Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 394 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 392 Gost(iju)
Bing, Google

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 54
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,678
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 875
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,561
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 649
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,909
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,102
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,733
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,327
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,568

zapis
Poslato od: tragalo - 09-10-2012, 04:54 PM - Forum: Interesni naogjalista na mestoto - Odgovora (8)

nasa marsuta e pocela ovako  posli smo iz sela koe e bilo bukvalno sramnato sa zemjom ostao e pustos iza nas
krenul'i smo'  sa mesta zvano prosija nosili smo veliki teret snama nesto e ostalo i tu a ostatka tereta smo nosili snama'krenuli smo preko brda presli preko preslapa spustili smo se preko ivanove livade nailazimo na jaki izvor
zadrzavamo se tu malo kad smo krenuli i od tu iza nas e ostao veliki teret blizu izvora na kamenu znak kuceca noga
spustili smo se pokraj stainski dol sve do mesta gde se spajaju tri dola tu smo se zadrzali malo duze na samom sastavu dolova ostao e znak koi ce dase gleda samo leti kad e voda slaba  malo dale od dola na edno 100do 150 met nalazi se kamen pored puta na njemu e ostao vrabac kljun vrabca gleda u ostavninu ostavnina ispod ploce na kojoj ima znak produzili smo pokraj dola sve do mesta gde se dol uliva u rekicku naiulazimo na tri vodenice  pored nih izvor do izvora e ostao kameni samar idemo niz reku nailazimo na vodopad karsi vodopad ulazi u pesteru tu smo otavili ostatak i razbezali se er nam e dojavljeno da ce nas napasti ........

Štampaj ovaj članak

Zdravo do site!!!
Poslato od: Elenicki - 08-10-2012, 10:04 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (3)

Ako e nekoj zainteresiran za sorabotka vo Bosilegradskiot kraj,pcinski okrug,znam dosta znaci kako na prConfusedindjir vodenici,kvacka so 12 pilinja,vojnik so puska bez ednata noga isklesan na karpa,nozici i dosta drugi raboti neka pise.pozz do site i sekoe dobro!

Štampaj ovaj članak

Pomoc. Tumacenje znaka: saka,sapa, 4 crte
Poslato od: geolock - 08-10-2012, 04:30 PM - Forum: Znakovi - Odgovora (6)

Pozdrav kolege.

Pronasao sam jos znakova na lokaciji koju pretrazujem.
To je saka na kamenu (i u njoj nesto kao vucija sapa) iznad koje se nalazi 4 urezane linije. (vidi sliku) Na kamenu ima jos oznaka u vidu strelica i rupa.
Ukoliko neko moze da mi da neko pojasnjenje o nadjenim znacima bio bih zahvalan.
Inace, kacim vec nekoliko postova ali niko ne nudi odgovore vec "pametuje" i nudi saradnju a kad ja na to pristanem
vise se ne javlja. Ja ne trazim "poklon" vec pomoc, savet i mogucu saradnju. Toliko od mene.
Hvala
[Slika: 30wpbex.jpg]
[Slika: 108e3jc.jpg]
[Slika: 15ywtba.jpg]

Štampaj ovaj članak

PIROCANCI TRAZIM SLEDECE MESTO I ZNAKOVE !!!
Poslato od: sladjanko - 08-10-2012, 02:23 AM - Forum: Znakovi - Odgovora (3)

ZVANO MESTO BRAT I SESTRA i visoki GREBEN.
Od znakova trazim KRST VELIKI,COVEKA I DEVOJKU NOSI TANJIR I KASIKU (iskovani na kamen ne mali kamen) ovo se nalazi oko POGANOVA.
Ako neko zna neka se javi ja za dalje imam sta treba da se radi

Štampaj ovaj članak

prodajem kraj je svemu
Poslato od: zmija - 07-10-2012, 10:39 PM - Forum: Prodajem - Odgovora (2)

Prodajem DELTA SNIFFER XR-71 sa tri sonde 32cm, 50cm i 1x1m cena 250e. Ne prodajem zato sto nije dobar vec vise se necu baviti ovim hobijem. Uz detektor ide poklon slusalice,L antene cetri para raznih dimenzija i to nije sve poklanjam sve pisanije, opise,zapise,tulmacenje znakova i simbola, raznih srednjovekovnih pisma itd,sve sto sam posedovao u vezi ovog hobija poklanjam uz detektor. Detektor je kupljen u julu 2012g ocuvan i nigde nije ostecen.Moze testiranje na teritoriju okoline Bora, za detektor garantujem ko nije zadovoljan vracam novac. Svako ko je zainteresovan moze me kontaktirati na telefon 062/89 30 355 nemojte mi slati poruke jer na poruke necu odgovoriti kao i na forumu ne saljite poruke jer izlazim sa foruma kontakt samo preko telefona. I da napomenem cena je fiksna jer je placen 300e.

