25-03-2018, 08:14 AM
Pozdrav.Vidim da dobro poznaješ ovu temu ali nisi pažljivo analizirao šemu i moje modifikacije.Tačno je i to da se i po tvom razmišljanju može izvesti modifikacija što ne osporavam.Ali je jedno sedeti za računarom na stolu i analizirati neki projekat pomoću raznih programa i kalkulatora a savim druga stvar uzeti u ruke lemilicu,osciloskop,multimetar i probati praktično da nešto radiš.Ovo samo napominjem radi saznanja da se teorija u mnogome ponekad ne poklapa sa praksom.Dobro je poznavati čitanje električne šeme,rad i značaj svih komponenti poluprovodnika i integralnih kola koje u mnogome pomaže da se u praktičnom realizovanju dođe do dobrih rezultata.Ja sam naravno iz razumljivih razloga izostavio dosta pojedinosti a ostavio ideju o korisnoj modifikaciji za bolji rad.Na kraju svako od nas je manje ili više zadovoljan nekim modelom detektora ali u većini slučajeva preovladava ona naša sujeta da li bi moglo to bolje da bude.U svakom slučaju opravdavam i drugačija mišljenja jer je to korisno u našem druženju i željom da saznamo što više detalja iz ove oblasti.