10-10-2013, 10:23 PM
Ne znam šta ko traži i gde ali što se tiče ovih trouglastih i još nekih sa više uglova znam da ih je našao čovek kod nas,bili su u rogu zaliveni voskom (koliko ne znam)i imali su na njima svinju sa prasićima.
|
Egipatsko zlato ?!
|
|
10-10-2013, 10:23 PM
Ne znam šta ko traži i gde ali što se tiče ovih trouglastih i još nekih sa više uglova znam da ih je našao čovek kod nas,bili su u rogu zaliveni voskom (koliko ne znam)i imali su na njima svinju sa prasićima.
16-10-2013, 07:11 PM
Prva jednobozacka religija pojavila se u Egiptu za vreme vladavine faraona Akhenatona koji je vladao u 14. veku pne.Predpostavlja se da su Jevreji ,opisani u Starom zavetu, zapravo sledbenici te religije koji su bili proterani iz Egipta a koje je predvodio Mojsije. On je na Sinajskoj gori video Boga (u bukvalnom smislu te reci) i od njega dobio deset zapovesti. U Starom zavetu se kaze da su te zapovesti bile napisane na kamenim plocama i da je Mojsije dao da se za te ploce napravi specijalni kovceg prema njegovim preciznim instrukcijama koje su do detalja opisane . Na osnovu tog opisa moze se zakljuciti da taj kovceg ,poznatiji kao Zavetni,neverovatno lici na kovceg pronadjen u Tutankamonovoj grobnici. Narocito tu mislim na one heruvime na uglovima (koga interesuje nek potrazi na internetu). Da li se u Zavetnom kovcegu nalazi jos nesto sem tih ploca to cemo otkriti kad ga pronadjemo. Na osnovu mojih istrazivanja ja sam zakljucio da je najverovatnija verzija da su Rimljani ,kad su poharali jerusalimski hram ,pronasli i kovceg ali da za njih on nije predstavljao nikakvu dragocenost . Kovceg ,najverovatnije , nije napustio Jeusalim sve dok Hriscanstvo nije postalo jedna od zvanicnih religija Rimskog carstva .Predpostavljam da je zatim zajedno sa drugim relikvijama prenet u Konstantinopolj odakle ga otimaju krstasi. Onaj bugarski car napada krstase koji nose svoj ratni plen i ....Ostatak price znaju svi koji prate pricu o Kurjackoj i Smukovoj rupi.
To znaci da je blago ,u neku ruku,zaista Egipatsko.
16-10-2013, 08:02 PM
Pa opet ZLATo cuvaju Pas (vuk) i Zmija... A sta Egipatska "mitologija kaze"...ko su ZMIJA i PAS.... :
![]() ![]() KURJAK ![]() Smuk DA LI SADA VIDITE NEKU VEZU?.... Kad sve mora da se OTKRIJE.... heheheheh Marsovac
26-10-2013, 06:34 PM
Egipatsko zlato i sanduk koji sam ja ovde pomenuo čuva mnogo,mnogo opasniji 'ČUVAR' pa kada se taj problem reši tek nastaje PROBLEM.
26-10-2013, 06:46 PM
Despot9, o cemu se radi tamo. Kakav je to cuvar , ako nije tajna.
26-10-2013, 07:21 PM
Kako znaete za Egipasko zlato deka e ili ne e i cuvar e ili ne e pa kesete tacno gade e i sto e i sto ima uste i da znaete vo pravoste taka e samo sto uste poz
26-10-2013, 08:55 PM
Panki nije sve za javnost i ovo sam mnogo rekao. Himovichu u ovu priču sam bio direktno upućen 2008g. Zbog spleta nekih zlih okolnosti a i zbog gubitka mog prijatelja,inače vrsnog poznavaoca mnogih tajni ova tajna nije rešena. A u ovom momentu Ja sam isuviše mali za rešenje ove priče ali ko zna...
26-10-2013, 09:20 PM
(10-10-2013, 10:23 PM)crni1 link Piše: Ne znam šta ko traži i gde ali što se tiče ovih trouglastih i još nekih sa više uglova znam da ih je našao čovek kod nas,bili su u rogu zaliveni voskom (koliko ne znam)i imali su na njima svinju sa prasićima. Da su pronađeni ti trouglasti zlatnici u našem kraju je- tačno! Pronađeno je tri komada na jednom mestu, ali ne sa detaljima koje ti Crni iznosiš. Moguće da su to neki drugi nalazi a isto su trouglasti. Zna se tačno mesto gde su pronađeni!
26-10-2013, 11:16 PM
Hvala Despot9, verujem da je tako i ne trazim nikakve detalje. Samo sam hteo da znam o kakvoj se pojavi, cuvaru radi.
27-10-2013, 02:47 PM
Branicevski okrig je ipak veliko podrucje,zanima li te neki deo posebno?
|
|
|
|
|