Štampaj ovaj članak

prodajem kraj je svemu
Poslato od: zmija - 07-10-2012, 10:34 PM - Forum: Kupovina - prodaja metal detektora - Odgovora (2)

Prodajem DELTA SNIFFER XR-71 sa tri sonde 32cm, 50cm i 1x1m cena 250e. Ne prodajem zato sto nije dobar vec vise se necu baviti ovim hobijem. Uz detektor ide poklon slusalice,L antene cetri para raznih dimenzija i to nije sve poklanjam sve pisanije, opise,zapise,tulmacenje znakova i simbola, raznih srednjovekovnih pisma itd,sve sto sam posedovao u vezi ovog hobija poklanjam uz detektor. Detektor je kupljen u julu 2012g ocuvan i nigde nije ostecen.Moze testiranje na teritoriju okoline Bora, za detektor garantujem ko nije zadovoljan vracam novac. Svako ko je zainteresovan moze me kontaktirati na telefon 062/89 30 355 nemojte mi slati poruke jer na poruke necu odgovoriti kao i na forumu ne saljite poruke jer izlazim sa foruma kontakt samo preko telefona. I da napomenem cena je fiksna jer je placen 300e.

Štampaj ovaj članak

Minediver- 2 pulsni detektor sa diskriminacijom
Poslato od: roman - 07-10-2012, 06:22 PM - Forum: PI - Odgovora (5)

[Slika: 124v409.jpg]

[Slika: s2r7g3.jpg]

Miner-2

Miner-2 ist ein Pulsdetektor  mit Diskriminator. Das System arbeitet isoliert vom Pulsteil  mit DC-Wandler.
Miner-2 arbeitet mit einer Akkuspannung von 21.6Volt. Der Peak kann max. 800 V betragen. Im Pulsteil befindet sich ein leistungsstarker IGBT.
Miner-2besitzt einen eigenen Prozessor für die Pulserzeugung und die Signalverarbeitung.
Der Diskriminator verarbeitet 8Knoten auf der Basis einer Gewichtung. Das bedeutet es funktioniert wie eine Waage. Links Ferromagnete Anteile - Rechts Edelmetalle. Je nach Anteil kippt die Waage rechts oder links. Es wird also auch ein Mix angezeigt.
Miner-2 gleicht sich beim Start automatisch ab. Es ist also lediglich der Kontrast und die Akkuspannung einzustellen.
Die Parameter lassen sich mit den Links/Rechts und den Auf/Ab Tasten ohne Menüaufruf ändern.
Im Menü lassen sich in 20 Programmen Parameterkombinationen abspeichern. Je nach Gelände ist also das entsprechende Programm möglich.
Die Funktionsvielfalt wird dann später im Handbuch dokumentiert. Das sollte jedoch niemand daran hindern sich selber einzuarbeiten. Für den Selbstbau liegen alle Informationen vor.

Technische Daten

Akkuspannung : Nicad/NiMH 21.6V/2Ah
Pulsleistung : 510W/yS
Betriebsstrom : 220-450mA
Display : 128x64 Pixel/Led
Tastatur : Folie 3x4 Tasten
Diskriminator : Ja
Eindringtiefe(28cm/Spule) : 210 cm
Eindringtiefe(50cm/Spule) : 280 cm
Eindringtiefe(100cm/Spule) : 320 cm

[Slika: 2ntck0p.jpg]

[Slika: ifzkfq.jpg]

miner-2.zip

http://www15.zippyshare.com/v/68861512/file.html
miner-2.pdf

http://www15.zippyshare.com/v/77943338/file.html

To je kompletna dokumentacija o ovome detektoru ima li neko iskustva sa njim?

Štampaj ovaj članak

Xp G-MAXX II sonda 27 cm
Poslato od: rogic73 - 07-10-2012, 08:30 AM - Forum: Komentari i testovi - Odgovora (2)

Pozdarv poštovane kolege! Pre dva dana sam od Baneta kupio  Xp G-MAXX II  sa sondom od 27 cmm. Juče sam išao na teren sa njim i imao sam oko desetak nalaza (rimski bronzani novčići, delovi bronzanog nakita). Mogu reći da sam zadovoljan sa njim jer je otkrio malu rimsku bronzanu paricu prečnika 15 mm na dubini od 25 cm u strašno suvom i tvrdom zemljištu.  Ranije sam pretraživao taj isti teren sa Minelab Musketeer Advantage  sa TS 1000 sondom, ali nisam postizao tu dubinu sa tako malim novčićem iako je onda bilo i vlažnije i mekše zemljište. Puno sreće i uspeha u daljem radu vam želim.

Štampaj ovaj članak

KAKO DOBITI HEMIJSKIM PUTEM CISTO ZLATO OD 24k FINOCE 99,95% !!!
Poslato od: grotagold - 07-10-2012, 02:47 AM - Forum: Zanimljivi linkovi - Odgovora (1)

Za sve one koji zele da se bave malo i hemijom (recimo dok traje zima) a u toku sezone su "nasli" razne zlatne novcice ili drugi sitnis po plazama i njivama a zele da od toga dobiju cisto zlato evo jedna od metoda da se to dobije. PS..nebih bas preporucio amaterima jer u ovim procesima ima i te kako otrovnih isparenja koji su veoma opasni po zdravlje coveka.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WJ4sOiT_WWA&feature=bf_prev&list=SPD57E55A790391C71[/youtube]

Štampaj ovaj članak

Ha ha ha ha ...
Poslato od: grotagold - 07-10-2012, 01:50 AM - Forum: Zanimljivi linkovi - Nema Odgovora

;D...ovo sam naprosto morao da postavim-ako nizbogcega drugog ono bar da se covek slatko ismeje (ne zbog vrste metaldetektora) ;D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AKCiQA-EdBw&feature=g-crec-u[/youtube]

Štampaj ovaj članak