20-02-2012, 02:42 AM
Hteo bih da pozdravim sve clanove foruma, naravno i da cujete jednu od mojih prica: Krajem oktobra i pocetkom novembra prosle godine, obilazeci moje imanje na selu, koje se inace nalazi na jugoistoku srbije, doziveo jedno veliko iznenadjenje. Naime, nadomak mojih livada postoji neka dolina (neki usek, potok) koji je obrastao hrastovom sumom, ta suma je jednim delom moja i tu negde se nalazi medja sa komsijom, koji ne zivi i retko dolazi u selo. Prosao sam liticom, i ugledao jedan otvor na povrsini zemlje a koji se nalazi ispod jednog oveceg kamena. Otvor je bio sirine oko jednog metra, dubina otvora je bila oko 1,5m, gde na dnu postoji kamen ili materijal koji je pao sa tog otvora. Spustio sam se u rupu i eto iznenadjenja, odmah sa leve strane postoji tunel, okrenuo sam se sa desne strane takodje postoji jojs jedan takav tunel. Izasao sam i otisao kuci. Sutradan sam uzeo uze (konopac, juze,) duzine 40 metara, kvalitetnog materijala (uze koje koriste alpinisti), poveo moju kucu, vezao je i pustio levim tunelom, otisao je svom duzinom kanapa i vratio se. To isto sam ponovio i sa desnim tunelom. Tuneli su sirine oko metar, visine izmedju 1,6 do 1,8 u proseku, dok su zidovi veoma kvalitetno odradjeni mesavinom klesanja i zidanja. Nakon toga otisao sam kuci i zbog posla otisao iz sela. Sada , nakon otopljavanja ovog snega u planu sam da nastavim istrazivanje. U to ime zamolio bih sve clanove, koji imaju neko iskustvo, da mi objasne sta mi je neophodno da ponesem samnom i na koje stvari da obratim paznju. O daljim mojim aktivnostima, bice blagovremeno obavesteni svi clanovi foruma. Unapred zahvalan, mixon.ama