21-04-2012, 11:58 PM
Da ti ne kvarim volju i merak al ja sam pod stari dani poceo da sto rece jedanput moj zemljak peca ''planinarim''.A i lovac sam sto jes jes.Nemogu da trcim i da sas ruke vatam zverke al jos i vidim i cujem ko da sam u dvaes godine.Oko mi je jos ostro a ruka mi mirna . Al kad sam u lov bakandze za planinarenje ostavljam doma.Ukacim se na drvo cekam vepra i gledam dole moje kolege planinari kako se u gluvo doba domundjuju i cackaju oko zapis i traze izvor nad put.Mesecina a oni dole ko brobinjci polegaju kad blicnem s lampu.Nek znaju braca da gi cuvam iako nesam sas nji.Dodje mi da povikam abre neje tuj dzabe rijete nad put.Pa opet stisnem usta mozda i znaju sta traze necu da im se mesam .Ujutro kad slazim iz drvo obidjem uz put da vidim zatrpase li duvku.Obicno gu ostave pa ja zajedno sa seljaci zatrpam da neki ne skrsi kraci ni kriv ni duzan.Mi gu zatrpamo a prodje malko vreme ete gi pa al neki drugi od ko zna gde.......Ma sto rupe kopaju dobro je to sitne zemlju vade kamenje i stene nego sto krse krstovi?Dodje mi da stavim tablu ispred zapis ako nemate dobar aparat ne priodite do krs.Tako brale ne boj se ja rupe ne otvaram ja gi samo zatvaram ....