Dobro došli, Gost
Morate da se registrujete pre nego što mognete da pišete na forumu.

Korisničko ime

Lozinka

Pretraga Foruma

(Napredna Pretraga)

Statistika Foruma
» Članova: 2,120
» Najnoviji član: ilko
» Tema foruma: 6,341
» Poruke foruma: 51,011

Puna Statistika

Na vezi Korisnika
Trenutno je 534 korisnika na vezi.
» 0 Član(ova) | 531 Gost(iju)
Google, Bing, Applebot

Poslednje Teme
Znaci? Priroda?
Forum: Znakovi
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 03:02 PM
» Odgovora: 0
» Pregleda: 54
postavka opisa za srbiju
Poslednja Poruka: Skopje996
18-06-2026, 02:57 PM
» Odgovora: 80
» Pregleda: 19,761
Banja Topilo kod Niša
Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska
Poslednja Poruka: Udica
17-06-2026, 09:16 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 875
Suva planina Kosmovacko
15-06-2026, 02:25 PM
» Odgovora: 1
» Pregleda: 1,561
SREDNJEVEKOVNI GRAD POBED...
Forum: Razno
29-05-2026, 05:21 PM
» Pregleda: 651
Miljkovac
Forum: Zanimljivi lokaliteti
28-05-2026, 07:07 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 2,909
mesto UM Niški kraj
Forum: Razno
25-05-2026, 10:41 PM
» Odgovora: 3
» Pregleda: 3,104
Kanjon reke Jerme
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 08:40 PM
» Odgovora: 20
» Pregleda: 11,741
Kladovo i okolina
Forum: Oglasna tabla
25-05-2026, 06:54 PM
» Odgovora: 4
» Pregleda: 3,329
Vranje, Vladičin Han, gre...
Forum: Zakopano blago u Srbiji
25-05-2026, 06:38 PM
» Pregleda: 1,569

KUPUVAM DETEKTOR SAMO MAKEDONIJA
Poslato od: PiksiMC - 15-12-2016, 09:21 AM - Forum: Kupujem - Odgovora (2)

Kupuvam detektor zamo od makedonija po moznost do 300 eur HITNO!

Štampaj ovaj članak

Pomoc oko znaka, i nalaza...
Poslato od: Maki28 - 14-12-2016, 02:14 PM - Forum: Razno - Nema Odgovora

Naisao sam na jednu stijenu dje je uklesan ovaj covjeculjak. Pokusao sam sa detektorom da trazim, neki slabi signali su bili, i kopao sam ali sam naisao na polomljenu grncariju. da li da kopam dalje i okolo? da li ovaj znak nesto znaci ili ne? Pomoc bi dobro dosla.. hvala

https://www.dropbox.com/s/4y82v0aw93tqgx...0.jpg?dl=0

Štampaj ovaj članak

Kursumlija/Sokolovica planina
Poslato od: Mica - 14-12-2016, 11:17 AM - Forum: Sve o zakopanom blagu, literatura, karte, snimci ... - Odgovora (1)

NaSokolicki krs trazi kociju bez rudu  .Dalje M eckin krs,skovano magare pa kamen sa 4 +.Ajde na glavici nadji Martinov kladanac .dalje Tupavci selo,miloseva voda.itd,i t dJabucevo selo .beli k//// men,grcki tor Na jASTREBAC GREBAC,KLISURACKIPUT SRNADOLJE IPREDJOMO PREKO KRAVLJANSKO POLJE iKOPAJ KOSARU.oDATLE UVATIMO  PUT ZA suvu planinu i              ikosmovac........t r z odgovaram na sva pitanja imam ajduko  p..........

Štampaj ovaj članak

Sindzir vodenica
Poslato od: BrankoV - 14-12-2016, 01:44 AM - Forum: Interesni naogjalista na mestoto - Odgovora (13)

Sindzir vodenica selo luke u posran dol..........

Štampaj ovaj članak

Zakopano blago priče,legende,prokletsvo,magija ili?
Poslato od: crni1 - 13-12-2016, 05:18 PM - Forum: Razno - Odgovora (2)

