![]() |
|
Tunel ... - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Priče i legende o zakopanom blagu (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-24.html) +---- Tema: Tunel ... (/thread-600.html) |
Tunel ... - mixon.ama - 20-02-2012 Hteo bih da pozdravim sve clanove foruma, naravno i da cujete jednu od mojih prica: Krajem oktobra i pocetkom novembra prosle godine, obilazeci moje imanje na selu, koje se inace nalazi na jugoistoku srbije, doziveo jedno veliko iznenadjenje. Naime, nadomak mojih livada postoji neka dolina (neki usek, potok) koji je obrastao hrastovom sumom, ta suma je jednim delom moja i tu negde se nalazi medja sa komsijom, koji ne zivi i retko dolazi u selo. Prosao sam liticom, i ugledao jedan otvor na povrsini zemlje a koji se nalazi ispod jednog oveceg kamena. Otvor je bio sirine oko jednog metra, dubina otvora je bila oko 1,5m, gde na dnu postoji kamen ili materijal koji je pao sa tog otvora. Spustio sam se u rupu i eto iznenadjenja, odmah sa leve strane postoji tunel, okrenuo sam se sa desne strane takodje postoji jojs jedan takav tunel. Izasao sam i otisao kuci. Sutradan sam uzeo uze (konopac, juze,) duzine 40 metara, kvalitetnog materijala (uze koje koriste alpinisti), poveo moju kucu, vezao je i pustio levim tunelom, otisao je svom duzinom kanapa i vratio se. To isto sam ponovio i sa desnim tunelom. Tuneli su sirine oko metar, visine izmedju 1,6 do 1,8 u proseku, dok su zidovi veoma kvalitetno odradjeni mesavinom klesanja i zidanja. Nakon toga otisao sam kuci i zbog posla otisao iz sela. Sada , nakon otopljavanja ovog snega u planu sam da nastavim istrazivanje. U to ime zamolio bih sve clanove, koji imaju neko iskustvo, da mi objasne sta mi je neophodno da ponesem samnom i na koje stvari da obratim paznju. O daljim mojim aktivnostima, bice blagovremeno obavesteni svi clanovi foruma. Unapred zahvalan, mixon.ama Re: Tunel ... - APIS - 20-02-2012 Prelistaj poruke. Re: Tunel ... - zeus - 20-02-2012 (20-02-2012, 02:42 AM)mixon.ama link Piše: Tuneli su sirine oko metar, visine izmedju 1,6 do 1,8 u proseku, dok su zidovi veoma kvalitetno odradjeni mesavinom klesanja i zidanja. Na osnovu ovog opisa, pretpostavljam da je gradjevina Rimska. Verovatno su pomocni tuneli napravljeni, sluzili za neku vrstu, da pobegnu u slucaju opasnosti. Postavlja se pitanje, gde oni vode? Rekao si da si sa jugoistoka Srbije, Verovatno se u toj okolini nalazi, ili jos nije otkriveno neko podzemno Rimsko utvrdjenje. Sve u svemu veoma je zanimljivo, sta vise ako zelis, napisi mesto ili grad u kome se nalazi. Nisam napisao da mi kazes tacno mesto vec neki radius, da bi moglo uz pomoc google earth-a da se istrazi oblast. Misleci na, mozda se bas nalazi, ili vodi u neke od Rimskih poznatih utvrdjenja. Sto se tice samog istrazivanja, osnovno pravilo je, oprez uvek, unutara nista nediraj, (ako moras nemoj golim rukama) cak bi bilo bolje slikaj ili snimaj, sa danasnjom tehnologijom mozes sve raditi veoma oprezno. Naravno vec si upoznat, da ne zaboravis put odakle si se vratio, ako ima znakova u tunelu obavezno slikaj i postavi slike ovde tako ce se jos lakse utvrditi iz kojeg je perioda. i naravno komletna speoloska oprema. Moj licni savet bi bio, da prijavis nekoj Arheoloskoj ustanovi. Re: Tunel ... - sarapt - 20-02-2012 kako se trazi to na google eart Re: Tunel ... - mixon.ama - 21-02-2012 Zahvaljujem se Zeusu, i Dalahanu kao i Apisu. Hteo sam samo da dam jedan mali komentar Zeusu, nisam pristalica prijavljivanja drzavnim institucijama, obzirom da ONI nose sve, neostavljaju i tu crkavicu. U nasem glavnom gradu je stiglo jos cetiri aviona namenjena bas za ta istrazivanja. Uma guska je prelistana do najsitnijih detalja. Licno smatram da tu nema objektivnosti i zato radi sam pa sta bude. Za Sarapta: Moras imati instaliran googl earth, kada otvoris, u gornjem levom uglu moras ukucati lokaciju koju zelis pregledati zatim zarez i obavezno serbia ostalo ce ti biti jasno. Apis, javicu se. Srecno
Re: Tunel ... - APIS - 21-02-2012 Jeste.. Oni sve to trpaju sebi u kase aprodadose sve zivo... Re: Tunel ... - zeus - 21-02-2012 (20-02-2012, 08:51 PM)sarapt link Piše: kako se trazi to na google eart Pisao sam vec na ti temu pogledaj Re: Tunel ... - zeus - 21-02-2012 (21-02-2012, 01:34 AM)mixon.ama link Piše: Hteo sam samo da dam jedan mali komentar Zeusu, nisam pristalica prijavljivanja drzavnim institucijama Mora da se napise, jer forum citaju svi.
Re: Tunel ... - milan - 21-02-2012 (21-02-2012, 08:40 PM)zeus link Piše: [quote author=sarapt link=topic=818.msg5298#msg5298 date=1329763912] Pisao sam vec na ti temu pogledaj [/quote] Zeus druže, Hotfile je obrisao tvoj upload ili ti sam- nema ga,Tako da ga ne mogu koristiti novi ?lanovi. Ako možeš, obnovi im ga!? Re: Tunel ... - milan - 21-02-2012 "??? ???????? ?? ??? ???????? ???? ????????? ?????, ??? ?? ???????? ?? ?????? ????????." |