Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 465 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 462 Gost(iju)
Google, Bing, Applebot

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 54
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,762
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 875
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,561
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 653
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,912
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,107
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,743
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,333
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,569

jedno i po rucni mac
Poslato od: Indian86 - 02-02-2013, 03:00 PM - Forum: Razno - Nema Odgovora

A evo jedno i po rucni mac.Ovaj je isto od obicnog gvozdja,rucka od gvozdja oblozeno drvetom i kozom.Spajani metalni delovi hladnim kovanjem.Duzina cela sa ostricom i ruckom 100cm,sirina ostrice 4cm,tezina 1,60kg.Sta mislite,da li da graviram nesto ili da ostavim ovako cisto?

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Štampaj ovaj članak

POP do pola
Poslato od: gold - 02-02-2013, 12:55 AM - Forum: Znakovi - Odgovora (23)

U malu pesterku pop do pola So ime so kapa  ispod njega u podnastresnicu drugi pop  jos ispod na sastav na tri dola kobura gadja u ?  na ---- kamen iznad njim gore visoko ------ krst ima jos znaci ali ajde koj ima dokumenat neka kaze nest on.

Štampaj ovaj članak

OTVORENA PECINA SA DVA ULAZA
Poslato od: mile - 01-02-2013, 11:59 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (10)

OTVORENA PECINA  NADJEN NOZ I KOTAO

Štampaj ovaj članak

Dvorucni mac
Poslato od: Indian86 - 01-02-2013, 02:11 PM - Forum: Razno - Odgovora (8)

Evo dvorucni mac koji sam pravio,materijali su obicno gvodje,ostrica je od dela starog prozora koji je skinut sa umetnicka akademije iz Beograda,kada smo na njoj radili,rucka je metalna oblozena kozom,spojeno je varenjem,i graviran,za ukras.Duzina cela sa ruckom i ostricom je 130cm a tezina je 2,07kg,sirina ostrice je 5cm.Gravirane reci u guard sa jedne strane "MEMENTO MORI" a sa druge "DEUS VULT"

Štampaj ovaj članak

Prsten
Poslato od: donce - 01-02-2013, 11:18 AM - Forum: Nakit - Odgovora (6)

I moj made in Karaburma aparat da zapisti, bio je i red.

[Slika: IMG0178A.jpg]
prsten

[Slika: IMG0180A.jpg]
unutrasnja strana

[Slika: IMG0181A.jpg]
krunica

Slike su malo bez veze, porucio sam bat. za aparat ( dok stigne ove su ), pa cu uslikati u vecoj rezoluciji.
Prsten je srebrni sa prelepom krunicom. Neki listici, ili grancica sa listicima pojma nemam, ali stvarno je lep. Nalaz je okolina Bg.-a, ka Mladenovcu kad se krene.

P.S. Sad sam se setio posta o (o)Tresibabi, pa mozda je to mesto ;D.

Štampaj ovaj članak

KAKO SE TO RADILO...ceo film
Poslato od: grotagold - 31-01-2013, 06:16 PM - Forum: Ispiranje zlata i traganje za grumenjem - Odgovora (3)

http://www.youtube.com/watch?v=xbbxzYB4gx4

Štampaj ovaj članak

Sombor!?!
Poslato od: Indian86 - 31-01-2013, 12:10 PM - Forum: Geografske karte - Odgovora (6)

Zna neko neke lokalitete kod Sombora,Apatina i okolnih sela?Ili mape,karte,price,legende?
Hvala u napred! Smile

Štampaj ovaj članak

Maria Theresia u kanalu :)
Poslato od: Indian86 - 31-01-2013, 11:11 AM - Forum: Numizmatika - Odgovora (6)

Kod jednog kolege smo kopali kanal za auto.Zavrsili i posle par dana cistili oko kanala i iz grumena zute zemlje ispala Maria Smile
Samo sto se nevidi tacno iz koje je godine,konta se 176?,na slikama se jos slabije vidi.

Štampaj ovaj članak

Misteriozna Mumija
Poslato od: donce - 31-01-2013, 10:06 AM - Forum: Zanimljivi linkovi - Odgovora (2)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cAAl50dvnck[/youtube]

O cemu se zapravo radi?

