novcice po ceni od 24 eura po komadu nisu moji dobio sam na poklon iz azije neki kazu da su orginal neki kazu da su fals ipak mislim da su orginal jer su rimnjani osvojili kinu 345 p.n.e ..... kataloska vrednost novcica to sto pise u katalogu ako dobijes 10%budi hepiiiiii
10-12-2012, 09:16 PM
Evo ga i najgori medju svom djecom....ja bas zaboravio na ovu temu i ti je sada opet podgrija....Kiza je taman spremio antoniniana u svoju kolekciju a kolega Konan se bas i nije javljao u zadnje vrijeme (ili sam ja propustio njegove komentare
), i sad ce opet poceti mlacenje prazne slame .
11-12-2012, 01:00 AM
jok...
11-12-2012, 12:24 PM
ja jesam najgori od sve dece ali ti si milance moj najbolji drug ....tu si negde
imas applaud od mene necemo da mlatimo slamu praznu inace ja sam protivnik prodaje za dzabaka i pristalica sam ako nesto sto prodajem treba da prodam za bagatelu 500-600 dinara ma neka hvala neka ga kod mene vodu i leba mi netrazi inace u ovom hobiju sve lepo zarade sem tragaca koji se najvise namuci najvise ulozi sretstva a najmanje dobije zato nemojte da prodajete jeftino ta lova vam nista neznaci ostavite sebi ili prodajte poklonite muzeju ili u najgorem slucaju bacite ga u wc solju pa kad nevredi neka ide tamo gde pripada bolje su sve solucije nego da prodas nekom gologuzanu koji je umislio da je opasnan strucnjak i veliki jeb..c finansisku dobit nemas ali neces imati ni onaj osecaj da su te zajebali i napravili konja od tebe radis za njih nece moze bar kod mene tako nebivaaaaa pre neku godinu sam bacio punu kesu u kontenjer i to sam nosio da poklonim jednoj instituciji nasoj koja bi trebalo da to oberucke otkupi i bude zahvalna a oni ni polkon nisu umeli da prime gledali me ko da sam pao s marsa nisu navikli vidi budala doneo da pokloni pa onda sledi idite kod kurte u kancelariju pa kako on kaze ja kod kurte...e nije kurta mora murta ja kod murte a murta nema pojma sa zivotom murta samo sedi i prima platu nikada nije ni radio nista niti zna ...a i zasto bi nije lud kad mu se moze i tako isetase me ja poludim izadjem napolje i srokam sve u kontenjer
11-12-2012, 12:45 PM
to majstore razbij gi,hihihih
11-12-2012, 01:11 PM
Aaaferim Bodo.
11-12-2012, 05:04 PM
(11-12-2012, 12:24 PM)bodatajson link Piše:inace ja sam protivnik prodaje za dzabaka i pristalica sam ako nesto sto prodajem treba da prodam za bagatelu 500-600 dinaraTakva sam ti i sama . Pa nisam lud da nekome dam nekakav denar za 20 evrica a on ga poslije na aukciji prodaje za 200 i vise, neka bagra uzme detektor i lopatu u ruke i na teren, poslije ce valjda skontati kako je biti tragac . Sto se tice postenja samih aukcionara, da vam ispricam moj dozivljaj... Pomenucu imena pa ako admin misli da ne treba neka ih izbrise (tj ime). Moj prijatelj je poslao meni u Austriju jedan primjerak rimskog novcica, koji je po svoj prilici jedini poznat te vrste. radi se o jednom srebrnjaku. Poslao je da mu ga probam prodati. Igrom slucaja u Becu upoznajem, vjerovatno svima, poznatog aukcionara iz Svicarske, "gospodina" Tkaleca. Kada sam mu pokazao taj novcic on je rekao da ga mora imati. Posto nije htio isplatiti u kesu ja mu ga nisam ni dao. Nakon nekog vremena, culi smo se i on je htio da dodje kod mene kuci, na sta sam ja pristao. Dosao je sa suprugom, malo se popilo (on je popio ja ne pijem) i onda je trazio opet taj novcic. I ovaj put nije htio da da kes vec ga je htio dati na aukciju. Nazvao sam kolegu i pitao ga sta da radim, on je rekao da mu ga dam sto sam ja i ucinio. On je sav sretan otisao kuci. Istu vece me naziva telefonom da mi kaze da je polomio novcic dok ga je vadio iz kutijice. Sta da se radi, kaze on poslace ga za englesku jer tamo postoji nekakav restaurator koji ce to da popravi. Sta sad ja da radim, neka ga salje. U svakom slucaju novcic je restauriran i stigao je na vrijeme da bude na aukciji. Posto sam dobio potrebne podatke, i ja i ovaj moj prijatelj (ja iz Austrije a on iz RS BiH) smo pratili aukciju uzivo preko interneta, ja sam cak bio na poslu pa su i dvojica mojih radnih kolega visili sa mnom na internetu, cekajuci prodaju. Sve je proslo navodno ok, novcic je prodat za lijepu sumu, svi zadovoljni. Meni je taj isti aukcionar obecao 10% od njegovog procenta na prodajnu cijenu a i prijatelj mi je obecao odredjeni dio. Sve je to u redu, jedini problem je taj da "gospodin" Tkalec nikada nije isplatio taj novac a kako stvari stoje nikada i nece. Meni je sada nezgodno zbog prijatelja, moze covjek pomisliti da mi je ovaj dao novac i ja ga zadrzao za sebe iako on kaze da ne sumnja u mene. Taj isti novcic se nakon toga pojavljuje opet na aukciji u engleskoj i ne biva prodat. Sta se sada trenutno sa njime desava ja ne znam.... Sta sam htio ovim reci? Ako vec prodajete onda samo solarno placanje a davanje uz potvrdu mozete okaciti macku o rep. Ja imam potvrdu da sam taj novcic njemu predao, ali sta da radim sa njom?
11-12-2012, 05:30 PM
HEHEHE CIKA Tkalec
nudio sam iz zezanja novcic koji je nepublikovan jedinstven ista prica sve moze kes nema aukcija dodji sedis cekas kraj aukcije dobijes mani reko jok ciko ti meni kes ja tebi novcic pa radi sta hoces prodaj ga na aukciji za sto miliona meni daj ono sto trazim dok nevidim kes novcic neide iz moje ruke...naravski provalili me da bez kesa necu dati novcic pa digli ruke dosta se ljudi zali na njega cuo sam da nesme da pridje blizu srbije kamo li da dodje ovde mislim da treba javno govoriti o tome da nebi platili skolu oni koji neznaju ljudi su cak placali kartu smestaj i sve ostalo i na kraju bili prevareni
11-12-2012, 10:42 PM
Imao sam prepisku sa doticnim u vezi jednog takodje retkog novcica, procenjen na visoku cifru sa 5 nula, ali se nista nismo dogovorili. Poslao sam mu slike i od tada cuti. Inace mi ga je proporucio jedan batica sa ovog foruma. Jedan drugi redak novcic sam dugo pokusavao da prodam, u pitanju je denar cezar-slon, moj nalaz, i na kraju sam ga menjao za gareta gti2500 i to uz doplatu. Covek mi ga je u zameni racunao duplo vise nego sto su mi najvise nudili kesa za njega. I to je bar 4 puta ispod kataloske cene. Ali, idemo dalje...
|
|
|
|
|