Teme: 11
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
MOLIO BI POZNAVAOCE OVOG APARATA DA DAJU SVOJ KOMENTAR ,DALI JE ISTINA DA JE TOLIKO MOCAN ZBOG CENE KOJU IMA ILI SAMO LAZI PARA. SKENER SAM INACE VIDEO UZIVO ALI MI JE MALO NESTVARNO DA VIDI UZIVO 25 METARA U ZEMLJU .POZDRAV ZA SVE CLANOVE !
Dragi prijatelju.Sto se tice OKM serije 4000 i 5000 jedno pise u deklaraciji a drugo kada se proizvodjac licno pozove za objasnjenja.Odgovor koji sam ja dobio je da predmet velicine 60x60 cm detektuje na dubini od 2m i to pod uslovom da je u zemlji duze od 5 godina.Naravno ima on i dobrih svojih strana u zavisnosti sta korisnik zapravo zeli i od toga koju sondu koristi (25cm/50cm/100cm) i uz dodatni instalacioni program koji ide na lap-top ili kompjuter dobro uverziran i iskusan poznavalac moze puno toga da uradi ali sto se tice raznih nepravilnosti,supljina i ostalih anomalija u zemlji kao i vecih metalnih predmeta ali bez diskriminacije istih (za diskriminaciju se koristi poseban dodatak) uz razumnu cenu od preko 2000 evrica.Sve u svemu zbog specificnosti rada nije za nase brdsko-planinske predele koji su uglavno jako mineralizovani a za te velike pare moze da se opremis sa mnogo jeftinijim uredjajima koji su pogodni za nase terene ..samo vodi racuna da to ne budu neki koji su specijalizovani za "oranice" i "livade" za site stvarcice,jer koliko mi se cini Ti bi neki uredjaj koji ima bolju deep opciju pa ako jos moze da radi i diskriminaciju...SOOPER..ali takvih ima malo ili su dosta komplikovani za rad.Rukovodi se logikom da nabavis neki PI uredjaj sa vecom sondom (ne manjom od 35-40cm) PUNO SRECE AKO SAM POSLAO ODGOVOR NA VREME...INACE OKM 4000 I 5000 IMAS DA NABAVIS I POLOVNE OD ONIH KOJI NISU ZADOVOLJILI SVOJE POTREBE SA TIM UREDJAJEM PA GA PRODAJU PO CENAMA OD OKO 5-7000 EVRA...S R E C N O
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Imao sam priliku da gledam kako covek radi sa ovim skenerom. Postavio je neke letvice vezane kanapom njih petnaestak i poceo snimanje terena. Zvao sam ga pod sumnjom da na terenu ima zakopano zlato. Prilikom skeniranja ,kada smo okrenuli dascice koje su vezane kao merdevine nakon cetvrtog snimanja ,bas na mesto na koje sumnjam da ima nesto skener se iskljucio. Komentar je bio " Crkla mi baterija ' a dosao je sa punom baterijom. Dali je mozda zlato ili cta vec ima zakopano moglo da toliko povuce struju ili je pak baterija crkla sama po sebi a kaze da je aparat star nepunih godinu dana. Ublizini ima dalekovod dali je on mozda uticao da baterija crkne ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani "GROTAGOLD" letvice su vezane kao merdevine i kada pocne skeniranje ide lagano od letvice do letvice i kada dodje do zadnje on zapisti znaci da je zavrsio snimanje a dok snima ima neke naocari na oci i odmah gleda sta ima u zemlju. Sto se tice rada da dodje sam da radi NEMA SANSE teren se nalazi kod coveka u dvoriste a ako bi dosao sam nebi mu se isplatilo. Covek je iz Austrije tako da mu se neisplati da prodje 1000 km da bi ga neko napunio olovom i kucici da ga rastrgnu. Imam problem da nadjem coveka postenog sa skenerom da odradimo posao. Ponudio sam nekim clanovima foruma ali vesto izbegavaju, dali neznaju da rade ili se kite tudjim perjem neznam o cemu se radi. Jednog samograditelja nebih da ga oslovim ukapiraces o kom se radi nije hteo da testiramo negov skener posto je prezauzet poslom ili . . . . . . ., bilo kako bilo neznam sta se desilo sa ovom baterijom koju sam pomenuo, skener izgleda mocno ali ne kapiram sto se ugasio
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Izvini " ORBIT " nisam ja nikog licno prozvao, sto se tice samogradnje niste samo vi samograditelj. Ako ste se prepoznali jos jednom IZVINI TE ali nisam vas oslovio da niste hteli da dodjete, ja sam pitao privatnom porukom dali mozete da dodjete odgovorili ste sta se odgovorili nisam nista javno komentarisao ako ste odlucili nesto konkretno javite privatnom porukom. Ja ne pocenjujem vas rad ali sem vas ima jos koji se hvale svojim skenerima.