17-01-2013, 01:12 PM
Znam prijatelju o kojoj je velicini mindjuse rec...ja sam ti tako i odgovorio..nije 4cm ve 40 cm...mozda nije za verovanje ali je tako bar kad je zlato u pitanju.Slicno je i sa olovom jer skori isti zvuk daje i skoro ista osetljivost je i na olovo tako da zrno olova velicine 5mm nadje na oko 40cm u zemlji (proslo leto sa onako tvrdom i suvom zemljom).Sto se tice oksida gvozdja i gvozdenih predmeta slicne velicine u opciji FINE GOLD nema tu dubinu ali u COIN RELIC ima. Kada se GROUND BALANCE postavi na OFF onda se znatno poveca dubina ali to vazi samo za nemineralizovanu zemlju.Ako imas ovaj aparat onda ti je jasno o cemu pricam.Sve ovo vazi za MONO sondu a kod DD sonde dubina je u proseku manja za oko 25-30% u velicinama od 11".Nisam imao prilike da radim sa vecim sondama ali sa Australijskih sajtova vidim da je dubina znatno veca sa sondama reda velicine 18 i 22" stim sto kod mono sonde te velicine sitnije stvari na manjim dubina naprosto "nevidi" ali zato detektuje krupnije predmete na 2m bez problema...mislim na predmete odprilike velicine srebrnog tanjira i tome slicno.Pozz