Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Egipatsko zlato ?!
(25-01-2013, 03:56 AM)donce link Piše:[quote author=kosac link=topic=902.msg9418#msg9418 date=1350847388]
Donce dragi mi je da nisi sarkastican vec veliki poznavalac praznih  rudnika. Rudnik o kome ja govorim isljucivo je bio rudnik zlata. Datira jos pre Rima jer su u okolini  nadjeni ostaci naselja starog oko 5000 godina pne.
Sada sto se tice teme "price i legende - Egipatsko zlato" postavio sam je tu sa namerom da vidim da li jos neko zna gde je bio najveci rudnik zlata na balkanu.  Rimljani su tu imali najjace naseljeno utvrdjenje. Podzemnim tunelima su sve povezali. I to je aksiom. Cinjenica sa kojom moras da se pomiris. Nalaz zlatnog rimskog nakita i upotrbnih predmeta sa nekoliko desetina figura i statueta govori da jeste to bilo "najjace"  utvrdjenje.
A o egipatskom zlatu i jos po nesto ... To je uzgred. Naslov sve govori "legende"
Pozdrav ako ti nesto nije po meri, ako ne mozes konstruktivno da komentarises, onda bolje ne moj nikako. Forum sluzi za saradnju a ne  za napade , uvrede , omalovzavanja itd.
samo sa sardnjom medju LJUDIMA moze se doci do uspeha. Sta ti mislis da li je tako????

A gde je u svemu ovome ono tvoje "nekolicina Nas zna gde je zlato"? Jesi li i sebe svrstao u legende? Daj ne muti vodu molim te. Poceo si sa egipatskim blagom, ispricao kako je preko neke ribe iz 30 i neke prica dosla do tebe i sad mi govoris da si hteo da nas testiras dal poznajemo Rimske rudnike koji su stariji od Rima. Povezi se. Niko te nije vredjao vec tvrdim da si se malo zbunio. Zasto ti ovo govorim?
Zato sto druze moj, ima nas koji citamo i verujemo. Sta da mi sutra prospes pricu o nekoj iskopini kod Novog Sada recimo i ja se upecam, uspostavimo kontakt itd.. dodje momenat da se nadjemo da idemo da radimo, a tebe nema? Mesec, dva, propade sezona zbog tebe. Kratko receno ljudi se drze za rec. Ako napises da znas, treba da znas i da stojis iza toga, a ne da pretvaras ovo u zanimljivu geografiju. Jos mene da nabedis jebote da se osecam ko da sam ja tebe nesto uvredio. Nemoj molim te. Ti imas uglavnom dobre postove, ali ono sto je legenda nek ostane legenda. Nikakvo uplitanje nije potrebno da bi prica bila zanimljivija. Pozdrav
[/quote]

Posle mnogo vremena opet sam malo bolje .Vidim da je tema veoma zanimljiva posto ima raznih reakcija. Postoji rudnk i tacka. A sto se tice citata da AKO RECIMO KOSAC NESTO KAZE I "DOGOVORI SE" DA IDE SA VAMA ---ON CE DA SLAZE. Zasto bih ja nesto slagao ako ne znam. Postoji rudnik zlata  u Srbiji.I zato sam ja namerno postavio ovaj post sapricom o Egipatskom zlatu. E sada o tom Egipatskom ... ostaje znak pitanja. Ali posto se pominje u toj prici, najveci rudnik zlata, ja sam proveo 35 godina trazeci ga i nasao sam ga. A sada ta prica o Egipatskom trebalo bi da se proveri. Posto ja vise vremena nemam ja to vise necu traziti.
A sto se tice dogovora da bih ja negde isao to je sada vise NEMOGUCE . Gotovo je sa mojim trazenjem. Pomagacu tragace ovako koliko mogu i kada mogu .
Pozdrav
Odgovori
Svaka cast na postu KOSAC Smile
ako zelis posalji mi slike tog  rudnika na pp , posto me zanimaju zanimljiva mesta ,a retki ih dokumentuju ..
pozdrav
Odgovori
HAHAHAHA
Komarac druze nisi ni ti naivan . Daj i nama malo kosacu brate od tog rudnika nemoj samo komarcu . On je mali nece moci danosi sam  Wink Wink Wink ;D ;D ;D
Odgovori
i meni,i meni,i meni !!!! ;D ;D ;D ;D ;D
Odgovori
voleo bih i ja da vidim slike tog rudnika
Odgovori
HAHAHAAAA...sve neki zaljubljenici u foto umetnost.
Odgovori
Postoji pećina u kojoj  kada udješ ima 3 gomile dukata i nakita i jedan 'SANDUK' koji nije pametno dirati u sledećem delu pećine postoji gomila sa egipatskim dukatima i u daljem delu pećine 'OKO' i kada kreneš prema njemu postoji opasnost da se sve uruši. Tako da mislim da ovo što je KOSAČ pisao nije legenda.
Odgovori
A GDE  to postoji druze ? Pa ne moze sve da se iznese .
Odgovori
Pozdrav svima da se ukljucim u ovu pricu da nekazem bajku, mislim najiskrenije >Bajka< verovatno da neka tamo pecina postoji samo je treba naci, sto se tice Egipatskog zlata neverujem u deda mraza davno je to bilo !!!To je isto kao kada sam ja bio klinac pa se setih price mog dede o panonskom moru gde je potopljen brod pun zlata, a to bi kao trebalo da se nalazi u sadasnjij sumadiji.Tako da mi ova prica "gore" potpuno lici na pricu moga dede koja je veoma nelogicna i tesko za poverovati "ZNAKOVI NA KAMENU ZNACE" u to verujem i sam sam se uverio slusati starije nase ljude oko tih prici i to je dobro bitno je u tim njihovim pricama pronaci sebe !Hocu reci nisam poverovao rodjenim dedi zato sto je bajka pogresna informacija pustimo bajke delo je >Skriveno Blago<  Wink
Odgovori
evo svi se skupite ja cu da iznosim vi sedite ispred i delite  Big Grin mincicu da cuvas i moje ,,,a posle neka neko udje da proveri da sam sve izneo ,,i sanduk ,,samo ako mogu da pomaknem,,pa jel vi znate koja je to cifra,,,ceo dug srbije da vratimo.....i da nam jos toliko ostane
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 12 Gost(a)