Dok su kopaci zlata trazili zlato po planinama u San Pedru, slucajno su pronasli zlatnu zilu i probili zid koji im je posle obrusavanja otvorio prolaz do prostorije dimenzija 1.2 m visoka i siroka, a duboka oko 5 metara. Na sredini prostorije nalazila se mumija koja je bila postavljena u sedecem polozaju, sa prekrstenim nogama i nalazila se na nekom ritualnom kamenu.

[Slika: mumija.jpg]
mumija

Kopaci su uzeli mumiju i poneli je sa sobom. Izgledala je kao kip velicine oko 18 cm. Posle puno godina uradjeno je detaljno ispitivanje i snimanje rengenom. Na zaprepastenje svih ustanovljeno je da kip zapravo predstavlja pravu osobu i tu je krenula misterija. Svi Americki naucnici i lekari su se okupili da daju svoj sud o ovom fenomenu. Neki su tvrdili da je to mumificirano dete, drugi su opovrgli ovu teoriju i rekli da se radi o mrtvo rodjenom detetu koje je bolovalo od  anencefalije.
Anencefalija je bolest gde se deca radjaju bez mozga ili sa delimicno razvijenim mozgom i nepravilnom lobanjom.
  Medjutim 1950-te godine mumiju je pregledao poznati biolog i istrazivac iz Americkog muzeja prirode i dosao do zakljucka da je skelet zapravo u vreme smrti imao 65 godina, a da je nepravilna lobanja nastala od udarca tupim predmetom.

[Slika: skelet.jpg]
Skelet

Svoju tvrdnju je potkrepio i cinjenicom da su jos neke kosti u skeletu bile polomljene. U prilog njegove tvrdnje ide i to sto su mumiji zubi vec bili ispali, sto je kod beba nemoguce da se dogodi. Tvrdio je da je mumija predak africkih Aboridzina i naveo da je to konacni dokaz o tome da su Afrika i Americki kontinent ranije bili u zajednici.
Drugi su za poreklo ovih malih ljudi govorili o nekom plemenu Nimerigar koje je u direktnoj vezi sa Sosonima i da su bili jako agresivna vrsta malih ljudi.
Medjutim niko nije uspeo da objasni kako je mumija postavljena bukvalno unutar stene bez ikakvih tragova kopanja, busenja ili bilo cega slicnog. Jos misterioznije je to sto je posle par godina od ispitivanja ovog poznatog biologa, mumija nestala. Nije samo mumija nestala vec i poslednji poznati vlasnik izvesni Njujorski biznismen po imenu Leonard. Danas bi bilo moguce odraditi sve vrste ispitivanja pa cak i DNK analizu, ali mumije nema.
Americki prirodnjacki muzej je dao i nagradu od 10.000 dolara onome ko uspe da vrati mumiju u "PRAVE" ruke tj. Muzeju u Vajomingu.

[Slika: nagrada.jpg]
Nagrada

Sta je zapravo ova mumija niko ne zna. Genetski eksperiment vrsen od strane neke ranije civilizacije ili prosto dete rodjeno sa nedostacima, mozda nikada necemo saznati, ali definitivno nesto postoji, Istina je tamo negde.

Štampaj ovaj članak

Samostrel
Poslato od: Indian86 - 30-01-2013, 10:03 PM - Forum: Razno - Odgovora (21)

Sinoc sam se registrovao,pa eto nesto da postavim.Bavim se umetnickom bravarijom a to mi je kao hobi,pored istrazivanja.Mislim pravim tako neka srednjovekovna oruzja kao ovaj samostrel.Imam jos par stvari,na pr macevi,stit i slicno,postavicu ih sledeci put,ako nekog zanima. Smile
Inace ovo je od nekog tvrdog drveta,ne znam tacno kojeg,opruga od Trabanta,i ostale delove od obicnog gvozdja,otbada sto ostane od bravarije,i koristim uze,koje nije montirano na slikama.Inace sam ga koristio samo kuci u pucanje u metu,nisam lovac a i ne bih ubijao zivotinje,vise mi sluzi kao ukras.Jako je jak!To je to. Smile

Štampaj ovaj članak