23-01-2011, 07:43 PM
Popmartin me potakao da se ponovo prisecam nekih stvari o luminiscenciji medjutim kako su mi secanja navirala poceo sam da shvatam da bi ovaj fenomen mogao da se upotrebi i u detektovanju plemenitih metala. Kao sto sam u prethodnom tekstu naveo svaki element zraci tu akumuliranu energiju i frekfencija tih talasa je jedinstvena za svaki od njih. Jedino treba resiti dva problema : Kako naterati materiju da ispusta te zrake i kako detektovati i analizirati to zracenje. Mislim da se u zasticenim i kontrolisanim labaratorijskim uslovima ova metoda vec koristi prilikom ispitivanja materijala medjutim bio bi izazov konstruisati uredjaj koji bi se koristio na terenu. Moja znanja iz elektrotehnike i termodinamike su veoma skromna ali mislim da bi malo bolji strucnjaci za ove oblasti mogli da ucine nesto vise sa ovom mojom idejom. Upravo sad mi je palo na pamet da je se mozda i neko pre mene setio ovoga.Negde sam procitao (mozda i na netu)o nekom nasem coveku koji je konstruisao neki detektor i dao mu naziv,,RADIJAN". Kolioko se secam on je objasnjavao da svaki element ili jedinjenje oscilira odredjenom frekfencijom i da njegov Radijan detektuje i analizira taj spektar. E pa gospodine koji si konstruisao Radijan (ukoliko on zaista funkcionise)mislim da nisi bio potpuno iskren u objasnjavanju principa na kojima se zasniva rad te tvoje masine .Zamolio bih clanove koji znaju nesto vise o Radijanu da ta svoja znanja podele sa nama ili da ako kojim slucajem gospodin koji ga je konstruisao prati ovaj forum kaze nesto vise o tome.
Pozdrav.
Pozdrav.