Na predlog jednog člana foruma otvaram ovu temu u kojoj možete ispričati vaše priče vaših rođaka,prijatelja,poznanika.
Nekome će delovati kao laž i izmišljotina,bajka,drugima kao istina a nekoga će možda podsetiti i na neki trenutak u njegovom životu.
Evo jedne priče mojih rođaka:
Neki moj dalji rođak bio je hajduk,pljačkao je i ubijao samo on znajući koga i zašto a svo zlato i dragocenosti koje je donosio ostavljao je u podu kolibe gde su živeli negde ispred vatrišta maskirajući rupu pepelom i to je radio dugi niz godina sve dok nije onemoćao i prestao da hoda.Kažu da je bio jak,preke naravi,čak je i ukućane mlatio ako ga nisu slušali.
Familija je Vlaška,stočarska,svi su znali šta taj deda radi ali su ipak živeli "bedno"kad je nešto on dao to bi bilo to a ovako nije smeo niko ništa da dira.
Razboleo se deda i tek tada je pozvao samo babu (njegovu ženu) i kao da se ispoveda njoj rekao da pare za kuću i familiju su u šupljem drvetu na vratima toblara (to je obor za stoku) a pare koje su u kući to nikad da ne diraju jer su to "krvave pare-prokljec banji" i koliko ima.
Vremena čudna žena sama sa decom siđe iz planine bliže selu u polje i tamo je živela do svoje duboke starosti,pred kraj je pozvala decu i rekla da znaju i da tamo nikad ništa ne diraju.
Vremenom su ponovo počeli da odlaze gore u tu imovinu,popravili taj salaš i počeli tu da žive,međutim tad noću počinju da se dešavaju čudne stvari,na početku čuo se samo govor kasnije je preraslo u galamu i vrisku,plač, ustanu upale fenjer ništa ugase opet isto.Trajalo je to neko vreme,pokušavali su svašta,kadili,bajali ali bez uspeha.Napravili su drugi salaš 100 metara dalje a taj stari pretvorili u štalu,ovce su im bile mršave,malo mleka,sve očupane dok jednog jutra nisu našli sve mrtvo.
Kasnije je u familiju došao zet,čuvši priču otišao je da kopa,nije uspeo jer se udario u nogu i ostao ćopav celog veka (ja ga znam kao mošu Škjop),probali su još po neki ali ni oni nisu ništa uradili,neki su se uplašili,drugi videli i čuli svašta,ovce i krave su bežale iz te okoline kao da ih dave ose, svuda oko kamenja (temelja) izraslo trnje a u sredini ništa čak se i trava razlikuje od one u okolini.
E sad ni ja to ne bih dirao niti bih savetovao nekome ali pošto neki od naših kolega kažu da znaju i mogu eto im prilike da se dokažu,ovo je samo moja priča ja nisam probao niti bih pa ko varuje nek veruje a ko na ne mora,ne mogu da tvrdim da je sve istina.
To je priča moje babe koju sam slušao na slavi i pokušao da vam ispričam baš do detalja onako kako sam zapamtio i da ne zaboravim "ašija jesta pljina kaldare ku mestkac galbinj šapće kilj"

Štampaj ovaj članak

No Comment...
Poslato od: Sneshko - 13-12-2016, 01:29 PM - Forum: Ispiranje zlata i traganje za grumenjem - Nema Odgovora

Без коментара!  :-[

SRBI LEŽE NA ZLATU
Amerikanci u Boru pronašli najbogatije nalazište na planeti!Američka rudarska korporacija "Friport Mekmoran" i njihovi partneri iz kanadske kompanije "Reservoar minerals" pronašli su u okolini Bora jedno od najvećih ležišta zlata i bakra na svetu.

Видети линк:

http://informer.rs/vesti/drustvo/45268/S...na-planeti

Поздрав!
Sneshko

Štampaj ovaj članak

protumacete go oovoj kamen
Poslato od: vane - 11-12-2016, 06:24 PM - Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska - Odgovora (8)

se naoga vo rajcani . osogovo

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Štampaj ovaj članak

znak na kamen
Poslato od: vane - 11-12-2016, 06:20 PM - Forum: Zakopano bogatstvo Makedonija - Bugarska - Odgovora (2)

koj moze da kaze nesto okolu ovoj znak  ili da go protumaci. se naoga vo selo rajcani osogovo

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Štampaj ovaj članak

pozdrav Backtracku, Brankovu Novaku 777, Sir Oliveru
Poslato od: zuca - 11-12-2016, 12:17 AM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (1)

Zbog poslova van zemlje me nije bilo na forumu 3 meseca.. Ajmo svi na konsultaciju. Ovako u Jelasnici ima dbe bivolje glave jedna je na samom vrhu druga nije na smom vrhu. Jedna je na mestu kuliste. Neznam da li je odradjeno ali vredi da se pogleda. ako je neko na mrezi neka se javi.

Štampaj ovaj članak

Za Irokeza
Poslato od: zuca - 10-12-2016, 11:12 PM - Forum: Oglasna tabla - Odgovora (3)

Poz Irokez da li mozes da mi kazes da li je kuce od ripaljke prema cukljeniku desno.Stepenice su iznad Ripaljke vode do izvora gde se trazi ulaz u pecinu vezano za lozu. Ako je kuce tamo mozda postoji resenje.

Štampaj ovaj članak